第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
请写出画线部分的短语类型(名词短语、形容词短语、副词短语),并说明其在句中所作的成分。
1.An effective management team ensures that the amusement park runs incredibly well.
________短语,在主句中作________
2.Tom passed the driving test, which made his parents very happy.
________短语,在从句中作________
3.I have a good collection of books, from which I benefit a lot.
________短语,在主句中作________
4.It is raining so hard and it looks like it will last long.
________短语,在第一个分句中作________
5.I inferred from the article that the pilot was responsible for the accident.
________短语,在从句中作________
1.An effective management team ensures that the amusement park runs incredibly well.
________短语,在主句中作________
2.Tom passed the driving test, which made his parents very happy.
________短语,在从句中作________
3.I have a good collection of books, from which I benefit a lot.
________短语,在主句中作________
4.It is raining so hard and it looks like it will last long.
________短语,在第一个分句中作________
5.I inferred from the article that the pilot was responsible for the accident.
________短语,在从句中作________
答案:
1.名词;主语 2.形容词;宾语补足语 3.名词;宾语 4.副词;状语 5.形容词;表语
一、阅读
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
I grew up with the same group of kids from age 5 to age 12. We lived in the same community, shared the same schools and experienced all the ups and downs of that period.
Then I hit junior high and a whole new world opened up to me. It seemed everyone was there, friends from football teams and people from the summer workshop. They welcomed me, figuring that I had to be cool to know so many people. I was a different person with each new group of friends and began to distance myself from the “kindergarten group”.
However, it wasn't long before these so - called new friends left me when they found out I really wasn't cool enough to be there. This was one of the hardest times in my life. I felt alone and was very disappointed in myself. It was then, when I thought I had nowhere else to go, that I tried to make my way back into the “kindergarten group”. I organized a camp - out and invited them to come. I had thought they were going to be cold and exclude me as I had done to them. But they all turned up and we just picked up right where we left off. There was absolutely no hate, only comfort and an unexpected sense of belonging. They gave me room to grow and learn my own lessons, my own way, in my own time.
From them, I have learned two things: the type of friends I want, and the type of friend I want to be. We will all continue to grow separately together, all the while providing the unconditional love, understanding and support only friends like these are capable of(能够).
1.How did the author feel about her school life according to Paragraph 2?
A. Happy. B. Upset.
C. Curious. D. Shocked.
2.Why did the author organize a camp - out?
A. To make more friends.
B. To get close to nature.
C. To apologize to her friends.
D. To reconnect with her old friends.
3.What does the underlined word “exclude” in Paragraph 3 probably mean?
A. Cheat. B. Refuse.
C. Warn. D. Attack.
4.What can be a suitable title for the text?
A. A Friend in Need
B. My Kindergarten Group
C. Lessons in Friendship
D. Friends in My New School
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
I grew up with the same group of kids from age 5 to age 12. We lived in the same community, shared the same schools and experienced all the ups and downs of that period.
Then I hit junior high and a whole new world opened up to me. It seemed everyone was there, friends from football teams and people from the summer workshop. They welcomed me, figuring that I had to be cool to know so many people. I was a different person with each new group of friends and began to distance myself from the “kindergarten group”.
However, it wasn't long before these so - called new friends left me when they found out I really wasn't cool enough to be there. This was one of the hardest times in my life. I felt alone and was very disappointed in myself. It was then, when I thought I had nowhere else to go, that I tried to make my way back into the “kindergarten group”. I organized a camp - out and invited them to come. I had thought they were going to be cold and exclude me as I had done to them. But they all turned up and we just picked up right where we left off. There was absolutely no hate, only comfort and an unexpected sense of belonging. They gave me room to grow and learn my own lessons, my own way, in my own time.
From them, I have learned two things: the type of friends I want, and the type of friend I want to be. We will all continue to grow separately together, all the while providing the unconditional love, understanding and support only friends like these are capable of(能够).
1.How did the author feel about her school life according to Paragraph 2?
A. Happy. B. Upset.
C. Curious. D. Shocked.
2.Why did the author organize a camp - out?
A. To make more friends.
B. To get close to nature.
C. To apologize to her friends.
D. To reconnect with her old friends.
3.What does the underlined word “exclude” in Paragraph 3 probably mean?
A. Cheat. B. Refuse.
C. Warn. D. Attack.
4.What can be a suitable title for the text?
A. A Friend in Need
B. My Kindergarten Group
C. Lessons in Friendship
D. Friends in My New School
答案:
1.A 推理判断题
【解析】根据第二段可知,上了初中后,一个全新的世界向作者敞开大门。足球队的朋友和夏季研讨班的人都欢迎作者。每结交一群新朋友,作者都像变了一个人。由此可推知,作者对学校生活感到开心。故选A。
2.D 细节理解题
【定位句】I felt alone and was very disappointed in myself. It was then, when I thought I had nowhere else to go, that I tried to make my way back into the “kindergarten group”. I organized a camp - out and invited them to come.(第三段第三至五句)
译文:我感到孤独,对自己非常失望。就在那时,我觉得我无处可去,于是,我试图重新回到“幼儿园团体”中。我组织了一次露营,邀请他们参加。
【解析】该题问的是作者为什么组织露营。根据第二段最后一句“... and began to distance myself from the ‘kindergarten group’.”可知,作者进入初中后,开始疏远幼儿园时的朋友。结合定位句可知,作者组织露营是为了和老朋友重新取得联系。故选D。
3.B 词义猜测题
【解析】A项意为“欺骗”;B项意为“拒绝”;C项意为“警告”;D项意为“攻击”。根据第二段最后一句“... and began to distance myself from the ‘kindergarten group’.”可知,作者进入初中后,开始疏远幼儿园时的朋友。结合第三段倒数第三、四句可知,作者原以为他们会变得冷漠并拒绝他,但是他们都来了。由此可推知,画线词应意为“拒绝”,与B项意思相近。故选B。
4.C 标题概括题
【定位句】From them, I have learned two things: the type of friends I want, and the type of friend I want to be. We will all continue to grow separately together, all the while providing the unconditional love, understanding and support only friends like these are capable of(能够).(第四段)
译文:从他们身上,我学到了两件事:我想要什么样的朋友,以及我想成为什么样的朋友。我们将继续各自成长,同时共同前行,一如既往地给予彼此这种朋友间才有的无条件的爱、理解和支持。
【解析】通读全文并根据定位句可知,文章主要讲述了作者的交友经历以及作者对朋友和友谊的认识。结合选项可推知,C项“友谊的教训”能概括本文主旨,适合做本文的标题。故选C。
【解析】根据第二段可知,上了初中后,一个全新的世界向作者敞开大门。足球队的朋友和夏季研讨班的人都欢迎作者。每结交一群新朋友,作者都像变了一个人。由此可推知,作者对学校生活感到开心。故选A。
2.D 细节理解题
【定位句】I felt alone and was very disappointed in myself. It was then, when I thought I had nowhere else to go, that I tried to make my way back into the “kindergarten group”. I organized a camp - out and invited them to come.(第三段第三至五句)
译文:我感到孤独,对自己非常失望。就在那时,我觉得我无处可去,于是,我试图重新回到“幼儿园团体”中。我组织了一次露营,邀请他们参加。
【解析】该题问的是作者为什么组织露营。根据第二段最后一句“... and began to distance myself from the ‘kindergarten group’.”可知,作者进入初中后,开始疏远幼儿园时的朋友。结合定位句可知,作者组织露营是为了和老朋友重新取得联系。故选D。
3.B 词义猜测题
【解析】A项意为“欺骗”;B项意为“拒绝”;C项意为“警告”;D项意为“攻击”。根据第二段最后一句“... and began to distance myself from the ‘kindergarten group’.”可知,作者进入初中后,开始疏远幼儿园时的朋友。结合第三段倒数第三、四句可知,作者原以为他们会变得冷漠并拒绝他,但是他们都来了。由此可推知,画线词应意为“拒绝”,与B项意思相近。故选B。
4.C 标题概括题
【定位句】From them, I have learned two things: the type of friends I want, and the type of friend I want to be. We will all continue to grow separately together, all the while providing the unconditional love, understanding and support only friends like these are capable of(能够).(第四段)
译文:从他们身上,我学到了两件事:我想要什么样的朋友,以及我想成为什么样的朋友。我们将继续各自成长,同时共同前行,一如既往地给予彼此这种朋友间才有的无条件的爱、理解和支持。
【解析】通读全文并根据定位句可知,文章主要讲述了作者的交友经历以及作者对朋友和友谊的认识。结合选项可推知,C项“友谊的教训”能概括本文主旨,适合做本文的标题。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看