2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI. 阅读理解
Is a nearby neighbour better than a faraway cousin? An American lady, Anna Lane, believes it's true. Her kind neighbours once helped her out when she was in a big trouble.
Mrs Lane was living alone in a city in Texas, US. The woman in her 70s could do a lot of housework herself. However, she was too old to mow (修剪) her lawn(草坪). Then a big trouble found her. She let the grass grow over 18 inches high and it broke the law in her city. As a result, she was in danger of paying lots of money or even going to prison!
Luckily, her neighbours, the Adams brothers, heard the news about her on TV. They decided to do something to help. “We haven't met her yet, but she's 75 years old and she needs some help," said Sam Adams, one of the boys. “That's the least we could do.”
The Adams brothers took their mowers(修剪机) and came to Mrs Lane's house to mow her lawn without telling her. Once they got started, other neighbours saw what was going on and joined in the effort.
Together they worked hard in the sun and finished mowing the whole lawn in about two hours. When Mrs Lane saw what her neighbours did for her, she was surprised and moved to tears. “I cannot believe this," she said. “They were so kind to spend two hours helping me and I didn't even know their names.” As for the Adams brothers, they said they would always be ready to help her.
(26) What can we know about Mrs Lane?
A. She was 70 years old.
B. She could not do her housework.
C. She was living with her children.
D. She could not cut the grass on the lawn.
(27) Mrs Lane was in danger of going to prison because ________.
A. she broke the education law in her city
B. the grass on her lawn was over 18 inches high
C. the news about her on TV was made up by her
D. she didn't pay enough money to her neighbours
(28) Who mowed the lawn?
A. The Adams brothers.
B. Sam Adams and Mrs Lane.
C. The Adams brothers and Mrs Lane.
D. The Adams brothers and other neighbours.
(29) Which of the following is true?
A. The Adams brothers knew Mrs Lane very well.
B. Mrs Lane knew some of her neighbours' names.
C. Mrs Lane didn't expect her neighbours would help her.
D. The Adams brothers used Mrs Lane's mowers to cut the grass.
(30) The best title(题目) for the passage would be ________.
A. Good neighbours
B. A serious city law
C. A beautiful garden
D. Humorous brothers
Is a nearby neighbour better than a faraway cousin? An American lady, Anna Lane, believes it's true. Her kind neighbours once helped her out when she was in a big trouble.
Mrs Lane was living alone in a city in Texas, US. The woman in her 70s could do a lot of housework herself. However, she was too old to mow (修剪) her lawn(草坪). Then a big trouble found her. She let the grass grow over 18 inches high and it broke the law in her city. As a result, she was in danger of paying lots of money or even going to prison!
Luckily, her neighbours, the Adams brothers, heard the news about her on TV. They decided to do something to help. “We haven't met her yet, but she's 75 years old and she needs some help," said Sam Adams, one of the boys. “That's the least we could do.”
The Adams brothers took their mowers(修剪机) and came to Mrs Lane's house to mow her lawn without telling her. Once they got started, other neighbours saw what was going on and joined in the effort.
Together they worked hard in the sun and finished mowing the whole lawn in about two hours. When Mrs Lane saw what her neighbours did for her, she was surprised and moved to tears. “I cannot believe this," she said. “They were so kind to spend two hours helping me and I didn't even know their names.” As for the Adams brothers, they said they would always be ready to help her.
(26) What can we know about Mrs Lane?
A. She was 70 years old.
B. She could not do her housework.
C. She was living with her children.
D. She could not cut the grass on the lawn.
(27) Mrs Lane was in danger of going to prison because ________.
A. she broke the education law in her city
B. the grass on her lawn was over 18 inches high
C. the news about her on TV was made up by her
D. she didn't pay enough money to her neighbours
(28) Who mowed the lawn?
A. The Adams brothers.
B. Sam Adams and Mrs Lane.
C. The Adams brothers and Mrs Lane.
D. The Adams brothers and other neighbours.
(29) Which of the following is true?
A. The Adams brothers knew Mrs Lane very well.
B. Mrs Lane knew some of her neighbours' names.
C. Mrs Lane didn't expect her neighbours would help her.
D. The Adams brothers used Mrs Lane's mowers to cut the grass.
(30) The best title(题目) for the passage would be ________.
A. Good neighbours
B. A serious city law
C. A beautiful garden
D. Humorous brothers
答案:
26. D [提示:细节理解题。根据第二段前三句和第三段第三句可知,Mrs Lane七十多岁了,独居,自己会做一些家务,但年龄太大,无法修剪草坪,故答案为D。]
27. B [提示:细节理解题。根据第二段第四、五、六句可知,她让草长到了18英寸以上的高度,这在她所在的城市是违反法律的,她面临着罚款甚至坐牢的危险,故答案为B。]
28. D [提示:细节理解题。根据第四段的描述可知,是Adams兄弟和其他邻居一起帮Mrs Lane修剪了草坪,故答案为D。]
29. C [提示:推理判断题。根据最后一段中的“When Mrs Lane saw what her neighbours did for her, she was surprised and moved to tears.”以及Mrs Lane所说的“I can't believe this”可推断,Mrs Lane没有想到她的邻居们会帮助她,故答案为C。]
30. A [提示:标题归纳题。本文讲的是Mrs Lane的邻居们帮她修剪草坪的故事,他们都是她的好邻居,所以最好的标题是Good neighbours,故答案为A。]
27. B [提示:细节理解题。根据第二段第四、五、六句可知,她让草长到了18英寸以上的高度,这在她所在的城市是违反法律的,她面临着罚款甚至坐牢的危险,故答案为B。]
28. D [提示:细节理解题。根据第四段的描述可知,是Adams兄弟和其他邻居一起帮Mrs Lane修剪了草坪,故答案为D。]
29. C [提示:推理判断题。根据最后一段中的“When Mrs Lane saw what her neighbours did for her, she was surprised and moved to tears.”以及Mrs Lane所说的“I can't believe this”可推断,Mrs Lane没有想到她的邻居们会帮助她,故答案为C。]
30. A [提示:标题归纳题。本文讲的是Mrs Lane的邻居们帮她修剪草坪的故事,他们都是她的好邻居,所以最好的标题是Good neighbours,故答案为A。]
VII. 单项填空
(31) (2023.成都中考) Your answer ________ be right, but I'm going to check to make sure.
A. can't
B. might
C. must
(31) (2023.成都中考) Your answer ________ be right, but I'm going to check to make sure.
A. can't
B. might
C. must
答案:
31. B [提示:考查情态动词辨析。根据题干中的“但是我打算去查一下以便确定”可推断,你的答案“可能”是对的,might符合题意,故选B。]
(32) (核心素养题)(绥化中考改编) − I went to the charity(慈善机构) as a volunteer last Saturday.
− Good job! How ________ the experience was!
A. boring
B. tiring
C. valuable
D. terrible
− Good job! How ________ the experience was!
A. boring
B. tiring
C. valuable
D. terrible
答案:
32. C [提示:考查形容词辨析。根据常识可知,做志愿工作是有价值的经历,故选C。]
(33) (2023.营口中考) Daming is happy today because he helped ________ look for a set of keys on his way home.
A. nobody
B. anybody
C. somebody
D. everybody
A. nobody
B. anybody
C. somebody
D. everybody
答案:
33. C [提示:考查不定代词辨析。根据题干中的“大明今天很开心”可推断,他帮某人寻找钥匙了。在肯定句中,表示“某人;有人”要用somebody,故选C。]
(34) (新情境)(云南中考) I advise you not to show ________ on the WeChat because it may cause trouble.
A. anything personal
B. personal anything
C. something personal
D. personal something
A. anything personal
B. personal anything
C. something personal
D. personal something
答案:
34. A [提示:考查形容词辨析。形容词修饰复合不定代词时,形容词要后置,先排除选项B和D;在否定句中要用anything,故选A。]
(35) (龙东中考) He asked me ________.
A. where can he find a supermarket
B. if I know the way to the supermarket
C. how he could get to the supermarket
A. where can he find a supermarket
B. if I know the way to the supermarket
C. how he could get to the supermarket
答案:
35. C [提示:考查宾语从句的用法。宾语从句要用陈述语序,先排除选项A;主句He asked me的时态是一般过去时,宾语从句要用对应的过去时态,故选C。]
查看更多完整答案,请扫码查看