2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版》

VI.阅读理解
  (2023.潍坊中考) On a cold January morning, a man sat at a subway station in Washington
DC and started to play the violin. He played for about 45 minutes.
  Three minutes went by, and a middle - aged man stopped for a few seconds, and then hurried up to take care of his own things.
  A minute later, the violinist received his first tip: a woman threw some money without stopping, and walked away.
  Only a 3 - year - old boy took the music seriously, going over, sitting down and soon losing himself in the wonderful performance. His mother wished to hurry along, but the kid kept looking at the violinist.
  When he finished playing, no one noticed it. No one applauded(鼓掌).
  No one knew this, but the violinist was Joshua
Bell, one of the most talented musicians in the world. He had just played one of the most beautiful pieces ever written on a violin worth 3.5 million dollars. Joshua Bell played the same music with the same violin and the seats each cost 100 dollars at a theatre two days before.
  Joshua Bell's playing in the subway station was a social experiment. It asks questions: in a common environment at a wrong hour, do we enjoy beauty?
Do we stop to make a response(反应)? If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world playing the best music, how many other things are we ignoring(忽视)?
26. What's the man's purpose of playing the violin at the subway station? 
A. To make some money. 
B. To see people's response.
C. To practice his skills. 
D. To teach a music lesson.
27. How many people stopped to listen to the music carefully?
A. One.      B. Two. 
C. Three.     D. Four.
28. What does the writer suggest in the last paragraph?  
A. Don't be always in a hurry.  
B. Stop to enjoy street performance.  
C. Enjoy beautiful music at a theatre.  
D. Don't miss the wonderful moment in life.
29. What is the text mainly about? 
A. A subway story.
B. A music survey.
C. A social experiment. 
D. A talented musician.
答案: 26. B [提示:推理判断题。根据最后一段中的“Joshua Bell's playing in the subway station was a social experiment. It asks questions: in a common environment at a wrong hour, do we enjoy beauty? Do we stop to make a response?”可知,他做这个社会实验的目的是看看人们的反应,故选B。]
27. A [提示:细节理解题。根据第四段中的“Only a 3 - year - old boy took the music seriously, going over, sitting down and soon losing himself in the wonderful performance.”可知,只有一个3岁的小孩停下来认真地听他演奏,故选A。]
28. D [提示:推理判断题。根据最后一段的描述可知,作者建议人们不要错过生活中美好的瞬间,故选D。]
29. C [提示:主旨大意题。通读全文可知,本文讲的是音乐家Joshua Bell所做的一个社会实验,故选C。]
VII.单项填空
30. (恩施州中考) — Dear, new term is coming. I've bought a Chinese - English dictionary for you.
— Thanks. I think it is ________ to me. 
A. colorful B. helpful C. successful
答案: 30. B [提示:考查形容词辨析。colorful颜色鲜艳的; helpful有用的,有帮助的; successful成功的。根据本题语境可知,汉英词典对我来说是“有用的”,所缺的词是helpful,故选B。]
31. (核心素养题)(2023.新疆生产建设兵团中考) — What abilities should a dog trainer have?
— I think he should be responsible and never ________.
A. give away B. give out
 C. give back D. give up
答案: 31. D [提示:考查动词短语辨析。give away捐赠; give out分发; give back归还; give up放弃。问句的含义是“驯狗师应该有什么才能?”,答语的含义是“我觉得他应该有责任心,而且永不放弃。”。give up符合题意,故选D。]
32. (新情境)(2023.鄂州中考) — What do you think of Ezhou, Li Ming?
— It ________ a lot since we started to build Huahu Airport.
A. changed B. has changed 
C. changes D. is changing
答案: 32. B [提示:考查动词时态。根据since we started to build Huahu Airport可知,主句的时态是现在完成时,故选B。]
33. (新考向)(2023.达州中考) The teachers used to ________ key points on the blackboard, but now they are getting used to ________ them through PPTs. 
A. write; showing 
B. writing; show 
C. write; show
答案: 33. A [提示:考查固定用法。根据本题语境可知,老师以前经常在黑板上写重点,但现在他们习惯通过PPT来展示它们了。根据used to do sth.和be used to doing sth.的固定搭配可知答案为A。]
34. (2023.武汉中考) — What the headmaster said at the graduation must have stuck in the minds of many students.
  ________ It was very inspiring. 
A. I agree B. Thank you 
C. All right D. My pleasure
答案: 34. A [提示:考查交际用语。题干中提到“校长在毕业典礼上说的话一定深深地印在许多学生的脑海里了。”,答语中提到了“它很鼓舞人心。”,由此可推断,所缺的句子是I agree,故选A。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭