2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
1. 完形填空
(河北中考)Every school has rules for students to follow. However, some students may see the 1 as a way in which teachers control them. Sometimes, they're unhappy and even feel 2 . Well, if you think your life is hard, you might think about the 3 in ancient times. For some of them, life was really hard.
In the old days, people believed that teachers had to be very 4 and had the right to punish the students. Parents didn't mind if teachers punished their children when their children didn't do what they were 5 to do. Often, the stricter a teacher was, the more parents thought he or she was a good teacher.
In fact, following school rules can be very important. For example, running in the hallways could cause a student to 6 . It may hurt himself or another person. Following the rules can also help the students in the classroom to learn 7 difficulty. In class, a teacher may ask students to raise their hands 8 they speak. If someone speaks out of turn, other students might not be able to hear the teacher 9 . School rules can help students prepare for their own future as well. When they 10 and go out on their own, they'll soon find that they still need to follow rules.
Rules make the world much better. If there are no rules, life will be meaningless and in disorder.
1. A. rulesB. excusesC. factsD. examples
2. A. tiredB. angryC. excitedD. good
3. A. doctorsB. parentsC. teachersD. students
4. A. kindB. cleverC. strictD. careful
5. A. toldB. heardC. invitedD. watched
6. A. come outB. fall downC. move onD. pass by
7. A. aboutB. fromC. exceptD. without
8. A. becauseB. thoughC. beforeD. unless
9. A. clearlyB. luckilyC. quicklyD. politely
10. A. hurry upB. look upC. grow upD. dress up
(河北中考)Every school has rules for students to follow. However, some students may see the 1 as a way in which teachers control them. Sometimes, they're unhappy and even feel 2 . Well, if you think your life is hard, you might think about the 3 in ancient times. For some of them, life was really hard.
In the old days, people believed that teachers had to be very 4 and had the right to punish the students. Parents didn't mind if teachers punished their children when their children didn't do what they were 5 to do. Often, the stricter a teacher was, the more parents thought he or she was a good teacher.
In fact, following school rules can be very important. For example, running in the hallways could cause a student to 6 . It may hurt himself or another person. Following the rules can also help the students in the classroom to learn 7 difficulty. In class, a teacher may ask students to raise their hands 8 they speak. If someone speaks out of turn, other students might not be able to hear the teacher 9 . School rules can help students prepare for their own future as well. When they 10 and go out on their own, they'll soon find that they still need to follow rules.
Rules make the world much better. If there are no rules, life will be meaningless and in disorder.
1. A. rulesB. excusesC. factsD. examples
2. A. tiredB. angryC. excitedD. good
3. A. doctorsB. parentsC. teachersD. students
4. A. kindB. cleverC. strictD. careful
5. A. toldB. heardC. invitedD. watched
6. A. come outB. fall downC. move onD. pass by
7. A. aboutB. fromC. exceptD. without
8. A. becauseB. thoughC. beforeD. unless
9. A. clearlyB. luckilyC. quicklyD. politely
10. A. hurry upB. look upC. grow upD. dress up
答案:
1.A[提示:考查名词词义辨析。句意:然而,一些学生可能把这些规则看作是老师控制他们的一种方式。rule规则;excuse借口;fact事实;example例子。根据“Every school has rules for students to follow.”可知,这里指“规则”,故选A。]
2.B[提示:考查形容词词义辨析。句意:有时,他们不开心,甚至感到愤怒。tired劳累的;angry生气的;excited激动的;good好的。根据“they're unhappy”可知,是不好的情绪,故选B。]
3.D[提示:考查名词词义辨析。句意:嗯,如果你认为你的生活很艰难,你可以想想古代的学生。doctor医生;parent父(母)亲;teacher老师;student学生。根据后文描述可知,是跟古代学生进行对比,故选D。]
4.C[提示:考查形容词词义辨析。句意:在过去,人们认为老师必须非常严厉,有权利惩罚学生。kind善良的;clever聪明的;strict严厉的;careful小心的。根据“had the right to punish the students”可知,老师很严厉,故选C。]
5.A[提示:考查动词词义辨析。句意:例如,家长并没有告诉他们的孩子在走廊里不能跑。tell告诉;show展示;ask询问;invite邀请。根据语境可知,这里是家长告诉孩子的事情,故选A。]
6.B[提示:考查动词短语词义辨析。句意:在走廊里跑可能会导致别人摔倒。come out出版;fall down摔倒;move on继续前进;pass by路过。根据“running in the hallways”可知,在走廊里跑可能会导致别人摔倒,故选B。]
7.D[提示:考查介词词义辨析。句意:遵守规则也可以帮助学生在教室没有困难地学习。about关于;from从;except除了;without没有。分析空处所在句可知,空处应用without表示“没有”,故选D。]
8.C[提示:考查连词词义辨析。句意:在课堂上,老师可能会要求学生在发言前举手。before在……之前;unless除非;because因为;though虽然。根据句意及常识可知,发言前要举手,故选C。]
9.A[提示:考查副词词义辨析。句意:如果有人不按顺序发言,其他学生可能听不清老师(说话)。clearly清晰地;luckily幸运地;quickly迅速地;politely礼貌地。故选A。]
10.C[提示:考查动词短语词义辨析。句意:当他们长大了自己出去时,他们很快就会发现他们仍然需要遵守规则。hurry up快点儿;look up查阅;grow up长大;dress up打扮。根据“go out on their own”可推知应该是“当他们长大”时,故选C。]
2.B[提示:考查形容词词义辨析。句意:有时,他们不开心,甚至感到愤怒。tired劳累的;angry生气的;excited激动的;good好的。根据“they're unhappy”可知,是不好的情绪,故选B。]
3.D[提示:考查名词词义辨析。句意:嗯,如果你认为你的生活很艰难,你可以想想古代的学生。doctor医生;parent父(母)亲;teacher老师;student学生。根据后文描述可知,是跟古代学生进行对比,故选D。]
4.C[提示:考查形容词词义辨析。句意:在过去,人们认为老师必须非常严厉,有权利惩罚学生。kind善良的;clever聪明的;strict严厉的;careful小心的。根据“had the right to punish the students”可知,老师很严厉,故选C。]
5.A[提示:考查动词词义辨析。句意:例如,家长并没有告诉他们的孩子在走廊里不能跑。tell告诉;show展示;ask询问;invite邀请。根据语境可知,这里是家长告诉孩子的事情,故选A。]
6.B[提示:考查动词短语词义辨析。句意:在走廊里跑可能会导致别人摔倒。come out出版;fall down摔倒;move on继续前进;pass by路过。根据“running in the hallways”可知,在走廊里跑可能会导致别人摔倒,故选B。]
7.D[提示:考查介词词义辨析。句意:遵守规则也可以帮助学生在教室没有困难地学习。about关于;from从;except除了;without没有。分析空处所在句可知,空处应用without表示“没有”,故选D。]
8.C[提示:考查连词词义辨析。句意:在课堂上,老师可能会要求学生在发言前举手。before在……之前;unless除非;because因为;though虽然。根据句意及常识可知,发言前要举手,故选C。]
9.A[提示:考查副词词义辨析。句意:如果有人不按顺序发言,其他学生可能听不清老师(说话)。clearly清晰地;luckily幸运地;quickly迅速地;politely礼貌地。故选A。]
10.C[提示:考查动词短语词义辨析。句意:当他们长大了自己出去时,他们很快就会发现他们仍然需要遵守规则。hurry up快点儿;look up查阅;grow up长大;dress up打扮。根据“go out on their own”可推知应该是“当他们长大”时,故选C。]
II. 阅读理解
A
(2023. 保定一模)Spring Festival is a time for children to receive lucky money. Do you think parents should look after their children's lucky money? Here, some middle school students are sharing their ideas.


11. What do the underlined words “splashing out" probably mean?
A. Not spending any money.
B. Raising money for others.
C. Spending money like water.
D. Lending money to others.
12. (新考向)Match the students with their opinions and choose the right answer.
① Tian Yun
② Hou Yi
③ Wang Xin
④ Cui Han
a. Children may be cheated if they have a lot of money.
b. Children older than eight can manage their money.
c. Parents can guide children to spend money correctly.
d. Children can manage their money after graduation.
A. ①−a; ②−d; ③−b; ④−c
B. ①−d; ②−c; ③−a; ④−b
C. ①−d; ②−b; ③−a; ④−c
D. ①−a; ②−c; ③−d; ④−b
13. What are the students talking about?
A. Who to keep lucky money?
B. Where to save lucky money?
C. How to use lucky money?
D. When to receive lucky money?
14. In which part of the magazine can you read the text?
A. Family and society.
B. Health and medicine.
C. Nature and environment.
D. Science and technology.
A
(2023. 保定一模)Spring Festival is a time for children to receive lucky money. Do you think parents should look after their children's lucky money? Here, some middle school students are sharing their ideas.
11. What do the underlined words “splashing out" probably mean?
A. Not spending any money.
B. Raising money for others.
C. Spending money like water.
D. Lending money to others.
12. (新考向)Match the students with their opinions and choose the right answer.
① Tian Yun
② Hou Yi
③ Wang Xin
④ Cui Han
a. Children may be cheated if they have a lot of money.
b. Children older than eight can manage their money.
c. Parents can guide children to spend money correctly.
d. Children can manage their money after graduation.
A. ①−a; ②−d; ③−b; ④−c
B. ①−d; ②−c; ③−a; ④−b
C. ①−d; ②−b; ③−a; ④−c
D. ①−a; ②−c; ③−d; ④−b
13. What are the students talking about?
A. Who to keep lucky money?
B. Where to save lucky money?
C. How to use lucky money?
D. When to receive lucky money?
14. In which part of the magazine can you read the text?
A. Family and society.
B. Health and medicine.
C. Nature and environment.
D. Science and technology.
答案:
11.C[提示:词义猜测题。画线的词是splashing out,根据其前提到的“Luckily, money should be kept by parents because children usually don't have much experience.”可知,压岁钱应该由父母保管,因为孩子通常没有太多的经验。由此可推断,这样孩子很可能会养成“花钱如流水”的习惯,故选C。]
12.B[提示:细节理解题。根据Tian Yun描述中的“So only after they graduate from high school can they manage their money.”可知,①与d匹配;根据Hou Yi描述中的“What parents should do is to guide them correctly.”可知,②与c匹配;根据Wang Xin描述中的“With large amounts of money, they may be cheated by bad persons, which will make them get into trouble.”可知,③与a匹配;根据Cui Han描述中的“That means children over 8 have the right to deal with their own money.”可知,④与b匹配,故选B。]
13.A[提示:细节理解题。根据文中第一段中的“Do you think parents should look after their children's lucky money? Here, some middle school students are sharing their ideas.”可知,本文谈论的是“谁保管压岁钱?”,故选A。]
14.A[提示:推理判断题。通读全文可知,本文列举了学生对于谁保管压岁钱的看法,话题属于“家庭与社会”,故选A。]
12.B[提示:细节理解题。根据Tian Yun描述中的“So only after they graduate from high school can they manage their money.”可知,①与d匹配;根据Hou Yi描述中的“What parents should do is to guide them correctly.”可知,②与c匹配;根据Wang Xin描述中的“With large amounts of money, they may be cheated by bad persons, which will make them get into trouble.”可知,③与a匹配;根据Cui Han描述中的“That means children over 8 have the right to deal with their own money.”可知,④与b匹配,故选B。]
13.A[提示:细节理解题。根据文中第一段中的“Do you think parents should look after their children's lucky money? Here, some middle school students are sharing their ideas.”可知,本文谈论的是“谁保管压岁钱?”,故选A。]
14.A[提示:推理判断题。通读全文可知,本文列举了学生对于谁保管压岁钱的看法,话题属于“家庭与社会”,故选A。]
查看更多完整答案,请扫码查看