2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI.阅读理解
(核心素养题) Dads have Father's Day. Moms have Mother's Day. Kids have Children's Day. But, do our grandparents have a special holiday? Yes, they do!
The Double Ninth Festival(重阳节) is a special day for elderly people in China. The festival is on the ninth day of the ninth month of the lunar calendar. As the Chinese word for “nine” has the same sound as the word for “long”, people take the
Double Ninth Festival to show their wishes of long life for elderly people. This year it falls on Oct 11.
On that day, families get together and climb mountains for luck and in the hope that elderly people will live much longer. They also drink chrysanthemum wine(菊花酒) and wear a plant called zhuyu to celebrate it. Both chrysanthemums and zhuyu are regarded as clean plants that can clean houses and cure(治疗) diseases.
We respect elderly people not only on this special day but also in daily life. For example, when an older person enters a room, everyone stands up. When there are several guests at the table, the host usually introduces them from the oldest to the youngest. On a crowded bus, younger people always offer their seats to elderly people.
We know elderly people have knowledge and experience that young people can learn from. So,
Chinese people are proud of being old. Besides, to respect the elderly people is to respect yourself tomorrow.
26. The Double Ninth Festival is a celebration for ________.
A. fathers B. elderly people C. children
27. (新考向) Which of the following may be a tradition for the Double Ninth Festival?
① Families climbing mountains together.
② Drinking chrysanthemum wine.
③ Wearing the plant zhuyu.
④ Cleaning houses.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④
28. What is Paragraph 4 about?
A. Traditional ways of celebrating the festival.
B. What young people usually do on this festival.
C. Examples of respecting elder people in daily life.
29. Why are Chinese people proud of being old?
A. It means they have more virtues than others.
B. It means they have knowledge and experience.
C. It means they don't have to work for others.
(核心素养题) Dads have Father's Day. Moms have Mother's Day. Kids have Children's Day. But, do our grandparents have a special holiday? Yes, they do!
The Double Ninth Festival(重阳节) is a special day for elderly people in China. The festival is on the ninth day of the ninth month of the lunar calendar. As the Chinese word for “nine” has the same sound as the word for “long”, people take the
Double Ninth Festival to show their wishes of long life for elderly people. This year it falls on Oct 11.
On that day, families get together and climb mountains for luck and in the hope that elderly people will live much longer. They also drink chrysanthemum wine(菊花酒) and wear a plant called zhuyu to celebrate it. Both chrysanthemums and zhuyu are regarded as clean plants that can clean houses and cure(治疗) diseases.
We respect elderly people not only on this special day but also in daily life. For example, when an older person enters a room, everyone stands up. When there are several guests at the table, the host usually introduces them from the oldest to the youngest. On a crowded bus, younger people always offer their seats to elderly people.
We know elderly people have knowledge and experience that young people can learn from. So,
Chinese people are proud of being old. Besides, to respect the elderly people is to respect yourself tomorrow.
26. The Double Ninth Festival is a celebration for ________.
A. fathers B. elderly people C. children
27. (新考向) Which of the following may be a tradition for the Double Ninth Festival?
① Families climbing mountains together.
② Drinking chrysanthemum wine.
③ Wearing the plant zhuyu.
④ Cleaning houses.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④
28. What is Paragraph 4 about?
A. Traditional ways of celebrating the festival.
B. What young people usually do on this festival.
C. Examples of respecting elder people in daily life.
29. Why are Chinese people proud of being old?
A. It means they have more virtues than others.
B. It means they have knowledge and experience.
C. It means they don't have to work for others.
答案:
26. B [提示:细节理解题。根据第二段中的“The Double Ninth Festival is a special day for elderly people in China.”可知,重阳节是为老年人庆祝的节日,故选B。]
27. A [提示:推理判断题。根据第三段中的“families get together and climb mountains”和“drink chrysanthemum wine and wear a plant called zhuyu”可知,在重阳节这天,家人聚在一起爬山,喝菊花酒并佩戴一种名为茱萸的植物,故选A。]
28. C [提示:段落大意题。根据第四段中的“We respect elderly people not only on this special day but also in daily life.”可知,第四段列举了一些日常生活中尊重老年人的例子,故选C。]
29. B [提示:细节理解题。根据最后一段中的“We know elderly people have knowledge and experience that young people can learn from. So, Chinese people are proud of being old”可知,中国人知道老年人有见识与经验,所以中国人以年老为荣,故选B。]
27. A [提示:推理判断题。根据第三段中的“families get together and climb mountains”和“drink chrysanthemum wine and wear a plant called zhuyu”可知,在重阳节这天,家人聚在一起爬山,喝菊花酒并佩戴一种名为茱萸的植物,故选A。]
28. C [提示:段落大意题。根据第四段中的“We respect elderly people not only on this special day but also in daily life.”可知,第四段列举了一些日常生活中尊重老年人的例子,故选C。]
29. B [提示:细节理解题。根据最后一段中的“We know elderly people have knowledge and experience that young people can learn from. So, Chinese people are proud of being old”可知,中国人知道老年人有见识与经验,所以中国人以年老为荣,故选B。]
VII.单项填空
30. (新情境)(2023.泸州中考改编)−What are you going to do this summer vacation?
−I plan ________ Hua Hua, a very lovely panda in Chengdu.
A. see B. saw
C. seeing D. to see
30. (新情境)(2023.泸州中考改编)−What are you going to do this summer vacation?
−I plan ________ Hua Hua, a very lovely panda in Chengdu.
A. see B. saw
C. seeing D. to see
答案:
30. D [提示:考查固定用法。plan to do sth.是固定搭配,意为“计划做某事;打算做某事”,to see符合题意,故选D。]
31. (跨学科试题)(2023.云南中考) China is one of ________ countries in the world. We are all proud of it.
A. older B. the older
C. oldest D. the oldest
A. older B. the older
C. oldest D. the oldest
答案:
31. D [提示:考查形容词最高级。根据“one of the + 形容词最高级 + 可数名词复数”的结构可知,the oldest符合题意,故选D。]
32. (2023.吉林中考) ________ interesting movie it is! I want to see it again.
A. What B. What an C. How
A. What B. What an C. How
答案:
32. B [提示:考查感叹句。感叹名词movie要用what,先排除选项C。movie意为“电影”,是可数名词,其前不能缺少不定冠词,interesting前的不定冠词要用an,故选B。]
33. (泸州中考)−I'm taking the high school entrance examination these days. I hope I will make it.
________!
A. Good luck B. No way
C. What a pity D. Congratulations
________!
A. Good luck B. No way
C. What a pity D. Congratulations
答案:
33. A [提示:考查交际用语。题干中提到了“我这些天正在参加高中入学考试。我希望我能考上。”,合适的答语是“Good luck”,故选A。]
34. (2023.牡丹江中考)−Alice, I wonder ________ you won the tug−of|war(拔河比赛)
yesterday.
−Yeah! We pulled together and made it in the end.
A. what B. where C. whether
yesterday.
−Yeah! We pulled together and made it in the end.
A. what B. where C. whether
答案:
34. C [提示:考查宾语从句的引导词。根据本题语境可知,此处表示我想知道你们昨天“是否”赢了拔河比赛,whether符合题意,故选C。]
查看更多完整答案,请扫码查看