2025年考点测试卷高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点测试卷高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点测试卷高中英语》

第98页
在横线上写出下列句子中画线单词在句中所作的成分。
1.Would you mind leaving us alone for a few minutes?
作__________________
2.Class is over, but she remains sitting there.
作__________________
3.John says the secret to success is learning from his failure.
作__________________
4.The shy girl had lots of difficulties in adapting to the new class.
作__________________
5.You should pay attention to picking your words.
作__________________
答案: 1.宾语 2.表语 3.表语 4.宾语 5.宾语
一、阅读
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
People of different nationalities seem to vary in their use of hand gestures, according to a study that seems to support the idea that Italians, in particular, “talk with their hands”.
Maria Graziano and her colleague Marianne Gullberg, both at Lund University in Sweden, asked 12 people from Sweden and 12 from Italy to describe a video from the children's TV show Pingu to a friend who hadn't seen it, while examining their gestures. In the study, the Italians made an average of 22 gestures per 100 words of their speech, compared with the Swedes' 11.
But more interesting was the difference in the function of the gestures, says Graziano. The Swedes mostly used “referential gestures” to demonstrate the events of the story or the characters' actions, for example showing a rolling pin(擀面杖) when describing baking. The Italians made these gestures as well, but also had more “pragmatic gestures” with which they commented on the story or introduced new information, such as a hand movement to indicate a new character.
Currently, Barbara Tversky at Stanford University in California says that exactly why these results occurred is unclear, and she wants to see further research in larger groups of people with a more diverse mix of nationalities. A possible explanation is that different cultures' understanding and explanation of short videos could lead to varying ways of organizing speech content and impact gesturing.
Also, Graziano hopes to study the gestures used in different texts, and with different relationships between the speakers, to explore how various cultures use gestures to communicate and tell a story. “Gestures are produced in all languages and cultures, and they are not a mere decoration of speech; they are closely related to what we are saying and how we want to say it,” Graziano concluded.
1.How did the participants complete the experiment?
A. By giving a description of a video.
B. By telling a story without speaking.
C. By writing a summary for a TV show.
D. By counting their gestures as they speak.
2.Graziano found that Italians performed more “pragmatic gestures” when they ______.
A. explained complex events
B. showed actions of the characters
C. expressed their own opinions
D. acted out an object like a rolling pin
3.Who will be involved in Tversky's further research?
A. People of various age groups.
B. People from all walks of life.
C. People with different hobbies.
D. People from more countries.
4.Which of the following is the best title for the text?
A. Gestures May Relate to Nationalities
B. Gestures Work Well with Your Speech
C. Gestures Vary in Children's TV Shows
D. Gestures Play a Role in Public Speaking
答案: 1.A 细节理解题
[解析]根据第二段第一句“Maria Graziano and her colleague, Marianne Gulberg, both at Lund University in Sweden, asked 12 people from Sweden and 12 from Italy to describe a video from the children’s TV show Pingu to a friend who hadn’t seen it, while examining their gestures.”可知,参与者是通过描述一段视频完成实验的。故选A。
2.C 细节理解题
[解析]根据第三段最后一句“The Italians made these gestures as well, but also had more ‘pragmatic gestures’ with which they commented on the story or introduced new information, such as a hand movement to indicate a new character.”可知,意大利人在表达自己观点时会做出“实用手势”。故选C。
3.D 细节理解题
[解析]根据第四段第一句“Currently, Barbara Tversky at Stanford University in California says that exactly why these results occurred is unclear, and she wants to see further research in larger groups of people with a more diverse mix of nationalities.”可知,Tversky希望看到针对更大规模、国籍更加多样化的人群展开的进一步研究。由此可推知,更多不同国籍的人将参与Tversky的进一步研究。故选D。
4.A 标题概括题
[解析]通读全文尤其是第一段首句“People of different nationalities seem to vary in their use of hand gestures, according to a study...”可知,文章主要介绍了一项研究,该研究证实了不同国家的人在手势使用方面的不同。由此可知,A项“手势可能与国籍有关”能概括全文内容,适合做文章标题。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭