2025年实验班提优训练九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练九年级英语上册译林版》

2. (2024·宿迁沭阳一模) ______ most people get news online today, printed newspapers won’t disappear in a hurry.
A. Because
B. Since
C. Although
D. Unless
答案: C [解析]考查连词辨析。句意:虽然现在大多数人都在网上获取新闻,但印刷报纸不会很快消失。because 因为;since 由于;although 虽然;unless 除非。根据“most people get news online today, printed newspapers won't disappear in a hurry.”可知,“虽然”现在大多数人都在网上获取新闻,但印刷报纸不会很快消失,前后句之间是让步关系,所以用 although 引导让步状语从句。故选 C。
3. (2023·滨州中考)—I think I am the shyest in my class. What should I do?
—Be more active in class ______ you can improve your ability to express yourself.
A. or
B. so that
C. unless
D. although
答案: B [解析]考查连词辨析。句意:——我认为我是班上最害羞的。我该怎么办? ——在课堂上更加活跃,这样你就能提高表达自己的能力。or 或者;so that 目的是;unless 除非;although 虽然。分析句子可知,“Be more active in class”的目的是“you can improve your ability to express yourself”,用 so that 引导目的状语从句。故选 B。
4. Helen listened carefully ______ she might discover exactly what she needed.
A. in order to
B. in order that
C. as a result
D. even though
答案: B [解析]考查状语从句。根据语境可知,后一句是前一句的目的,应用 in order that 或 so that 来引导目的状语从句。故选 B。
5. —Sorry, I ______ you ______ my old classmate just now.
—Never mind.
A. mistake; as
B. mistook; as
C. mistake; for
D. mistook; for
答案: D [解析]考查动词短语的用法。mistake...for...意为“把……错当成……”,为固定搭配,符合语境;由“just now”可知谓语应用一般过去时。故选 D。
Ⅲ. 句型转换
1. The football fans got excited and they cried out. (用 so... that 改写句子)
The football fans got ______ ______ ______ they cried out.
2. David was so careless that he didn’t find the mistakes in his test paper. (改为简单句)
David was ______ careless ______ find the mistakes in his test paper.
3. I think Jim is too young to ride a bike. (改为复合句)
I think Jim is ______ ______ ______ ______ ______ ride a bike.
4. The boy is so young that he can’t look after himself. (改为同义句)
The boy is not ______ ______ to look after himself.
5. The stone is so heavy that I can’t lift it up. (改为同义句)
It is ______ a heavy stone ______ I can’t lift it up.
6. This is such an interesting book that I want to read it again. (改为同义句)
This is ______ ______ ______ ______ that I want to read it again.
答案: 1. so excited that 2. too; to 3. so young that he can't 4. old enough 5. such; that 6. so interesting a book
Ⅳ. 翻译句子
1. 虽然下着雨,但是街道上仍有很多车辆。
______
2. 我虽然穷,但是也买得起这辆车。
______
3. 让我一个人待着,以便我能想出一个好主意。
______
答案: 1. Although/Though it was raining, there was lots of traffic in the street.
2. Although/Though I am poor/Poor though I am, I can afford the car.
3. Leave me alone so that I can come up with a good idea.
Ⅴ. 新语篇 电影《罗马假日》经典对话 (2025·南通如皋实验中学调研)阅读理解
你看过电影《罗马假日》吗?安妮非常厌倦她的日程安排。我们一起来看看怎么回事吧!

(Later that night in Princess Ann’s bedroom. She picks up the skirt of her nightgown and drops it.)
Ann(安妮公主): (brushing her hair) I hate this nightgown (睡袍). I hate all my nightgowns.
Countess(伯爵夫人): (coming over to her bed) My dear, you have lovely things.
Ann: But I’m not two hundred years old! Why can’t I sleep in comfortable clothes?
Countess: Comfortable clothes!
Ann: Yes. Did you know there are people who sleep with absolutely nothing on at all?
Countess: I’m lucky I did not. Now your milk and biscuits. They’ll help you to sleep.
Ann (stubbornly 固执地): I’m too tired to sleep—can’t sleep a wink.
Countess: (putting on her glasses, taking a diary from the bed table) Now my dear, if you don’t mind, please check tomorrow’s schedule (日程表). (Running through the items with a pen) Eight thirty, have breakfast here with officers; nine o’clock, we leave for the Polinory Car Factory where you’ll be presented with a small car.
Ann: (absently playing with biscuits) Thank you.
Countess: Which you will not accept?
Ann: No, thank you.
Countess: Ten thirty-five, Food and Agricultural Organization will present you with an olive tree.
Ann: No, thank you.
Countess: Which you will accept?
Ann: Thank you.
Countess: Ten fifty-five, the New Foundling Home For Orphans. You will make a speech; same speech as last Monday. Eleven forty-five, back here to rest. No, that’s wrong... Eleven forty-five, have a meeting here with a number of reporters.
Ann: Oh, my god, I would be mad.
Countess (patiently): One o’clock, have lunch with the Foreign Ministry. You will wear your white dress and carry small pink roses. Three-five, presentation of a medal. Four-ten, review special guard of Police. Four forty-five back here to change to your uniform to meet the international...
Ann (screaming at the Countess): STOP! Please stop! Stop...!
Countess (getting the tray back): It’s all right, dear, it didn’t spill(溢出)(she places the tray on the table).
Ann: I don’t care it’s spilled. I don’t care if I’m drown in it! (throws her head into the pillow die in it.)
Countess (putting her hands on her shoulders to comfort her): My dear, you’re ill. I’ll send for Doctor Bonnachoven.
—Excerpt from Roman Holiday
1. What should Ann wear to sleep?
A. Her skirt.
B. Her nightgown.
C. Comfortable clothes.
D. Her uniform.
2. 中考新考法 事件排序 What’s the right order of the following events?
a. Ann will be presented with an olive tree.
b. Ann will have lunch with the Foreign Ministry.
c. Ann will leave for the Polinory Car Factory.
d. Ann will wear her uniform to meet the international guests.
e. Ann will make a speech at the New Foundling Home For Orphans.
A. a—d—b—e—c
B. d—a—b—c—e
C. e—b—a—d—c
D. c—a—e—b—d
3. Why does Ann scream at the Countess “Stop! Please stop! Stop...!”?
A. She wants to stop to change her uniform.
B. She stops to ask if milk is spilled from the tray.
C. The busy schedule almost drives her mad.
D. She can’t stop beginning her tomorrow’s schedule.
4. What can you learn from the scene?
A. Ann is thankful to accept her arrangement (安排).
B. Ann has a colourful and interesting life as a princess.
C. Countess looks after Ann very well and always comforts her.
D. Ann is not really ill but gets tired with her schedule and royal life.
答案: [文章大意]本文节选自电影《罗马假日》里安妮公主和女仆之间的对话,呈现了安妮公主日程的繁忙。
1. B [解析]推理判断题。根据“I hate this nightgown.”可知,安妮公主穿睡袍睡觉。故选 B。
2. D [解析]事件排序题。根据“nine o'clock, we leave for the Polinary Car Factory where you'll be presented with a small car”“Ten thirty-five, Food and Agricultural Organization will present you with an olive tree.”“Ten fifty-five, the New foundling Home For Orphans. You will make a speech”“One o'clock, have lunch with the Foreign Ministry.”和“Four forty-five back here to change to your uniform to meet the international...”可知,安妮公主在 9 点时,会出发去 Polinary 汽车工厂;10 点 35 分,她会得到一棵橄榄树;十点 55 分,在新孤儿之家发表演讲;下午 1 点钟,和外交部共进午餐;下午 4 点 45 分回到这里,换制服迎接国际客人。故选 D。
3. C [解析]推理判断题。根据句中“Oh, my god, I would be mad.”可知,安妮公主大叫是因为繁忙的日程几乎把她逼疯了。故选 C。
4. D [解析]推理判断题。通读全文并根据“I don't care it's spilled. I don't care if I'm drown in it! (throws her head into the pillow die in it).”可知,安妮公主并不是真病了,而是她对自己的日程安排和王室生活感到厌倦。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭