2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
II. 阅读理解
A(2023.济南中考)Like most parents, mine spent much time advising me to take part in activities outside school. However, they never forced me, and never found anything I was interested in. Then one day a friend at school told me about a local dance group and asked if I wanted to go with her. So after school we went to talk to the dance teacher. She explained everything to us and we both decided to join.
My parents were really pleased to hear I'd finally chosen dancing. They think if you develop an interest in doing something yourself, it will be easier to succeed.
I've now been attending the dancing classes for 3 years and I really enjoy it. We are organized into age groups, and at 16 I'm now in the oldest class.
There are classes of swing dance, ballet(芭蕾舞), street dance and folk dance. I practice street dance and I'm quite good at it. I also help out leading some of the younger children.
We also take part in events like local and even national dance shows, and relatives turn up to see
九年级英语.全(人教)
their children perform. My parents are proud of me as they tell me all the time.
Now I'll be too old to continue dancing with the group. However, I have already made plans to continue with them. The dance school has become very successful and is opening new classes. The director has asked if I'd like to be one of the group leaders and of course I said “yes"!
−By Julie, 16
16. Who made Julie decide to join the local dance group?
A. Her parents. B. Her teacher.
C. Her friend. D. Herself.
17. According to Julie's parents, what is more important to be successful?
A. Interest. B. Hard work.
C. Courage. D. Pride.
18. When did Julie attend the dancing classes?
A. 1 year ago. B. 2 years ago.
C. 3 years ago. D. 4 years ago.
19. What kind of dance is Julie good at?
A. Swing dance. B. Ballet.
C. Street dance. D. Folk dance.
20. How does Julie feel about her future development?
A. Unhappy. B. Clear.
C. Scared. D. Worried.
答案:
16. D [提示:推理判断题。根据第一段的描述可知,作者是自己决定加入当地舞蹈团的,故选D。]
17. A [提示:细节理解题。根据第二段中的“They think if you develop an interest in doing something yourself, it will be easier to succeed.”可知,作者的父母认为有兴趣更容易取得成功,故选A。]
18. C [提示:细节理解题。根据第三段中的“I've now been attending the dancing classes for 3 years”可知,作者已经上了3年的舞蹈课了,即“三年前”加入的,故选C。]
19. C [提示:细节理解题。根据第三段中的“I practice street dance and I'm quite good at it.”可知,作者练习街舞,而且跳得很好,故选C。]
20. B [提示:推理判断题。根据最后一段可知,作者对于自己未来的规划有明确的目标,故选B。]
17. A [提示:细节理解题。根据第二段中的“They think if you develop an interest in doing something yourself, it will be easier to succeed.”可知,作者的父母认为有兴趣更容易取得成功,故选A。]
18. C [提示:细节理解题。根据第三段中的“I've now been attending the dancing classes for 3 years”可知,作者已经上了3年的舞蹈课了,即“三年前”加入的,故选C。]
19. C [提示:细节理解题。根据第三段中的“I practice street dance and I'm quite good at it.”可知,作者练习街舞,而且跳得很好,故选C。]
20. B [提示:推理判断题。根据最后一段可知,作者对于自己未来的规划有明确的目标,故选B。]
B
(2023.合肥瑶海区二模)Do you play an instrument? Have you ever made one? Terje Isungset can answer yes to both questions. And he makes instruments out of something pretty cool. Ice! Isungset got the idea for ice music more than 20 years ago. “I was asked to do a concert in a frozen waterfall,” he says. This gave him the idea to play instruments that were actually made out of ice. As far as he could tell, this hadn't been done before. “There were no books to read about it−nothing on the Internet,” he says. “So I had to create everything by myself."
In 2006, Isungset helped start the Ice Music Festival. It is held in February. Almost everything at the Ice Music Festival is frozen. “As you can imagine, there are a lot of logistics in doing an ice concert,” Isungset says. "We come to a place, we collect the ice, and we build the concert space out of snow and ice."
For the festival Isungset has a goal of trying to invent a new instrument every year. He is going to play an ice horn(喇叭) this year. “Would your mouth stick to it? Many people ask that question,” Isungset says. “If the horn was made out of metal (金属), it would get stuck completely.” His solution? Use a small piece of leather(皮革). Place it on the horn's mouthpiece. “It's the only part of my instrument that is not made of ice."
21. What are Terje Isungset's new instruments mainly made of?
A. Ice. B. Paper.
C. Metal. D. Leather.
22. (新考向)What is Paragraph 2 mainly about?
A. Where Terje Isungset gave his first concert.
B. When Terje Isungset fell in love with music.
C. Why Terje Isungset liked reading on the Internet.
D. How Terje Isungset got to make new instruments.
23. What does the underlined word “logistics” in Paragraph 3 mean?
A. 规章制度 B. 阻碍
C. 后勤工作 D. 质疑
24. Which of the following best describes Terje Isungset?
A. Humorous. B. Creative.
C. Honest. D. Responsible.
(2023.合肥瑶海区二模)Do you play an instrument? Have you ever made one? Terje Isungset can answer yes to both questions. And he makes instruments out of something pretty cool. Ice! Isungset got the idea for ice music more than 20 years ago. “I was asked to do a concert in a frozen waterfall,” he says. This gave him the idea to play instruments that were actually made out of ice. As far as he could tell, this hadn't been done before. “There were no books to read about it−nothing on the Internet,” he says. “So I had to create everything by myself."
In 2006, Isungset helped start the Ice Music Festival. It is held in February. Almost everything at the Ice Music Festival is frozen. “As you can imagine, there are a lot of logistics in doing an ice concert,” Isungset says. "We come to a place, we collect the ice, and we build the concert space out of snow and ice."
For the festival Isungset has a goal of trying to invent a new instrument every year. He is going to play an ice horn(喇叭) this year. “Would your mouth stick to it? Many people ask that question,” Isungset says. “If the horn was made out of metal (金属), it would get stuck completely.” His solution? Use a small piece of leather(皮革). Place it on the horn's mouthpiece. “It's the only part of my instrument that is not made of ice."
21. What are Terje Isungset's new instruments mainly made of?
A. Ice. B. Paper.
C. Metal. D. Leather.
22. (新考向)What is Paragraph 2 mainly about?
A. Where Terje Isungset gave his first concert.
B. When Terje Isungset fell in love with music.
C. Why Terje Isungset liked reading on the Internet.
D. How Terje Isungset got to make new instruments.
23. What does the underlined word “logistics” in Paragraph 3 mean?
A. 规章制度 B. 阻碍
C. 后勤工作 D. 质疑
24. Which of the following best describes Terje Isungset?
A. Humorous. B. Creative.
C. Honest. D. Responsible.
答案:
21. A [提示:细节理解题。根据第一段中的“And he makes instruments out of something pretty cool. Ice!”可知,他用冰制作乐器,故选A。]
22. D [提示:段落大意题。通读第二段可知,本段讲的是Terje Isungset是如何开始制作新乐器的,故选D。]
23. C [提示:词义猜测题。画线的词是logistics,根据其后提到的“We come to a place, we collect the ice, and we build the concert space out of snow and ice.”可知,他们来到一个地方,收集冰,然后用冰雪建造音乐会场地,这些都属于“后勤工作”,故选C。]
24. B [提示:推理判断题。humorous幽默的;creative有创造力的;honest诚实的;responsible负责的。根据文章可知,Terje Isungset用冰制作乐器,由此可推断他很有创造力,故选B。]
22. D [提示:段落大意题。通读第二段可知,本段讲的是Terje Isungset是如何开始制作新乐器的,故选D。]
23. C [提示:词义猜测题。画线的词是logistics,根据其后提到的“We come to a place, we collect the ice, and we build the concert space out of snow and ice.”可知,他们来到一个地方,收集冰,然后用冰雪建造音乐会场地,这些都属于“后勤工作”,故选C。]
24. B [提示:推理判断题。humorous幽默的;creative有创造力的;honest诚实的;responsible负责的。根据文章可知,Terje Isungset用冰制作乐器,由此可推断他很有创造力,故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看