2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
(2023.宿州一模)People are living longer and longer now.That's good news.However,getting old can bring a lot of problems.Many people get sick and need care.When there are many elderly people in society,finding care is 1 .There aren't enough people to do this job.
Today,technology is helping us 2 this problem.New robots can give elderly people all kinds of 3 .Some of them lift and move people from one bed to another.Others help people move around their own homes.There are 4 some that can just be good friends.
The simplest care robots are like pets. 5 you touch them,they will move or make animal sounds.They bring real joy to elderly people,and 6 has to feed them.
Sometimes,elderly people just 7 an assistant(助手).Some care robots use AI.They can help elderly people with many things.The robots tell people to 8 medicine,do exercise,and see the doctor.
Other care robots do 9 jobs.They pick things up,help people walk,and lead groups in dances.Japanese hospitals use these now.
Many of these robots can not only help elderly people do things,but also help them feel useful and independent.Some companies make their robots look 10 .They look like they need care.That way,people will care for the robots while the robots care for them.
1.A.terrible B.boring
C.difficult D.possible
2.A.solve B.enter
C.try D.invent
3.A.mess B.care
C.work D.news
4.A.only B.just
C.very D.even
5.A.When B.Unless
C.Though D.Because
6.A.everybody B.somebody
C.nobody D.anybody
7.A.miss B.need
C.lend D.draw
8.A.sell B.give
C.find D.take
9.A.physical B.valuable
C.creative D.excellent
10.A.lazy B.cool
C.weak D.rich
Today,technology is helping us 2 this problem.New robots can give elderly people all kinds of 3 .Some of them lift and move people from one bed to another.Others help people move around their own homes.There are 4 some that can just be good friends.
The simplest care robots are like pets. 5 you touch them,they will move or make animal sounds.They bring real joy to elderly people,and 6 has to feed them.
Sometimes,elderly people just 7 an assistant(助手).Some care robots use AI.They can help elderly people with many things.The robots tell people to 8 medicine,do exercise,and see the doctor.
Other care robots do 9 jobs.They pick things up,help people walk,and lead groups in dances.Japanese hospitals use these now.
Many of these robots can not only help elderly people do things,but also help them feel useful and independent.Some companies make their robots look 10 .They look like they need care.That way,people will care for the robots while the robots care for them.
1.A.terrible B.boring
C.difficult D.possible
2.A.solve B.enter
C.try D.invent
3.A.mess B.care
C.work D.news
4.A.only B.just
C.very D.even
5.A.When B.Unless
C.Though D.Because
6.A.everybody B.somebody
C.nobody D.anybody
7.A.miss B.need
C.lend D.draw
8.A.sell B.give
C.find D.take
9.A.physical B.valuable
C.creative D.excellent
10.A.lazy B.cool
C.weak D.rich
答案:
1.C[提示:考查形容词辨析。terrible糟糕的;boring无聊的;difficult困难的;possible可能的。根据设空后的“There aren't enough people to do this job.”可知,没有足够的人可以做这份工作。由此可推断,要找到护理人员是很“困难的”,所缺的词是difficult,故选C。]
2.A[提示:考查动词辨析。solve解决;enter进入;try尝试;invent发明。根据上下文可知,科技正在帮助我们“解决”这个问题。solve符合题意,故选A。]
3.B[提示:考查名词辨析。mess混乱;care照顾,护理;work工作;news新闻。根据上下文可知,新的机器人可以给老年人提供各种“护理”服务。care符合题意,故选B。]
4.D[提示:考查副词辨析。根据上下文可知,有些机器人“甚至”可以成为人类的好朋友。even符合题意,故选D。]
5.A[提示:考查连词辨析。根据上下文可知,当你触摸它们时,它们就会移动或发出动物的声音。表示“当……时候”要用when,故选A。]
6.C[提示:考查不定代词辨析。结合常识可知,机器人是不需要喂食的,否定词nobody符合题意,故选C。]
7.B[提示:考查动词辨析。根据上下文可知,有时老年人只是“需要”一个助手。need符合题意,故选B。]
8.D[提示:考查动词辨析。根据上下文可知,机器人告诉人们吃药、锻炼和看医生。take medicine意为“吃药”,所缺的词是take,故选D。]
9.A[提示:考查形容词辨析。physical身体的;valuable有价值的;creative有创造性的;excellent极好的。根据“They pick things up, help people walk, and lead groups in dances.”可知,捡东西、帮助人们走路以及带领团队跳舞都是体力活。physical jobs “体力活”,故选A。]
10.C[提示:考查形容词辨析。lazy懒惰的;cool凉爽的;weak虚弱的;rich富有的。根据设空后的“They look like they need care.”可知,这些机器人看起来像是需要照顾,由此可推断,它们看起来很“虚弱”。weak符合题意,故选C。]
2.A[提示:考查动词辨析。solve解决;enter进入;try尝试;invent发明。根据上下文可知,科技正在帮助我们“解决”这个问题。solve符合题意,故选A。]
3.B[提示:考查名词辨析。mess混乱;care照顾,护理;work工作;news新闻。根据上下文可知,新的机器人可以给老年人提供各种“护理”服务。care符合题意,故选B。]
4.D[提示:考查副词辨析。根据上下文可知,有些机器人“甚至”可以成为人类的好朋友。even符合题意,故选D。]
5.A[提示:考查连词辨析。根据上下文可知,当你触摸它们时,它们就会移动或发出动物的声音。表示“当……时候”要用when,故选A。]
6.C[提示:考查不定代词辨析。结合常识可知,机器人是不需要喂食的,否定词nobody符合题意,故选C。]
7.B[提示:考查动词辨析。根据上下文可知,有时老年人只是“需要”一个助手。need符合题意,故选B。]
8.D[提示:考查动词辨析。根据上下文可知,机器人告诉人们吃药、锻炼和看医生。take medicine意为“吃药”,所缺的词是take,故选D。]
9.A[提示:考查形容词辨析。physical身体的;valuable有价值的;creative有创造性的;excellent极好的。根据“They pick things up, help people walk, and lead groups in dances.”可知,捡东西、帮助人们走路以及带领团队跳舞都是体力活。physical jobs “体力活”,故选A。]
10.C[提示:考查形容词辨析。lazy懒惰的;cool凉爽的;weak虚弱的;rich富有的。根据设空后的“They look like they need care.”可知,这些机器人看起来像是需要照顾,由此可推断,它们看起来很“虚弱”。weak符合题意,故选C。]
(2024.烟台招远期中改编)The well−known “four new great inventions"of modern China have made our daily lives more convenient.


11.How much has the number of passenger trips grown every year since2008?
A.More than20%.B.More than30%.
C.More than50%.D.More than80%.
12.What does the underlined phrase“a cashless society”mean in Chinese?
A.一个粗心大意的社会
B.一个无现金的社会
C.一个不关心人的社会
D.一个冷漠的社会
13.Where can shared bikes be picked up or parked?
A.In markets. B.In companies.
C.On the street. D.In parks.
14.What's the passage mainly about?
A.The fast−developing technologies.
B.Beautiful and powerful China.
C.Convenient daily lives in China.
D.China's four new great inventions.
11.How much has the number of passenger trips grown every year since2008?
A.More than20%.B.More than30%.
C.More than50%.D.More than80%.
12.What does the underlined phrase“a cashless society”mean in Chinese?
A.一个粗心大意的社会
B.一个无现金的社会
C.一个不关心人的社会
D.一个冷漠的社会
13.Where can shared bikes be picked up or parked?
A.In markets. B.In companies.
C.On the street. D.In parks.
14.What's the passage mainly about?
A.The fast−developing technologies.
B.Beautiful and powerful China.
C.Convenient daily lives in China.
D.China's four new great inventions.
答案:
11.B[提示:细节理解题。根据高铁描述中的“Since then, the number of passenger trips has grown by over 30 percent every year.”可知,2008年以后数量增长了超过30%,故选B。]
12.B[提示:词义猜测题。画线的词组是a cashless society,根据下文中提到的“Instead of paying by cash, customers now pay for their goods and some kinds of bills simply by typing a short password into the Alipay or WeChat Pay app on their mobile phones.”可知,顾客都是通过电子支付而不是现金支付,因此,移动支付把中国变成了“一个无现金的社会”,故选B。]
13.C[提示:细节理解题。根据共享单车描述中的“Nowadays, bike users can simply pick up or park the bikes on the street through GPS and smart phone apps.”可知,共享单车是在大街上,故选C。]
14.D[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了中国的“新四大发明”,故选D。]
12.B[提示:词义猜测题。画线的词组是a cashless society,根据下文中提到的“Instead of paying by cash, customers now pay for their goods and some kinds of bills simply by typing a short password into the Alipay or WeChat Pay app on their mobile phones.”可知,顾客都是通过电子支付而不是现金支付,因此,移动支付把中国变成了“一个无现金的社会”,故选B。]
13.C[提示:细节理解题。根据共享单车描述中的“Nowadays, bike users can simply pick up or park the bikes on the street through GPS and smart phone apps.”可知,共享单车是在大街上,故选C。]
14.D[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了中国的“新四大发明”,故选D。]
查看更多完整答案,请扫码查看