第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
二、七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When I first started researching how to travel on a tight budget, I found a lot of helpful tips on how to save money. I'm sure you've heard the same advice: plan in advance, find cheap flights, cook meals yourself instead of eating outside, etc. 5 However, when I was planning my trip, it quickly became clear that the largest expense was accommodations.
6 Even hostels can be pricey. Accidentally, I found a platform and got to know the concept of work for accommodation for the first time. The idea is simple. You trade your skills and some of your time in exchange for free accommodations.
After completing my university degree and deciding to go backpacking alone, I was eager to try new things in different cultures. I had studied for some years, but I realized I didn't want to work in the field I was educated in. 7
I happened to find a post about an Italian family looking for a part - time private English teacher, which I felt would help me to feel closer to my Italian background. 8 I exchanged a few hours per day and I was provided a private dorm, typical Italian food and a thorough understanding of the surroundings, walking peacefully with my host family.
Furthermore, with my love for language, I was interested in trying to teach English abroad. The most important lesson I learned was about communication. 9 They helped me with my English too. When I first arrived, I was overwhelmed by their openness, kindness, and generosity, so I felt a strong desire to express my appreciation for all they were doing for me.
A. In fact, it stretches my dollar.
B. These tips sound really useful.
C. That helps me learn more about Italian.
D. Accommodations can be really expensive.
E. I considered this as an amazing opportunity.
F. So I decided to get out there and try new things.
G. It wasn't just me helping the couple with their English.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When I first started researching how to travel on a tight budget, I found a lot of helpful tips on how to save money. I'm sure you've heard the same advice: plan in advance, find cheap flights, cook meals yourself instead of eating outside, etc. 5 However, when I was planning my trip, it quickly became clear that the largest expense was accommodations.
6 Even hostels can be pricey. Accidentally, I found a platform and got to know the concept of work for accommodation for the first time. The idea is simple. You trade your skills and some of your time in exchange for free accommodations.
After completing my university degree and deciding to go backpacking alone, I was eager to try new things in different cultures. I had studied for some years, but I realized I didn't want to work in the field I was educated in. 7
I happened to find a post about an Italian family looking for a part - time private English teacher, which I felt would help me to feel closer to my Italian background. 8 I exchanged a few hours per day and I was provided a private dorm, typical Italian food and a thorough understanding of the surroundings, walking peacefully with my host family.
Furthermore, with my love for language, I was interested in trying to teach English abroad. The most important lesson I learned was about communication. 9 They helped me with my English too. When I first arrived, I was overwhelmed by their openness, kindness, and generosity, so I felt a strong desire to express my appreciation for all they were doing for me.
A. In fact, it stretches my dollar.
B. These tips sound really useful.
C. That helps me learn more about Italian.
D. Accommodations can be really expensive.
E. I considered this as an amazing opportunity.
F. So I decided to get out there and try new things.
G. It wasn't just me helping the couple with their English.
答案:
5.B 过渡句 【解析】空前列举了一些在预算紧张的情况下节省旅行费用的建议。B项“这些建议听起来真的很有用”,对前面提到的节省旅行费用的建议进行评论,承接上文,符合语境。故选B。
6.D 段首主旨句 【解析】空前讲:旅行中最大的开销是住宿。空后讲即使是青年旅社可能也很贵。D项“住宿费用真的可能会很高”承上启下,符合语境。D项中的Accommodations在此处是原词复现。故选D。
7.F 段尾总结句 【解析】空前讲:作者意识到自己不想从事所学的专业领域的工作。F项“所以我决定走出去,尝试新事物”承接上文,符合语境。故选F。
8.E 过渡句 【解析】空前讲:我碰巧看到一篇关于一个意大利家庭寻找兼职私人英语教师的帖子。空后讲:他们为我提供了一个私人宿舍,提供了典型的意大利食物……这说明作者去做了兼职英语教师。E项“我认为这是一个绝佳的机会”承上启下,符合语境。故选E。
9.G 细节还原句 【解析】空后讲:他们也帮我提高了我的英语水平。G项“不仅仅是我帮这对夫妇学英语”引出下文,符合语境。故选G。
6.D 段首主旨句 【解析】空前讲:旅行中最大的开销是住宿。空后讲即使是青年旅社可能也很贵。D项“住宿费用真的可能会很高”承上启下,符合语境。D项中的Accommodations在此处是原词复现。故选D。
7.F 段尾总结句 【解析】空前讲:作者意识到自己不想从事所学的专业领域的工作。F项“所以我决定走出去,尝试新事物”承接上文,符合语境。故选F。
8.E 过渡句 【解析】空前讲:我碰巧看到一篇关于一个意大利家庭寻找兼职私人英语教师的帖子。空后讲:他们为我提供了一个私人宿舍,提供了典型的意大利食物……这说明作者去做了兼职英语教师。E项“我认为这是一个绝佳的机会”承上启下,符合语境。故选E。
9.G 细节还原句 【解析】空后讲:他们也帮我提高了我的英语水平。G项“不仅仅是我帮这对夫妇学英语”引出下文,符合语境。故选G。
三、语法填空
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Li Hua and his friends live in the city, and they have been complaining about all the traffic, noise and smog. Last week, they decided 10 (take) a road trip to Wulong to do some camping and hiking. They had tents, 11 needed new sleeping bags, hiking 12 (boot) and some other equipment. So, they went to the nearest shopping mall, where they could get everything in one stop. By 13 time they left, they were really excited about the trip! In order to plan 14 (they) route, they searched online to ensure that they could find the coolest place to camp and get good food.
According to a recent report from Mafengwo, China's largest 15 (society) travel website, from January to March, the search 16 “a camping road trip” increased by 177 percent compared with the same period last year. 17 (near) 74 percent of the campers were from large cities. Many of them liked to go hiking or cycling while camping. When they camped near a lake, they went boating or enjoyed the 18 (amaze) starry sky at night. While some were content to have a leisurely camp trip out of town, others 19 (prefer) unique campsites with alien landscapes.
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Li Hua and his friends live in the city, and they have been complaining about all the traffic, noise and smog. Last week, they decided 10 (take) a road trip to Wulong to do some camping and hiking. They had tents, 11 needed new sleeping bags, hiking 12 (boot) and some other equipment. So, they went to the nearest shopping mall, where they could get everything in one stop. By 13 time they left, they were really excited about the trip! In order to plan 14 (they) route, they searched online to ensure that they could find the coolest place to camp and get good food.
According to a recent report from Mafengwo, China's largest 15 (society) travel website, from January to March, the search 16 “a camping road trip” increased by 177 percent compared with the same period last year. 17 (near) 74 percent of the campers were from large cities. Many of them liked to go hiking or cycling while camping. When they camped near a lake, they went boating or enjoyed the 18 (amaze) starry sky at night. While some were content to have a leisurely camp trip out of town, others 19 (prefer) unique campsites with alien landscapes.
答案:
10.to take 非谓语动词 【解析】decide to do sth.为固定搭配,意为“决定做某事”。故填to take。
11.but 连词 【解析】根据下文中的“they went to the nearest shopping mall”及语境可知,此处表示他们有帐篷,但是需要新的睡袋等物品。此处应用but表示转折。故填but。
12.boots 名词的数 【解析】根据语境可知,此处指他们有帐篷,但需要新的睡袋、登山靴和一些其他装备。boot为可数名词,且此处表泛指,为复数含义,应用名词boot的复数形式。故填boots。
13.the 冠词 【解析】by the time是固定搭配,意为“到……时候”,符合语境。故填the。
14.their 代词 【解析】分析句子结构可知,此处应用形容词性物主代词修饰名词route,表示“他们的路线”。故填their。
15.social 词性转换 【解析】分析句子结构可知,此处应用形容词修饰名词词组travel website,表示“社交旅游网站”。故填social。
16.for 介词 【解析】根据语境可知,此处表示“对‘露营自驾游’的搜索量”。for意为“对”,符合语境。故填for。
17.Nearly 词性转换 【解析】根据语境可知,几乎74%的露营者来自大城市。此处应用副词nearly作状语,表示“几乎,差不多”。故填Nearly。注意首字母大写。
18.amazing 词性转换 【解析】根据语境可知,当他们在湖边露营时,他们会在晚上划船或欣赏繁星点点的夜空。分析句子结构,此处应用形容词amazing修饰starry sky。故填amazing。
19.preferred 动词的时态 【解析】根据空前的were并结合语境可知,此处陈述的是过去发生的事情,时态应用一般过去时。故填preferred。
11.but 连词 【解析】根据下文中的“they went to the nearest shopping mall”及语境可知,此处表示他们有帐篷,但是需要新的睡袋等物品。此处应用but表示转折。故填but。
12.boots 名词的数 【解析】根据语境可知,此处指他们有帐篷,但需要新的睡袋、登山靴和一些其他装备。boot为可数名词,且此处表泛指,为复数含义,应用名词boot的复数形式。故填boots。
13.the 冠词 【解析】by the time是固定搭配,意为“到……时候”,符合语境。故填the。
14.their 代词 【解析】分析句子结构可知,此处应用形容词性物主代词修饰名词route,表示“他们的路线”。故填their。
15.social 词性转换 【解析】分析句子结构可知,此处应用形容词修饰名词词组travel website,表示“社交旅游网站”。故填social。
16.for 介词 【解析】根据语境可知,此处表示“对‘露营自驾游’的搜索量”。for意为“对”,符合语境。故填for。
17.Nearly 词性转换 【解析】根据语境可知,几乎74%的露营者来自大城市。此处应用副词nearly作状语,表示“几乎,差不多”。故填Nearly。注意首字母大写。
18.amazing 词性转换 【解析】根据语境可知,当他们在湖边露营时,他们会在晚上划船或欣赏繁星点点的夜空。分析句子结构,此处应用形容词amazing修饰starry sky。故填amazing。
19.preferred 动词的时态 【解析】根据空前的were并结合语境可知,此处陈述的是过去发生的事情,时态应用一般过去时。故填preferred。
查看更多完整答案,请扫码查看