2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI. 阅读理解
(2024. 泰安肥城期中) In 1924, Frederick Mitchell−Hedges led a team to Lubaantun, an ancient Mayan(玛雅人的) city in modern−day Belize, a country in Central America. There, his daughter,
Anna, found one of the most mysterious objects in history: a crystal skull(水晶头骨) that looked like a perfect human head. After that, more crystal skulls appeared in a short period across Europe and North
America.
For years, those mysterious crystal skulls have caused a lot of discussion. Even now, no one knows exactly who made them, and no one can say when.
Some people believe the Mesoamerican(中美洲的) people made the skulls thousands of years ago. Some stories say they have special powers(能力), such as the ability to make sick people well. Moviemakers love these stories. In the movie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, the skulls had great powers. In the movie, a crystal skull is actually the head of an alien.
However, most scientists don't believe these stories. They think the skulls are more modern. Scientists have found marks on the skulls that they believe only more modern technology could make.
Because of this, scientists are certain the skulls are not thousands of years old. Instead, they think the skulls are from the 19th century. Scientists also point to the British Museum's research−researchers have found many Mesoamerican objects, but they have never found a crystal skull. Scientists say this is also evidence to show they are not really Mesoamerican.
Until we know more about the skulls, the mystery−and the debate(争论)−will continue.
26. According to some stories, the crystal skulls ________.
A. were made by aliens
B. could make people sick
C. were the heads of aliens
D. could help people get better
27. What have the scientists found about the crystal skulls?
A. They weren't made of real crystal.
九年级英语.全(人教)
B. They were made in the same country.
C. They are typical Mesoamerican objects.
D. They have a shorter history than people think.
28. What does the underlined word “evidence” mean in Chinese?
A. 机会 B. 观点 C. 证据 D. 成就
29. What is the passage mainly about?
A. What the crystal skulls are.
B. Who made the crystal skulls.
C. The debate about the crystal skulls.
D. The medical purpose of the crystal skulls.
(2024. 泰安肥城期中) In 1924, Frederick Mitchell−Hedges led a team to Lubaantun, an ancient Mayan(玛雅人的) city in modern−day Belize, a country in Central America. There, his daughter,
Anna, found one of the most mysterious objects in history: a crystal skull(水晶头骨) that looked like a perfect human head. After that, more crystal skulls appeared in a short period across Europe and North
America.
For years, those mysterious crystal skulls have caused a lot of discussion. Even now, no one knows exactly who made them, and no one can say when.
Some people believe the Mesoamerican(中美洲的) people made the skulls thousands of years ago. Some stories say they have special powers(能力), such as the ability to make sick people well. Moviemakers love these stories. In the movie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, the skulls had great powers. In the movie, a crystal skull is actually the head of an alien.
However, most scientists don't believe these stories. They think the skulls are more modern. Scientists have found marks on the skulls that they believe only more modern technology could make.
Because of this, scientists are certain the skulls are not thousands of years old. Instead, they think the skulls are from the 19th century. Scientists also point to the British Museum's research−researchers have found many Mesoamerican objects, but they have never found a crystal skull. Scientists say this is also evidence to show they are not really Mesoamerican.
Until we know more about the skulls, the mystery−and the debate(争论)−will continue.
26. According to some stories, the crystal skulls ________.
A. were made by aliens
B. could make people sick
C. were the heads of aliens
D. could help people get better
27. What have the scientists found about the crystal skulls?
A. They weren't made of real crystal.
九年级英语.全(人教)
B. They were made in the same country.
C. They are typical Mesoamerican objects.
D. They have a shorter history than people think.
28. What does the underlined word “evidence” mean in Chinese?
A. 机会 B. 观点 C. 证据 D. 成就
29. What is the passage mainly about?
A. What the crystal skulls are.
B. Who made the crystal skulls.
C. The debate about the crystal skulls.
D. The medical purpose of the crystal skulls.
答案:
26. D [提示:细节理解题。根据第三段中的“Some stories say they have special powers, such as the ability to make sick people well.”可知,有些故事说水晶头骨能让生病的人康复,故选D。] 27. D [提示:推理判断题。根据第四段中的“Because of this, scientists are certain the skulls are not thousands of years old. Instead, they think the skulls are from the 19th century.”可知,科学家们确信这些头骨并没有几千年的历史;相反,他们认为这些头骨来自19世纪。由此推知,这些头骨的历史比人们想象的要短,故选D。] 28. C [提示:词义猜测题。画线的词是evidence,结合上下文可知,科学家表示,这也是证明他们不是真正的中美洲人的“证据”。由此可推断evidence意为“证据”,故选C。] 29. C [提示:主旨大意题。通读全文可知,本文讲的是关于水晶头骨的一些争论,故选C。]
30. (铁岭、葫芦岛中考) The ________ of this game is to let students know the importance of pulling together.
A. prize
B. progress
C. practice
D. purpose
A. prize
B. progress
C. practice
D. purpose
答案:
D [提示:考查名词词义辨析。由空后的let students know the importance of pulling together可知,让学生们知道齐心协力的重要性是这个游戏的目的。prize奖品;progress进步;practice惯例;purpose目的,故选D。]
31. (2023. 雅安中考) −Mike plays basketball well. Do you know him?
−Sure. He is also one of ________ basketball players in our class.
A. tall
B. the taller
C. tallest
D. the tallest
−Sure. He is also one of ________ basketball players in our class.
A. tall
B. the taller
C. tallest
D. the tallest
答案:
D [提示:考查细节理解。根据本题语境可知,他也是我们班个子最高的篮球运动员之一。根据“one of the +形容词最高级+可数名词复数”的结构可知答案为D。]
32. (黄冈中考) −Dad, how about planting some trees in our yard?
−Good idea! Trees can ________ the water from washing the earth away.
A. accept
B. prevent
C. discover
D. choose
−Good idea! Trees can ________ the water from washing the earth away.
A. accept
B. prevent
C. discover
D. choose
答案:
B [提示:考查动词词义辨析。accept接受;prevent阻止;discover发现;choose选择。根据上下文可知,树能阻止水把泥土冲走,prevent符合题意,故选B。]
33. (海南中考) −Have you decided ________ the children in the poor area?
−−By sending them books and schoolbags.
A. how you will help
B. how will you help
C. when you will help
−−By sending them books and schoolbags.
A. how you will help
B. how will you help
C. when you will help
答案:
A [提示:考查宾语从句的用法。宾语从句要用陈述语序,先排除选项B;根据答语“通过给他们寄书和书包的方式。”可知,问句的含义是“你决定怎样帮助贫困地区的儿童了吗?”,宾语从句的引导词是how,故选A。]
34. (跨学科试题) −Song of Autumn by Liu Yuxi describes autumn in a different way.
−I agree. Most poets(诗人) describe this season to ________ a feeling of sadness, but in Liu's eyes autumn is full of life and hope.
A. excuse
B. express
C. expect
D. explain
−I agree. Most poets(诗人) describe this season to ________ a feeling of sadness, but in Liu's eyes autumn is full of life and hope.
A. excuse
B. express
C. expect
D. explain
答案:
B [提示:考查动词词义辨析。句意为“刘禹锡的《秋词》用不同的方式来描述秋天。”“我同意。大多数诗人描述这个季节来表达一种悲伤的情绪,但是在刘的眼中秋天充满了生命和希望。”。excuse原谅;express表达;expect期待,预料;explain解释,说明。根据a feeling of sadness可知,应该是表达感情,故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看