2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第111页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
1. 根据汉语提示填写单词
(1) (跨学科试题)The lion is the second largest cat in the animal kingdom and it is called the ________(国王) of the jungle.
(2) Once upon a time, there lived an unhappy king in the ________(宫殿).
(3) The sky is ________(昏暗的), so you'd better take an umbrella.
(4) The old woman was very tired and weak, and she looked ________(苍白的).
(5) −Which kind of fruit do you like best?
________(柠檬). Because they are sour.
(1) (跨学科试题)The lion is the second largest cat in the animal kingdom and it is called the ________(国王) of the jungle.
(2) Once upon a time, there lived an unhappy king in the ________(宫殿).
(3) The sky is ________(昏暗的), so you'd better take an umbrella.
(4) The old woman was very tired and weak, and she looked ________(苍白的).
(5) −Which kind of fruit do you like best?
________(柠檬). Because they are sour.
答案:
1. king 2. palace 3. grey 4. pale 5. Lemons
II. 用所给词的适当形式填空
(6) I'm not feeling well today. I don't feel like ________(eat) any food.
(7) The doctor was ________(bad) ill because he had worked for a long time.
(8) The man is not happy because he is always worried about ________(lose) his power.
(9) (核心素养题)My English teacher often tells me ________(review) what I have learned in class.
(10) How ________(power) the general was! All of his soldiers always followed his orders.
(6) I'm not feeling well today. I don't feel like ________(eat) any food.
(7) The doctor was ________(bad) ill because he had worked for a long time.
(8) The man is not happy because he is always worried about ________(lose) his power.
(9) (核心素养题)My English teacher often tells me ________(review) what I have learned in class.
(10) How ________(power) the general was! All of his soldiers always followed his orders.
答案:
6. eating 7. badly 8. losing 9. to review 10. powerful
III. 用方框中所给词的适当形式填空
(11) Neither my brother ________ I love classical music. We both love rock music.
(12) Some people are thirsty for power, ________ or fame, but all I want is only health and happiness.
(13) His grandfather was a __________. He owned several banks.
(14) The doctor __________ the little girl but found nothing wrong with her arms and legs.
(15) The ________ is a woman who rules a country.
(11) Neither my brother ________ I love classical music. We both love rock music.
(12) Some people are thirsty for power, ________ or fame, but all I want is only health and happiness.
(13) His grandfather was a __________. He owned several banks.
(14) The doctor __________ the little girl but found nothing wrong with her arms and legs.
(15) The ________ is a woman who rules a country.
答案:
11. nor 12. wealth 13. banker 14. examined 15. queen
IV. 单项填空
(16) −Excuse me, can I see Dr. Wu?
−−Oh, please wait a minute. He is ________ his patient.
A. praising
B. examining
C. punishing
D. interviewing
(16) −Excuse me, can I see Dr. Wu?
−−Oh, please wait a minute. He is ________ his patient.
A. praising
B. examining
C. punishing
D. interviewing
答案:
16. B [提示:考查动词辨析。句意为“打扰一下,我能见见吴医生吗?”“哦,请稍等。他正在给他的病人做检查。”praise表扬,赞扬;examine检查,检验;punish惩罚;interview采访。由“wait a minute”和“his patient”可知,吴医生正在给他的病人做检查,故选B。]
(17) −What made you ________?
−Too much loud noise. I wanted to leave.
A. comfortable
B. uncomfortable
C. happy
D. relaxed
−Too much loud noise. I wanted to leave.
A. comfortable
B. uncomfortable
C. happy
D. relaxed
答案:
17. B [提示:考查形容词辨析。结合句意可知,太多很大的噪声使我不舒服,故选B。]
(18) We got so wet. We had ________ umbrellas ________ raincoats with us!
A. either; or
B. both; and
C. neither; nor
D. not only; but also
A. either; or
B. both; and
C. neither; nor
D. not only; but also
答案:
18. C [提示:考查词组辨析。either...or...要么……要么……,或者……或者;both...and...(两者)都;neither...nor...……和……(两者)都不;not only...but also...不仅……而且……。根据前句句意“我们都湿透了。”可推知,后句句意为“我们既没有带伞也没有带雨衣!”,故选C。]
(19) Welcome to our school, ladies and gentlemen.
________, I'd like to introduce myself.
A. To be honest
B. To my surprise
C. To start with
D. To tell you the truth
________, I'd like to introduce myself.
A. To be honest
B. To my surprise
C. To start with
D. To tell you the truth
答案:
19. C [提示:考查短语辨析。句意:女士们先生们,欢迎来到我们学校。首先,我想自我介绍一下。根据句意可知,to start with“首先”符合语境,故选C。]
(20) −−Don't worry, Mike. There's ________ with your stomach. Just drink some hot water.
−Thank you, doctor.
A. something wrong
B. nothing wrong
C. wrong something
D. wrong nothing
−Thank you, doctor.
A. something wrong
B. nothing wrong
C. wrong something
D. wrong nothing
答案:
20. B [提示:考查固定用法。形容词修饰复合不定代词时,形容词要后置,先排除选项C和D;再根据题干中的“别担心”以及“喝点儿热水就行。”可知,你的胃没什么问题,nothing wrong符合题意,故选B。]
V. 根据汉语意思完成句子
(21) 他的妈妈总是担心他的健康。
His mother is always __________ __________ his health.
(22) 吉姆经常没有理由地迟到。
Jim is often late for ________ ________.
(23) (新情境)他们是留守儿童, 他们需要的就是来自父母的关心和爱。
They are left−behind children. ________ ________ is care and love from their parents.
(24) 这位老师叫来这些男孩, 问他们发生了什么事。
The teacher __________ __________ the boys and asked them what happened.
(25) 这两幅画很相似, 尽管它们是由不同的画家创作出来的。
The two pictures are similar ________ they were ________ ________ different painters.
(21) 他的妈妈总是担心他的健康。
His mother is always __________ __________ his health.
(22) 吉姆经常没有理由地迟到。
Jim is often late for ________ ________.
(23) (新情境)他们是留守儿童, 他们需要的就是来自父母的关心和爱。
They are left−behind children. ________ ________ is care and love from their parents.
(24) 这位老师叫来这些男孩, 问他们发生了什么事。
The teacher __________ __________ the boys and asked them what happened.
(25) 这两幅画很相似, 尽管它们是由不同的画家创作出来的。
The two pictures are similar ________ they were ________ ________ different painters.
答案:
21. worried about 22. no reason 23. What they need 24. called in 25. although; created by
VI. 阅读理解
(2023. 合肥包河区二模)Nancy was a baby turtle(海龟). She was protected well by her parents on the beach where she was born. But as she grew older, she decided to see the world. She would have to get a tool to travel around, for turtles were very slow.
She asked her mother to buy her a moped(助力车) so that she could go off and discover new lands farther away. But Nancy's mother said, “Certainly not! Mopeds are too dangerous for turtles."
Nancy was unhappy about this, so she decided to look for a moped that had been thrown away. Finally, Nancy found what she was looking for. Without a second thought, she took it and went off to find another beach along the coast road. As she rode, she noticed that the moped was going very fast, and that it was getting more and more difficult to control it.
Suddenly, a bee(蜜蜂) flew into Nancy's face, which made her fall onto the ground so heavily that she broke a leg. With great difficulty, Nancy went back home and shut herself up in her own room without saying anything.
That evening, Nancy's parents bought a lot of her favorite food and made a big meal. Nancy went out and saw all the delicious food on the table, and then couldn't help crying. It seemed that her leg wasn't painful at all.
(26) What did Nancy decide to do when she was old enough?
A. To travel around the world.
B. To live on another beach.
C. To buy her mother a moped.
D. To learn more lessons.
(27) (新考向)What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. A bee.
B. A map.
C. A moped.
D. A guide.
(28) Why did Nancy fall onto the ground?
A. Because one of her legs was broken.
B. Because the coast road wasn't smooth at all.
C. Because a bee flew into her face.
D. Because her mother stopped her on the way.
(29) What can we infer from the ending of the story?
A. Nancy wasn't satisfied with the dinner.
B. Nancy's parents got a new moped for her.
C. There was nothing wrong with Nancy's leg.
D. Nancy understood the love of her parents.
(2023. 合肥包河区二模)Nancy was a baby turtle(海龟). She was protected well by her parents on the beach where she was born. But as she grew older, she decided to see the world. She would have to get a tool to travel around, for turtles were very slow.
She asked her mother to buy her a moped(助力车) so that she could go off and discover new lands farther away. But Nancy's mother said, “Certainly not! Mopeds are too dangerous for turtles."
Nancy was unhappy about this, so she decided to look for a moped that had been thrown away. Finally, Nancy found what she was looking for. Without a second thought, she took it and went off to find another beach along the coast road. As she rode, she noticed that the moped was going very fast, and that it was getting more and more difficult to control it.
Suddenly, a bee(蜜蜂) flew into Nancy's face, which made her fall onto the ground so heavily that she broke a leg. With great difficulty, Nancy went back home and shut herself up in her own room without saying anything.
That evening, Nancy's parents bought a lot of her favorite food and made a big meal. Nancy went out and saw all the delicious food on the table, and then couldn't help crying. It seemed that her leg wasn't painful at all.
(26) What did Nancy decide to do when she was old enough?
A. To travel around the world.
B. To live on another beach.
C. To buy her mother a moped.
D. To learn more lessons.
(27) (新考向)What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. A bee.
B. A map.
C. A moped.
D. A guide.
(28) Why did Nancy fall onto the ground?
A. Because one of her legs was broken.
B. Because the coast road wasn't smooth at all.
C. Because a bee flew into her face.
D. Because her mother stopped her on the way.
(29) What can we infer from the ending of the story?
A. Nancy wasn't satisfied with the dinner.
B. Nancy's parents got a new moped for her.
C. There was nothing wrong with Nancy's leg.
D. Nancy understood the love of her parents.
答案:
26. A [提示:细节理解题。根据第一段中的“she decided to see the world”可知,当她长大后她想去环游世界,故选A。]
27. C [提示:代词指代题。画线的词是it,它作动词took的宾语,再根据上文“so she decided to look for a moped”及“Nancy found what she was looking for”可知,Nancy一直在找助力车,这里it指代的是助力车,故选C。]
28. C [提示:细节理解题。根据第四段中的“a bee flew into Nancy's face, which made her fall onto the ground”可知,因为一只蜜蜂飞到了她的脸上导致她摔倒,故选C。]
29. D [提示:推理判断题。根据最后一段中的“Nancy went out and saw all the delicious food on the table, and then couldn't help crying. It seemed that her leg wasn't painful at all.”可知,Nancy看到了父母给她做的美味饭菜禁不住哭了起来,此刻她理解了父母对她的爱,故选D。]
27. C [提示:代词指代题。画线的词是it,它作动词took的宾语,再根据上文“so she decided to look for a moped”及“Nancy found what she was looking for”可知,Nancy一直在找助力车,这里it指代的是助力车,故选C。]
28. C [提示:细节理解题。根据第四段中的“a bee flew into Nancy's face, which made her fall onto the ground”可知,因为一只蜜蜂飞到了她的脸上导致她摔倒,故选C。]
29. D [提示:推理判断题。根据最后一段中的“Nancy went out and saw all the delicious food on the table, and then couldn't help crying. It seemed that her leg wasn't painful at all.”可知,Nancy看到了父母给她做的美味饭菜禁不住哭了起来,此刻她理解了父母对她的爱,故选D。]
查看更多完整答案,请扫码查看