第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅲ. 新语篇 小说《野性的呼唤》节选 (2024·苏州吴中区一模)阅读理解
你知道美国著名作家杰克·伦敦所著的小说《野性的呼唤》(The Call of the Wild)吗? 来读一读它的一个片段吧!
Buck did not read the newspapers. He did not know that trouble was coming for every big dog in California. Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.
Buck lived in Mr Miller's big house in the sunny Santa Clara Valley. There were large gardens and fields of fruit trees around the house, and a river nearby. In a big place like this, of course, there were many dogs. There were house dogs and farm dogs, but they were not important. Buck was the chief dog. He was born here, and this was his place. He was four years old and weighed sixty kilos. He went swimming with Mr Miller's sons, and walking with his daughters. He carried the grandchildren on his back, and he sat at Mr Miller's feet in front of the fire in winter.
But this was 1897, and Buck did not know that men and dogs were hurrying to north-west Canada to look for gold. And he did not know that Manuel, one of Mr Miller's gardeners, needed money for his large family. One day, when Mr Miller was out, Manuel and Buck left the garden together. It was just an evening walk, Buck thought. No one saw them go, and only one man saw them arrive at the railway station. This man talked to Manuel, and gave him some money. Then he tied a piece of rope around Buck's neck.
Buck growled (低声吼叫), and was surprised when the rope was pulled hard around his neck. He jumped at the man. The man caught him and suddenly Buck was on his back with his tongue out of his mouth. For a few moments he was unable to move, and it was easy for the two men to put him into the train.
When Buck woke up, the train was still moving. The man was sitting and watching him, but Buck was too quick for him and he bit the man's hand hard. Then the rope was pulled again and Buck had to let go.
That evening, the man took Buck to the back room of a bar in San Francisco. The barman looked at the man's hand and trousers covered in blood.
“How much are they paying you for this?” he asked.
“I only get fifty dollars.”
“And the man who stole him—how much did he get?” asked the barman.
“A hundred. He wouldn't take less.”
“That makes a hundred and fifty. It's a good price for a dog like him. Here, help me to get him into this.”
They took off Buck's rope and pushed him into a wooden box. He spent the night in the box in the back room of the bar. His neck still ached with pain from the rope, and he could not understand what it all meant. What did they want with him, these strange men? And where was Mr Miller?
The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.
—Taken from The Call of the Wild
1. Which of the following statement is TRUE according to the second paragraph?
A. Buck hardly ever walked around with Mr Miller's kids.
B. Buck was the only dog in Mr Miller's house.
C. Buck didn't get along well with Mr Miller's gardeners.
D. Buck lived a peaceful life in Mr Miller's house.
2. 中考新考法 事件排序 Which is the right order of what happened in the story?
a. Men had found gold in California.
b. Buck was thrown into the box of the bar.
c. A rope was tied around Buck's neck.
d. Buck was put into the train to the north.
A. a—c—d—b
B. c—d—b—a
C. a—c—b—d
D. c—b—d—a
3. What can we infer from the passage?
A. 150 dollars was given to the man talking with Manuel.
B. Manuel left the garden with Buck in order to take a walk.
C. Dogs could help the men with their work.
D. The barman got Buck for 100 dollars.
4. 中考新考法 推断文章后续发展 In the end, what may happen to Buck?
A. He may live happily in California.
B. He may be sent to help look for gold.
C. He may run away back to Mr Miller's house.
D. He may be killed by the barman.
你知道美国著名作家杰克·伦敦所著的小说《野性的呼唤》(The Call of the Wild)吗? 来读一读它的一个片段吧!
Buck did not read the newspapers. He did not know that trouble was coming for every big dog in California. Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.
Buck lived in Mr Miller's big house in the sunny Santa Clara Valley. There were large gardens and fields of fruit trees around the house, and a river nearby. In a big place like this, of course, there were many dogs. There were house dogs and farm dogs, but they were not important. Buck was the chief dog. He was born here, and this was his place. He was four years old and weighed sixty kilos. He went swimming with Mr Miller's sons, and walking with his daughters. He carried the grandchildren on his back, and he sat at Mr Miller's feet in front of the fire in winter.
But this was 1897, and Buck did not know that men and dogs were hurrying to north-west Canada to look for gold. And he did not know that Manuel, one of Mr Miller's gardeners, needed money for his large family. One day, when Mr Miller was out, Manuel and Buck left the garden together. It was just an evening walk, Buck thought. No one saw them go, and only one man saw them arrive at the railway station. This man talked to Manuel, and gave him some money. Then he tied a piece of rope around Buck's neck.
Buck growled (低声吼叫), and was surprised when the rope was pulled hard around his neck. He jumped at the man. The man caught him and suddenly Buck was on his back with his tongue out of his mouth. For a few moments he was unable to move, and it was easy for the two men to put him into the train.
When Buck woke up, the train was still moving. The man was sitting and watching him, but Buck was too quick for him and he bit the man's hand hard. Then the rope was pulled again and Buck had to let go.
That evening, the man took Buck to the back room of a bar in San Francisco. The barman looked at the man's hand and trousers covered in blood.
“How much are they paying you for this?” he asked.
“I only get fifty dollars.”
“And the man who stole him—how much did he get?” asked the barman.
“A hundred. He wouldn't take less.”
“That makes a hundred and fifty. It's a good price for a dog like him. Here, help me to get him into this.”
They took off Buck's rope and pushed him into a wooden box. He spent the night in the box in the back room of the bar. His neck still ached with pain from the rope, and he could not understand what it all meant. What did they want with him, these strange men? And where was Mr Miller?
The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.
—Taken from The Call of the Wild
1. Which of the following statement is TRUE according to the second paragraph?
A. Buck hardly ever walked around with Mr Miller's kids.
B. Buck was the only dog in Mr Miller's house.
C. Buck didn't get along well with Mr Miller's gardeners.
D. Buck lived a peaceful life in Mr Miller's house.
2. 中考新考法 事件排序 Which is the right order of what happened in the story?
a. Men had found gold in California.
b. Buck was thrown into the box of the bar.
c. A rope was tied around Buck's neck.
d. Buck was put into the train to the north.
A. a—c—d—b
B. c—d—b—a
C. a—c—b—d
D. c—b—d—a
3. What can we infer from the passage?
A. 150 dollars was given to the man talking with Manuel.
B. Manuel left the garden with Buck in order to take a walk.
C. Dogs could help the men with their work.
D. The barman got Buck for 100 dollars.
4. 中考新考法 推断文章后续发展 In the end, what may happen to Buck?
A. He may live happily in California.
B. He may be sent to help look for gold.
C. He may run away back to Mr Miller's house.
D. He may be killed by the barman.
答案:
1. D [解析]推理判断题。根据“He went swimming with Mr Miller's sons, and walking with his daughters. He carried the grandchildren on his back, and he sat at Mr Miller's feet in front of the fire in winter.”可知,巴克把孙子们背在背上,冬天他坐在米勒先生脚边的火炉前。所以巴克在米勒先生家里过着平静的生活。故选 D。
2. C [解析]句子排序题。根据“Buck did not read the newspapers. He did not know that trouble was coming for every big dog in California. Men had found gold in Yukon”“Then he tied a piece of rope around Buck's neck.”“They tood off Buck's rope and pushed him into a wooden box. He spent the night in the box in the back room of the bar.”和“The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.”可知,正确的顺序是 a—c—b—d。故选 C。
3. C [解析]细节理解题。根据“Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.”可知,人们在育空地区发现了黄金,这些人需要又大又壮的狗在寒冷的北方雪地里工作。所以狗可以帮助那些人工作。故选 C。
4. B [解析]推理判断题。根据“Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.”和“The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.”可知,巴克可能被送去帮忙找金子。故选 B。
2. C [解析]句子排序题。根据“Buck did not read the newspapers. He did not know that trouble was coming for every big dog in California. Men had found gold in Yukon”“Then he tied a piece of rope around Buck's neck.”“They tood off Buck's rope and pushed him into a wooden box. He spent the night in the box in the back room of the bar.”和“The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.”可知,正确的顺序是 a—c—b—d。故选 C。
3. C [解析]细节理解题。根据“Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.”可知,人们在育空地区发现了黄金,这些人需要又大又壮的狗在寒冷的北方雪地里工作。所以狗可以帮助那些人工作。故选 C。
4. B [解析]推理判断题。根据“Men had found gold in Yukon, and these men wanted big, strong dogs to work in the cold and snow of the north.”和“The next day Buck was carried in the box to the railway station and put on a train to the north.”可知,巴克可能被送去帮忙找金子。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看