2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI.阅读理解
“Dong” is one of China's 55 ethnic minorities (少数民族), with a population of less than three million, mainly living in South China. The ethnic group is well−known for its traditional embroidery (刺绣), which has long been passed down from generation to generation(世代相传).
Qin Naishiqing is a master of Dong embroidery in Sanjiang Dong Autonomous County in the southern part of Guangxi. She is more than ninety years old, but she is still active. She is good at cutting paper patterns, which she says is the spirit of the hand−made art. “You should be very skillful in embroidery to become good at paper cutting. When you get a piece of paper, you should form a picture of the patterns in your mind without actually drawing them,” Qin said.
Teaching embroidery is a family tradition, and Qin's two daughters−in−law usually join her in teaching young people. Phoenixes(凤凰), dragons and flowers are common patterns featured in folk art, which are reproduced on embroidered products. Spider flowers, seen as a symbol of good wishes, are very important in Dong people's embroidery patterns.
Every Dong girl is encouraged to learn the skill at an early age, around 9 or 10 years old. When she gets married, she will traditionally receive a whole set of clothes, including a wedding dress, made by her mother.
There are now thousands of women in the county taking up embroidery−an art form that has remained unchanged over the years. Qin hopes she can help make sure the tradition continues for future generations.
26. What is the main purpose of the first paragraph?
A. To tell us the population of Dong.
B. To introduce the topic of the text.
C. To describe the importance of Dong.
D. To show us how Dong people embroider.
27. According to Qin Naishiqing, what is an important part of embroidery?
A. Keeping young.
B. A great skill.
C. Paper cutting.
D. Drawing pictures.
28. (新考向)What can people find on embroidered products?
① flowers
② dragons
③ wedding dresses
④ phoenixes
A. ①②④
B. ②③④
C. ①②③
D. ①③④
29. What can we learn from the passage?
A. There are over three million Dong people in China.
B. Qin wants to help pass down the traditional embroidery.
C. Most Dong boys began to learn embroidery at an early age.
D. Qin doesn't think it's necessary to learn paper cutting.
30. In which column(栏目) of a newspaper can we most probably find the reading?
A. Advice.
B. Business.
C. Education.
D. Tradition.
答案:
26. B[提示:段落大意题。通读第一段可知,侗族因传统刺绣而著名,且长久以来世代相传。由此可知,本段引出了本文的主题,故选B。]
27. C[提示:细节理解题。根据第二段中的覃所说的“You should be very skillful in embroidery to become good at paper cutting. When you get a piece of paper, you should form a picture of the patterns in your mind without actually drawing them...”可知,剪纸是刺绣方面很重要的一部分,故选C。]
28. A[提示:推理判断题。根据第三段中的“Phoenixes, dragons and flowers are common patterns featured in folk art, which are reproduced on embroidered products.”可知,我们在刺绣上会发现凤凰、龙和花,故选A。]
29. B[提示:推理判断题。根据最后一段中的“Qin hopes she can help make sure the tradition continues for future generations.”可知,覃想帮助把传统的刺绣工艺传承下去,故选B。]
30. D[提示:文章出处题。本文的话题是侗族的传统技艺“刺绣”,由此可推断本文可能出自报纸的“传统”专栏,故选D。]
27. C[提示:细节理解题。根据第二段中的覃所说的“You should be very skillful in embroidery to become good at paper cutting. When you get a piece of paper, you should form a picture of the patterns in your mind without actually drawing them...”可知,剪纸是刺绣方面很重要的一部分,故选C。]
28. A[提示:推理判断题。根据第三段中的“Phoenixes, dragons and flowers are common patterns featured in folk art, which are reproduced on embroidered products.”可知,我们在刺绣上会发现凤凰、龙和花,故选A。]
29. B[提示:推理判断题。根据最后一段中的“Qin hopes she can help make sure the tradition continues for future generations.”可知,覃想帮助把传统的刺绣工艺传承下去,故选B。]
30. D[提示:文章出处题。本文的话题是侗族的传统技艺“刺绣”,由此可推断本文可能出自报纸的“传统”专栏,故选D。]
VII.单项填空
31. (2023.龙东中考)We should avoid ________ a noise in the library.
A. make
B. to make
C. making
31. (2023.龙东中考)We should avoid ________ a noise in the library.
A. make
B. to make
C. making
答案:
31. C[提示:考查固定搭配。avoid doing sth.是固定搭配,意为“避免做某事”,making符合题意,故选C。]
32. (成都中考)In the future, vocational(职业的) students ________ it easier to get jobs.
A. found
B. have found
C. will find
A. found
B. have found
C. will find
答案:
32. C[提示:考查动词时态。根据In the future可知,要用一般将来时,will find符合题意,故选C。]
33. (核心素养题)(2023.绥化中考)As far as we know, China is ________ the Great Wall.
A. famous for
B. popular with
C. regarded as
A. famous for
B. popular with
C. regarded as
答案:
33. A[提示:考查短语辨析。be famous for因……而闻名;be popular with在……中受欢迎;be regarded as被当作……。根据本题语境可知,中国因长城而闻名,be famous for的搭配符合题意。]
34. (齐齐哈尔中考)5G technology has entered everyone's life. It will be ________ used soon.
A. hardly
B. exactly
C. widely
A. hardly
B. exactly
C. widely
答案:
34. C[提示:考查副词辨析。hardly几乎不;exactly确切地;widely广泛地。根据本题语境可知,5G科技已经进入了每个人的生活。它将很快被广泛使用。widely符合题意,故选C。]
35. (新情境)(2023.成都中考)A great number of beautiful flowers ________ on the second ring road in Chengdu these days.
A. plant
B. are planted
C. are planting
A. plant
B. are planted
C. are planting
答案:
35. B[提示:考查一般现在时的被动语态。主语是“许多漂亮的花”,和plant之间是被动关系。再根据these days可知,要用一般现在时的被动语态,are planted符合题意,故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看