2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI.阅读理解
(杭州中考)Something that I learnt from both my parents was the importance of having respect(尊重)for other people. I remember one day when we were travelling on a bus and 26 sat down while other people were standing. My mother shouted at me, “ 27 immediately! You have young legs and you don't need to sit down.” At the time I felt embarrassed about being told off 28. , but now I understand. I think children nowadays have 29 that respect and it really makes me angry if I see children sitting down while 30 people are standing.
One area in which we had a lot of rules was table 31 . For example, we weren't allowed to start our meal 32 the oldest person had started. We had to say “thank you” when our food was 33 , and eat everything on our plates before we could 34 the table. We couldn't make any noise when eating. Worse than that, we were only 35 to have sweets at the weekend, as a special 36 if we had been good.
Although my upbringing(养育)was perhaps a bit 37 compared with modern children, I'm very thankful to my parents for giving me a clear 38 in life. Even though I was sometimes 39 , I think it has made me a better person. In my view, children need clear rules, but more than that they need to learn how to get on with 40 people and realize they are not the center of the world.
26. A. theyB. you C. ID. she
27. A. Get upB. Sit upC. Give upD. Look up
28. A. in orderB. in publicC. in surpriseD. in person
29. A. wonB. shown C. wastedD. lost
30. A. olderB. richer C. tallerD. heavier
31. A. designsB. manners C. materialsD. sizes
32. A. ifB. because C. untilD. though
33. A. cookedB. eatenC. preparedD. served
34. A. moveB. book C. leaveD. lay
35. A. allowedB. forced C. warnedD. advised
36. A. lessonB. treatC. choiceD. need
37. A. simpleB. interesting C. normalD. strict
38. A. directionB. answerC. introductionD. plan
39. A. protectedB. encouragedC. fooledD. punished
40. A. someB. other C. fewD. several
(杭州中考)Something that I learnt from both my parents was the importance of having respect(尊重)for other people. I remember one day when we were travelling on a bus and 26 sat down while other people were standing. My mother shouted at me, “ 27 immediately! You have young legs and you don't need to sit down.” At the time I felt embarrassed about being told off 28. , but now I understand. I think children nowadays have 29 that respect and it really makes me angry if I see children sitting down while 30 people are standing.
One area in which we had a lot of rules was table 31 . For example, we weren't allowed to start our meal 32 the oldest person had started. We had to say “thank you” when our food was 33 , and eat everything on our plates before we could 34 the table. We couldn't make any noise when eating. Worse than that, we were only 35 to have sweets at the weekend, as a special 36 if we had been good.
Although my upbringing(养育)was perhaps a bit 37 compared with modern children, I'm very thankful to my parents for giving me a clear 38 in life. Even though I was sometimes 39 , I think it has made me a better person. In my view, children need clear rules, but more than that they need to learn how to get on with 40 people and realize they are not the center of the world.
26. A. theyB. you C. ID. she
27. A. Get upB. Sit upC. Give upD. Look up
28. A. in orderB. in publicC. in surpriseD. in person
29. A. wonB. shown C. wastedD. lost
30. A. olderB. richer C. tallerD. heavier
31. A. designsB. manners C. materialsD. sizes
32. A. ifB. because C. untilD. though
33. A. cookedB. eatenC. preparedD. served
34. A. moveB. book C. leaveD. lay
35. A. allowedB. forced C. warnedD. advised
36. A. lessonB. treatC. choiceD. need
37. A. simpleB. interesting C. normalD. strict
38. A. directionB. answerC. introductionD. plan
39. A. protectedB. encouragedC. fooledD. punished
40. A. someB. other C. fewD. several
答案:
26. C[提示:考查代词词义辨析。由下文中“You have young legs and you don't need to sit down.”可知,此处指“我”坐下了而其他人却站着,故选C。]
27. A[提示:考查动词短语词义辨析。get up起立、起床;sit up坐起来;give up放弃;look up查阅。由后句“You have young legs and you don't need to sit down.”可知,妈妈让作者站起来把座位让给别人,故选A。]
28. B[提示:考查介词短语词义辨析。in order整齐的、有序的;in public在公共场合;in surprise惊奇地、惊讶地;in person亲自。因为事情发生在公共汽车上,所以此处表示在公共场合被训斥让作者感到尴尬,故选B。]
29. D[提示:考查动词词义辨析。由后面的“it really makes me angry if I see children sitting...”可知,作者认为现在的孩子已经失去了那种尊重,故选D。]
30. A[提示:考查形容词词义辨析。联系前面的“if I see children sitting down”可知,此处应为作者对年轻人坐着而年龄大的人站着这件事很气愤,故选A。]
31. B[提示:考查名词词义辨析。由后面列举的餐桌上应注意的事项可知,本段讲的是餐桌礼仪。table manners餐桌礼仪,是固定短语,故选B。]
32. C[提示:考查连词词义辨析。not...until...直到……才……,是固定搭配,故选C。]
33. D[提示:考查动词词义辨析。cook烹饪;eat吃;prepare准备;serve服务、端上。此处意为:当我们的食物被端上来时,我们必须说“谢谢”,故选D。]
34. C[提示:考查动词词义辨析。由前面的“eat everything on our plates”可知,此处说的是我们离开餐桌前要吃完我们盘子里的所有东西,故选C。]
35. A[提示:考查动词词义辨析。allow允许;force迫使;warn警告;advise建议。由“to have sweets at the weekend”及语境可知,此处说的是我们只被允许在周末吃甜食,故选A。]
36. B[提示:考查名词词义辨析。lesson教训、课;treat招待、款待;choice选择;need需要。联系“if we had been good”可知,故选B。]
37. D[提示:考查形容词词义辨析。由上文中的“We had to say ‘thank you' when our food...if we had been good.”可知,本句指作者的成长环境与现代的孩子比起来有点儿严格,故选D。]
38. A[提示:考查名词词义辨析。direction方向;answer答案;introduction介绍、说明;plan计划。由“In my view, children need clear rules, but more than that, they need to learn how to get on with people and realize they are not the center of the world.”可知,此处意为:我非常感激父母在生活中给了我一个明确的方向,故选A。]
39. D[提示:考查动词词义辨析。protect保护;encourage鼓励;fool愚弄;punish惩罚。联系下文中的“I think it has made me a better person”以及上文中的“Even though”可知,此处是转折关系。句意:尽管我有时被惩罚,但我认为这使我成了一个更好的人,故选D。]
40. B[提示:考查词义辨析。由“they need to learn how to get on with people and realize they are not the center of the world”可知,作者认为孩子们需要学会如何与别人友好相处,故选B。]
27. A[提示:考查动词短语词义辨析。get up起立、起床;sit up坐起来;give up放弃;look up查阅。由后句“You have young legs and you don't need to sit down.”可知,妈妈让作者站起来把座位让给别人,故选A。]
28. B[提示:考查介词短语词义辨析。in order整齐的、有序的;in public在公共场合;in surprise惊奇地、惊讶地;in person亲自。因为事情发生在公共汽车上,所以此处表示在公共场合被训斥让作者感到尴尬,故选B。]
29. D[提示:考查动词词义辨析。由后面的“it really makes me angry if I see children sitting...”可知,作者认为现在的孩子已经失去了那种尊重,故选D。]
30. A[提示:考查形容词词义辨析。联系前面的“if I see children sitting down”可知,此处应为作者对年轻人坐着而年龄大的人站着这件事很气愤,故选A。]
31. B[提示:考查名词词义辨析。由后面列举的餐桌上应注意的事项可知,本段讲的是餐桌礼仪。table manners餐桌礼仪,是固定短语,故选B。]
32. C[提示:考查连词词义辨析。not...until...直到……才……,是固定搭配,故选C。]
33. D[提示:考查动词词义辨析。cook烹饪;eat吃;prepare准备;serve服务、端上。此处意为:当我们的食物被端上来时,我们必须说“谢谢”,故选D。]
34. C[提示:考查动词词义辨析。由前面的“eat everything on our plates”可知,此处说的是我们离开餐桌前要吃完我们盘子里的所有东西,故选C。]
35. A[提示:考查动词词义辨析。allow允许;force迫使;warn警告;advise建议。由“to have sweets at the weekend”及语境可知,此处说的是我们只被允许在周末吃甜食,故选A。]
36. B[提示:考查名词词义辨析。lesson教训、课;treat招待、款待;choice选择;need需要。联系“if we had been good”可知,故选B。]
37. D[提示:考查形容词词义辨析。由上文中的“We had to say ‘thank you' when our food...if we had been good.”可知,本句指作者的成长环境与现代的孩子比起来有点儿严格,故选D。]
38. A[提示:考查名词词义辨析。direction方向;answer答案;introduction介绍、说明;plan计划。由“In my view, children need clear rules, but more than that, they need to learn how to get on with people and realize they are not the center of the world.”可知,此处意为:我非常感激父母在生活中给了我一个明确的方向,故选A。]
39. D[提示:考查动词词义辨析。protect保护;encourage鼓励;fool愚弄;punish惩罚。联系下文中的“I think it has made me a better person”以及上文中的“Even though”可知,此处是转折关系。句意:尽管我有时被惩罚,但我认为这使我成了一个更好的人,故选D。]
40. B[提示:考查词义辨析。由“they need to learn how to get on with people and realize they are not the center of the world”可知,作者认为孩子们需要学会如何与别人友好相处,故选B。]
VII.单项填空
41. (核心素养题)(2023.岳阳中考)Mental health is as________as body health.
A. important
B. more important
C. the most important
41. (核心素养题)(2023.岳阳中考)Mental health is as________as body health.
A. important
B. more important
C. the most important
答案:
41. A[提示:考查固定用法。句意:思想健康和身体健康一样重要。as...as...之间要用形容词或副词的原形,important符合题意,故选A。]
42. (2023.遂宁中考)−Which movie would you like to watch, Tracy?
Um... it's hard to make a________.
A. survey
B. choice
C. call
D. wish
Um... it's hard to make a________.
A. survey
B. choice
C. call
D. wish
答案:
42. B[提示:考查名词辨析。survey调查;choice选择;call电话、叫喊;wish愿望。根据问句“你想看哪部电影,Tracy?”可知,很难做出“选择”,choice符合题意,故选B。]
43. (安徽中考)−I have________but praise for the police because they often help people out of trouble.
−Yes, they're well worth praising.
A. everything
B. nothing
C. anything
D. something
−Yes, they're well worth praising.
A. everything
B. nothing
C. anything
D. something
答案:
43. B[提示:考查复合不定代词辨析。根据本题语境可知,我没有什么,只有对警察的赞美,因为他们经常帮助人们脱离困境。nothing符合题意,故答案为B。]
44. (2023.绥化中考)I don't know if it________sunny tomorrow. If it________sunny, I will go fishing.
A. will be; is
B. is; will be
C. will be; is going to be
A. will be; is
B. is; will be
C. will be; is going to be
答案:
44. A[提示:考查动词时态。句意:我不知道明天是否是晴天。如果是晴天,我将去钓鱼。第一句中if引导宾语从句,根据tomorrow可知,宾语从句的时态是一般将来时,先排除选项B;第二句中if引导条件状语从句,主句是一般将来时,从句用一般现在时,第二空要填is,故选A。]
45. (新情境)(2023.天津中考)−Oh, no! My mobile phone is missing!
________. Go to the lost and found office.
They might have it.
A. Don't worry
B. Thanks a lot
C. It sounds great
D. That's cool
________. Go to the lost and found office.
They might have it.
A. Don't worry
B. Thanks a lot
C. It sounds great
D. That's cool
答案:
45. A[提示:考查交际用语。题干中提到了“我的手机丢了!”,答语中提到了“去失物招领处。他们可能有你的手机。”。由此可知所缺的句子是“Don't worry”,故选A。]
查看更多完整答案,请扫码查看