2025年考点测试卷高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点测试卷高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点测试卷高中英语》

第10页
根据汉语提示完成句子。每空一词。
1. ——抱歉,我感觉不太舒服,我觉得我完成不了。
——别担心,让我们帮你做吧,好吗?
——Sorry, I'm not feeling well and I don't think I can finish.
——Don't worry. Let us do it for you, ________ ________?
2. 多么聪明又可爱的女孩,不是吗?
What a clever and lovely girl, ________ ________?
3. 爸爸又忘记寄信了,不是吗?
Daddy's forgotten to post the letter again, ________ ________?
4. 我不认为他昨晚会做这么愚蠢的事,不是吗?
I don't think he could have done such a stupid thing last night, ________ ________?
5. Mary在学校的科学项目需要一些豆子,不是吗?
Mary needs some beans for her science project at school, ________ ________?
答案: 1.will you 2.isn't she 3.hasn't he 4.did he 5.doesn't she
一、阅读
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
These days, are you spending more time feeling guilty about not working out than working out? If so, you're probably the kind of lapsed boomer. You've joined the 4-in-10 adult Americans of all ages who admit they're not physically active at all, according to the President's Council on Physical Fitness and Sports.

Exercise experts like Richard Cotton and Cedric Bryant have heard it all before−busy boomers complaining that, between car pools and van pools and making ends meet, they hardly have time for a movie, much less regular exercise. Here are some of their best tips.

Prepare.
Plan your workout wardrobe so you'll be comfortable. Consider the weather you will be walking in and decide: long pants, long sleeve, shorts, hat?
Don't skimp(克扣)on shoes.
Which type? “If you are walking with the hope of jogging finally, buy running shoes,” says Cotton. If you plan to walk as your main exercise, get walking shoes.
Start slowly.
“Do much less than you think you are able to,” Cotton suggests. Take a 10−minute walk if you're newly back to workouts. It's not enough, “but it's a start.” Consider walking as a good way to get back to exercise.

Do the talk test.
“If you can't talk without difficulty as you walk or jog, you're going too fast and trying to do too much,” Bryant says.

Consider getting an exercise buddy(同伴).
That could help increase your faithfulness to your new habit. “An exercise partner is always nice,” Cotton says, “especially if you can get someone who already has the habit. That's a free ride.”

Be realistic about the payoff.
You might notice looser waistbands but no difference on the scale. “As you get up into 35−, 40−or 45−minute walks, you can expect weight loss,” Cotton says. “But even if you do not lose a pound, you are healthier if you exercise.” And quite possibly, that might put you higher up on Bush's invite list, should he host another run.

1. The “lapsed boomer” mentioned in Paragraph 1 refers to people who ________.
A. are professional sports experts
B. work hard and hate taking exercise
C. try to get inactive people back into sports programs
D. are physically inactive and have no time for regular exercise
2. According to the passage, when you take exercise, you'd better not ________.
A. wear comfortable clothing
B. be realistic about weight loss
C. find an exercise partner
D. do more than you think you are able to start
3. What can be inferred from the part of “Do the talk test”?
A. Talking is not allowed while you are taking exercise.
B. You may feel better if talking with someone while running.
C. It is used to test the intensity of your running.
D. The more you talk, the longer you will run.
4. What can we learn from the last paragraph?
A. Being different on the scale is more difficult than losing weight.
B. You can't expect weight loss unless you walk 45 minutes a day.
C. Exercise can bring you at least health more than weight loss.
D. You can be invited to a running race unless you lose weight.
5. What is the purpose of the author in writing this passage?
A. To illustrate how to do sports.
B. To warn people not to work too hard.
C. To advocate people to bring fitness back in life.
D. To give people advice on how to lose weight.
答案: 1.D 指代判断题
【定位句】You've joined the 4-in-10 adult Americans of all ages who admit they're not physically active at all...(第一段第三句)
译文:你已经加入了所有年龄段中每10个美国成年人中就有4个承认自己根本不运动的行列……
【解析】该题问的是第一段中提到的lapsed boomer指的是哪些人。根据第二段第一句“Exercise experts like Richard Cotton and Cedric Bryant have heard it all before—busy boomers complaining that, between car pools and van pools and making ends meet, they hardly have time for a movie, much less regular exercise.”可知,像Richard Cotton和Cedric Bryant这样的运动专家早就听到过这种抱怨——忙碌的婴儿潮一代抱怨说,在拼车、赶班车以及维持生计的过程中,他们几乎没有时间看一场电影,更不用说定期锻炼了。结合定位句可知,lapsed boomer指的是那些缺乏锻炼,也没有时间进行定期锻炼的人。故选D。
2.D 细节理解题
【定位句】“Do much less than you think you are able to,”Cotton suggests.(第五段第一句)
译文:Cotton建议道:“锻炼量要比你认为自己能达到的少得多。”
【解析】该题问的是根据文章,当你锻炼时,最好不要做什么。根据定位句可知,当你锻炼时,锻炼量最好不要超出你认为自己能达到的程度。故选D。
3.C 推理判断题
【定位句】“If you can't talk without difficulty as you walk or jog, you're going too fast and trying to do too much,”Bryant says.(第六段)
译文:Bryant说:“如果你步行或慢跑时无法毫无困难地交谈,那就说明你的速度过快,而且强度过大了。”
【解析】根据定位句可推知,“谈话测试”是用来测试你跑步的强度的。故选C。
4.C 细节理解题
【定位句】“But even if you do not lose a pound, you are healthier if you exercise.”(最后一段第三句)
译文:“但即使你没有减掉一磅(体重),锻炼也会让你更健康。”
【解析】根据定位句可知,锻炼能带给你的不仅仅是减肥,还有健康。故选C。
5.C 写作意图题
【解析】通读全文可知,第一段先介绍了很多美国成年人缺乏运动的现状,然后列举了运动专家Richard Cotton和Cedric Bryant提出的有助于锻炼的建议,并说明了锻炼的好处。由此可推知,作者写本文的目的是提倡人们在生活中恢复锻炼。故选C。
|亮点句积累|
Plan your workout wardrobe so you'll be comfortable.(第三段第一句)
译文:规划好你的健身服装,这样你会感到舒适。
|重点词汇与短语|
complain v.抱怨 regular adj.定期的
faithfulness n.忠诚 make ends meet维持生计
be realistic about对……保持现实态度

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭