2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VII. 阅读理解
(2023.长春朝阳区一模)Alice Lewis is from America. She is a creative girl. She likes to invent−−to think of new ideas for things that no one has made before, and then make them.
One day, Alice's mother showed her an article which explained how difficult it was to get sick people through the countryside to the hospital in Africa. Alice wanted to help.
Alice knew that in North America, before there were cars, horses pulled heavy things on a travois (旧式雪橇) which was made of wood. Alice thought people in Africa could do the same thing. She added wheels (轮子) to the travois for the African people. To make her travois light to pull, she used bamboo, a plant that grows in Africa, instead of wood.
You need to wear a belt (腰带) to pull Alice's travois. That means you can free your hands to carry or hold other things. Alice thought her travois was perfect for carrying food home from the market, as well as taking people to the hospital. After it was finished, she wrote instructions for building one. So people in Africa could make it by themselves.
Alice doesn't know if she wants to be an inventor when she grows up, because she also likes music and writing. But she thinks it's important for children to learn about inventing at school.
31. What's Alice's travois made of?
A. Bamboo.
B. Wood.
C. Iron.
D. Glass.
32. The underlined word “light" in the passage means “________” in Chinese.
A. 明亮的
B. 轻便的
C. 美观的
D. 舒适的
33. What did Alice do after she finished her travois?
A. She tried to learn to use it.
B. She showed it to her mother.
C. She drew a picture of it.
D. She wrote the way to make it.
34. (新考向)Which is the right order of the following sentences according to the passage?
① Alice thought her travois was perfect to take people to hospital in Africa.
② Alice is not sure if she will be an inventor when she grows up.
③ Alice wanted to help the people in Africa.
④ Alice added wheels to the travois for the African people.
A. ①②③④
B. ④③②①
C. ③②①④
D. ③④①②
35. What's the best title for the passage?
A. Helping Others
B. A Gift
C. A Creative Girl
D. A New Invention
答案:
31. A [提示:细节理解题。根据第三段中的“she used bamboo, a plant that grows in Africa, instead of wood”可知,爱丽丝是用竹子做的雪橇,故选A。]
32. B [提示:词义猜测题。画线的词是light,根据上下文以及常识可知,用竹子做雪橇是为了让雪橇拉起来更轻便。light表示“轻便的”,故选B。]
33. D [提示:细节理解题。根据第四段中的“After it was finished, she wrote instructions for building one...”可知,爱丽丝做好雪橇后写了一张说明书,告诉人们制作的方法,故选D。]
34. D [提示:事件排序题。通读全文可知,正确的顺序是:爱丽丝想帮助非洲人民—爱丽丝给非洲人的雪橇加了轮子—爱丽丝认为她的雪橇在非洲带人去医院是完美的—爱丽丝不确定她长大后是否会成为一名发明家,故选D。]
35. C [提示:标题归纳题。本文的主人公爱丽丝是一个有创造力的人,合适的标题是C。]
32. B [提示:词义猜测题。画线的词是light,根据上下文以及常识可知,用竹子做雪橇是为了让雪橇拉起来更轻便。light表示“轻便的”,故选B。]
33. D [提示:细节理解题。根据第四段中的“After it was finished, she wrote instructions for building one...”可知,爱丽丝做好雪橇后写了一张说明书,告诉人们制作的方法,故选D。]
34. D [提示:事件排序题。通读全文可知,正确的顺序是:爱丽丝想帮助非洲人民—爱丽丝给非洲人的雪橇加了轮子—爱丽丝认为她的雪橇在非洲带人去医院是完美的—爱丽丝不确定她长大后是否会成为一名发明家,故选D。]
35. C [提示:标题归纳题。本文的主人公爱丽丝是一个有创造力的人,合适的标题是C。]
VIII. 单项填空
36. (齐齐哈尔中考)In our city museum, there are many old things from two ________ years ago on show.
A. thousands
B. thousands of
C. thousand
36. (齐齐哈尔中考)In our city museum, there are many old things from two ________ years ago on show.
A. thousands
B. thousands of
C. thousand
答案:
36. C [提示:考查数词的用法。根据设空前的two可知,要填的是thousand,故选C。]
37. (2023.孝感中考)−Daniel, try this strawberry cake.
−It ________ delicious. I'd like to have some more.
A. smells
B. feels
C. tastes
D. looks
−It ________ delicious. I'd like to have some more.
A. smells
B. feels
C. tastes
D. looks
答案:
37. C [提示:考查感官动词辨析。根据题干中的“尝尝这个草莓蛋糕吧”可推断,它“尝起来”很美味,tastes符合题意,故选C。]
38. (2023.无锡中考)Stop asking ________ questions. Everyone is laughing at you.
A. so wise
B. such wise
C. so silly
D. such silly
A. so wise
B. such wise
C. so silly
D. such silly
答案:
38. D [提示:考查固定用法。wise意为“明智的”;silly意为“愚蠢的”。根据题干中的“大家都在嘲笑你。”可推断,此处表示不要问这么愚蠢的问题了,排除选项A和B;修饰名词(questions)要用such,故选D。]
39. (2023.吉林中考)−The environment of this town is better now.
−That's because lots of trees ________ here many years ago.
A. are planted
B. were planted
C. will be planted
−That's because lots of trees ________ here many years ago.
A. are planted
B. were planted
C. will be planted
答案:
39. B [提示:考查一般过去时的被动语态。表示“树被种植”时,要用plant的被动语态;再根据many years ago可知,要用一般过去时的被动语态,结构是were planted,故选B。]
40. (核心素养题)(2023.泸州中考)−Mum is too busy to make dinner for us.
−Let's do it ourselves, ________ we shouldn't depend on our parents too much.
A. So
B. because
C. but
D. or
−Let's do it ourselves, ________ we shouldn't depend on our parents too much.
A. So
B. because
C. but
D. or
答案:
40. B [提示:考查连词辨析。根据本题语境可知,此处表示让我们自己做晚饭吧,因为我们不应该太依赖我们的父母。because符合题意,故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看