2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
VI. 阅读理解
(2023.衡水六区县二模) One afternoon,
Andrew, a 13−year−old boy, went to a shopping mall together with his father. They were chatting happily and making their way through the crowded food market. Suddenly, they heard a sharp cry − a young lady holding a number of bags fell over. Then all the things in the bags were thrown across the floor.
Andrew watched for a while, and went on. But then he found his father wasn't with him. Looking around, he noticed his father bending down and helping the lady pick up the things. Feeling a little bad for not trying to stop and help, Andrew simply stood there and waited.
Soon, the father handed the lady all her things. However, the lady simply took them away, even without looking at him. Finally, she said, “I can do it myself!" Andrew was shocked when seeing the lady's impolite act.
Even in the sports store, Andrew spent most of the time complaining(抱怨). Later at dinner,
Andrew told his mother the whole story, expecting her to join him in complaining. Unexpectedly, his mother just kept smiling. Finally, she looked at her husband who was happily enjoying his meal and said, “Son, your father left that woman behind hours ago. Why are you still with her?"
Andrew's face suddenly turned red! It's okay to show anger and unhappiness. However, don't let them affect(影响) you and how you see the world. Remember: the best way to stay happy is to let things go!
26. Who made the sharp cry?
A. Andrew's mother.
B. Andrew's father.
C. A young lady.
D. A shop clerk.
27. What did Andrew's father do when he saw the lady?
A. He continued to talk to Andrew.
B. He helped her pick up the things.
C. He watched for a while and went away.
D. He began to complain.
28. After hearing the woman's words, Andrew felt ________.
A. sad and sorry
B. happy and relaxed
C. surprised and angry
D. interested and scared
(2023.衡水六区县二模) One afternoon,
Andrew, a 13−year−old boy, went to a shopping mall together with his father. They were chatting happily and making their way through the crowded food market. Suddenly, they heard a sharp cry − a young lady holding a number of bags fell over. Then all the things in the bags were thrown across the floor.
Andrew watched for a while, and went on. But then he found his father wasn't with him. Looking around, he noticed his father bending down and helping the lady pick up the things. Feeling a little bad for not trying to stop and help, Andrew simply stood there and waited.
Soon, the father handed the lady all her things. However, the lady simply took them away, even without looking at him. Finally, she said, “I can do it myself!" Andrew was shocked when seeing the lady's impolite act.
Even in the sports store, Andrew spent most of the time complaining(抱怨). Later at dinner,
Andrew told his mother the whole story, expecting her to join him in complaining. Unexpectedly, his mother just kept smiling. Finally, she looked at her husband who was happily enjoying his meal and said, “Son, your father left that woman behind hours ago. Why are you still with her?"
Andrew's face suddenly turned red! It's okay to show anger and unhappiness. However, don't let them affect(影响) you and how you see the world. Remember: the best way to stay happy is to let things go!
26. Who made the sharp cry?
A. Andrew's mother.
B. Andrew's father.
C. A young lady.
D. A shop clerk.
27. What did Andrew's father do when he saw the lady?
A. He continued to talk to Andrew.
B. He helped her pick up the things.
C. He watched for a while and went away.
D. He began to complain.
28. After hearing the woman's words, Andrew felt ________.
A. sad and sorry
B. happy and relaxed
C. surprised and angry
D. interested and scared
答案:
26. C [提示:细节理解题。根据第一段中的“Suddenly, they heard a sharp cry−a young lady holding a number of bags fell over.”可知,一位年轻的女士发出尖叫,故选C。]
27. B [提示:细节理解题。根据第二段中的“But then he found his father wasn't with him. Looking around, he noticed his father bending down and helping the lady pick up the things.”可知,他帮她捡东西,故选B。]
28. C [提示:推理判断题。通读第三段可推断,安德鲁在听到女士的话后非常生气和震惊,故选C。]
27. B [提示:细节理解题。根据第二段中的“But then he found his father wasn't with him. Looking around, he noticed his father bending down and helping the lady pick up the things.”可知,他帮她捡东西,故选B。]
28. C [提示:推理判断题。通读第三段可推断,安德鲁在听到女士的话后非常生气和震惊,故选C。]
VII. 单项填空
29. (2023.武汉中考) Please bring Ms. Stteen to the welcome party ________ telling her so that she can be surprised.
A. about
B. from
C. without
D. for
29. (2023.武汉中考) Please bring Ms. Stteen to the welcome party ________ telling her so that she can be surprised.
A. about
B. from
C. without
D. for
答案:
29. C [提示:考查介词辨析。根据本题语境可知,在不告诉Steen女士的情况下把她带到欢迎会,这样她就会感到惊讶,without符合题意,故选C。]
30. (新情境)(2023.连云港中考) − ________ have you been a member of the Youth League?
− For three years.
A. How long
B. How many
C. How often
D. How far
− For three years.
A. How long
B. How many
C. How often
D. How far
答案:
30. A [提示:考查特殊疑问短语。根据答语“三年了。”可知,问句问的是“你加入青团多长时间了?”,对时间段提问要用how long,故选A。]
31. (2023.天津中考) While we ________ an English song, some visitors came to our class.
A. sing
B. will sing
C. were singing
D. are singing
A. sing
B. will sing
C. were singing
D. are singing
答案:
31. C [提示:考查动词时态。根据本题语境可知,我们正唱英文歌的时候,一些参观者来到了我们班。While引导时间状语从句的时态是过去进行时,were singing符合题意,故选C。]
32. (跨学科试题)(2023.江西中考) Hou Yi ________ magic medicine for shooting down the nine suns and then Pang Meng tried to steal it.
A. gives
B. has given
C. gave
D. was given
A. gives
B. has given
C. gave
D. was given
答案:
32. D [提示:考查被动语态。根据本题语境可知,后裔因为射掉了九个太阳而得到了仙药,表示“被给予”要用give的被动语态。再根据tried可知,该句的时态是一般过去时,对应的结构是was given,故选D。]
33. (核心素养题)(2023.滨州中考) − Many students did well in this exam. I wonder ________.
− Through their own efforts.
A. why did they get a success
B. what they learned from it
C. whether they tried their best
D. how they made it finally
− Through their own efforts.
A. why did they get a success
B. what they learned from it
C. whether they tried their best
D. how they made it finally
答案:
33. D [提示:考查宾语从句的用法。宾语从句要用陈述语序,先排除选项A;再根据答语“通过他们自己的努力。”可推断,我想知道他们是怎样做到的,故选D。]
查看更多完整答案,请扫码查看