2025年考点测试卷高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点测试卷高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点测试卷高中英语》

第58页
指出下列画线部分在句中所作的成分。
1.What worries me most is her staying too late every night.
作________
2.By chance, Tu found one sentence suggesting a different way to treat the wormwood.
作________
3.I wake up to the sound of the wind blowing around the cloth of my tent in the morning.
作________
4.Now that you are dying to join in the organization, why not try out for it?
作________
答案: 1.表语 2.定语 3.定语 4.表语
一、阅读
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Australia Day, on 26 January, is in memory of the day in 1788 when Captain Arthur Phillip, commander of the First Fleet of 11 British ships, arrived at Sydney Cove to mark the birth of the colony(殖民地). Every year, many in this nation of 24 million people gather on beaches and around barbeques to celebrate. From boat competitions, camel races, to outdoor concerts, Australians mark a public holiday more popularly treated as a late summer festival than the serious national day its founders intended it to be—a unifying celebration of the good fortune of being Australian and the values that unite the nation: freedom, independence, a fair go, mateship.
However, not all Australians feel the same about the day. Recently there has been much controversy over the correctness of celebrating on this date. Native Australians, in particular, have long referred to this date as “Invasion(入侵)Day” or “National Day of Mourning(哀悼)” in protest of the arrival of the British people. They mourn their ancestors who suffered and died during colonization. There has even been a growing push to change the date of the national celebration, a move popular with younger Australians but less so with older generations.
In response to the protests, the Australian government has recognized the traditional owners of the lands on which Australia Day activities take place, in the hope that Australians from all backgrounds come together to celebrate Australia as a multicultural society. “Our desire is that Australia Day is a time for inclusion, as well as an opportunity for greater understanding,” one officer from the Australian Department of Communications and the Arts said.
1.What is the original purpose of Australia Day?
A. To observe a late summer festival.
B. To honor the arrival of the British.
C. To celebrate national identity and values.
D. To mourn the natives who suffered during colonization.
2.What does the underlined word “controversy” in Paragraph 2 probably mean?
A. Debate. B. Defence. C. Faith. D. Puzzle.
3.What did the British probably do to the native Australians after their arrival?
A. They mourned the suffering of native Australians.
B. They recognized native Australians' independence.
C. They protested against native Australians' ownership of the land.
D. They brought loss of life and hardship among native Australians.
4.What can be inferred from the last paragraph?
A. More Australia Day activities will be organized.
B. The date of Australia Day will soon be changed.
C. The protests of changing the date have already been settled.
D. Australia Day should be celebrated with understanding and respect.
答案: 1.C 2.A 3.D 4.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭