2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第118页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
1. 完形填空
I was going to buy some fruits and medicine for my headache. After I parked my car, I went into the market. It wasn't as 1 as I had expected. Only a few people were shopping in it.
In the market, I saw a little girl 2 in a shopping cart(手推车). She looked to be 9 months old with blond curly hair and blue eyes.
She was such a lovely girl that I couldn't 3 my eyes away. Then I did what I always do with children: I gave her my best smile. I may have looked a bit 4 , but it came from my heart.
I've learned that everyone 5 a smile sometimes, even strangers at the market in a rush to get home.
She took her time deciding just 6 to deal with my smile. But finally, she smiled.
I laughed and waved(挥手) goodbye. And she blew me a kiss.
That put a smile on my face and then I got a smile in 7 from every shopper I passed.
I was still smiling when I got home and 8 I'd forgotten to get medicine. Luckily, I didn't need it. My headache was gone.
Want to change the world? Try smiling. In that simple 9 of everyone's smiles, this tiring world would become a better place.
10 you're lucky, you'll be blown a kiss and it may make your headache go away.
1. A. scared B. crowded
C. quiet D. empty
2. A. sitting B. reading
C. sleeping D. selling
3. A. throw B. send
C. move D. give
4. A. thirsty B. angry
综合素养提升
C. hungry D. crazy
5. A. needs B. hates
C. makes D. gives
6. A. why B. how
C. where D. when
7. A. fact B. total
C. return D. public
8. A. decided B. realized
C. developed D. received
9. A. excitement B. condition
C. exchange D. opinion
10. A. So B. As
C. But D. If
答案:
1.B[提示:考查形容词辨析。句意:它没有我预想的那么拥挤。scared害怕的;crowded拥挤的;quiet安静的;empty空的。根据下文Only a few people were shopping in it.可知,只有几个人在购物,故选B。] 2.A[提示:考查动词辨析。句意:在市场里,我看见一个小女孩坐在购物手推车里。sitting坐;reading读;sleeping睡觉;selling销售,故选A。] 3.C[提示:考查动词辨析。句意:她是一个如此可爱的女孩,以至于我无法移开我的眼睛。throw扔;send发送;move移动;give给予,故选C。] 4.D[提示:考查形容词辨析。句意:我可能看起来有点儿疯狂,但这是发自内心的。thirsty口渴的;angry愤怒的;hungry饥饿的;crazy疯狂的,故选D。] 5.A[提示:考查动词辨析。句意:我意识到有时每个人都需要微笑,即使是在市场急着回家的陌生人。needs需要;hates讨厌;makes制作;gives给予,故选A。] 6.B[提示:考查连接词辨析。句意:她花了很长时间来决定如何应对我的微笑。why为什么;how如何;where在哪里;when什么时候。根据句意,故选B。] 7.C[提示:考查名词辨析。句意:那让我脸上露出了笑容,然后我从每一个我经过的购物者那里得到了一个微笑作为回报。fact事实;total总数;return回报;public百姓。根据句意,故选C。] 8.B[提示:考查动词辨析。句意:当我到家的时候,我仍然微笑着,意识到我忘了买药。decided决定;realized意识到;developed发展;received收到,故选B。] 9.C[提示:考查名词辨析。句意:在每个人的微笑的简单交流中,这个令人疲惫的世界将变得更加美好。excitement兴奋;condition状态;exchange交流;opinion意见,故选C。] 10.D[提示:考查连词辨析。句意:如果你幸运的话,你会得到一个飞吻,那也许会让你的头痛消失。So所以;As当……时;But但是;If如果,故选D。]
II. 阅读理解
A
Once upon a time, a wealthy old man lived alone in a big house. He was growing weaker day by day and was unable to take care of himself, so he decided to hire(雇用) a nurse to help with housework and take care of him.
One day, the old man interviewed two nurses − Anthony and Peter. Anthony happened to be a handsome young man, while Peter looked quite ordinary(普通的). The old man asked Anthony to make tea for him. After Anthony left, the old man turned to Peter and said, “Anthony has given me a very bad account(描述) of you. He said you were rude(粗鲁的) and untrustworthy. Is this correct?”
Peter thought for a minute and said, “If Anthony has a bad opinion of me, there must be something wrong with me. I should spend some time changing these things.”
The old man was very impressed by Peter's character. Meanwhile, Anthony returned with a cup of tea for the old man. The old man sent Peter to make breakfast for him. He then turned to Anthony and told
him, “Peter spoke very poorly of you while you were gone. What do you think about this?” After hearing this, Anthony became angry and started cursing (诅咒).
In the end, the old man hired Peter. Although Peter looked quite ordinary, he had impressive inner (内在的) beauty.
11. What did the old man want a nurse to do?
A. Live with him.
B. Help with housework and look after his wife.
C. Work as a doctor.
D. Help with housework and look after him.
12. What did Anthony look like?
A. Handsome. B. Ordinary.
C. Old. D. Ugly.
13. The old man told Peter that Anthony ________.
A. had had some bad words of him
B. had praised him
C. did not trust him
D. considered him to be not important
14. How did Peter react(反应) when he heard the old man's words?
A. He was angry.
B. He took it seriously.
C. He didn't believe him.
D. He blamed(责怪) Anthony.
15. What can we learn from the passage?
A. Ordinary people are more trustworthy.
B. Handsome men must be good men.
C. Inner beauty is more important than appearance.
D. Others’ opinions are always correct.
A
Once upon a time, a wealthy old man lived alone in a big house. He was growing weaker day by day and was unable to take care of himself, so he decided to hire(雇用) a nurse to help with housework and take care of him.
One day, the old man interviewed two nurses − Anthony and Peter. Anthony happened to be a handsome young man, while Peter looked quite ordinary(普通的). The old man asked Anthony to make tea for him. After Anthony left, the old man turned to Peter and said, “Anthony has given me a very bad account(描述) of you. He said you were rude(粗鲁的) and untrustworthy. Is this correct?”
Peter thought for a minute and said, “If Anthony has a bad opinion of me, there must be something wrong with me. I should spend some time changing these things.”
The old man was very impressed by Peter's character. Meanwhile, Anthony returned with a cup of tea for the old man. The old man sent Peter to make breakfast for him. He then turned to Anthony and told
him, “Peter spoke very poorly of you while you were gone. What do you think about this?” After hearing this, Anthony became angry and started cursing (诅咒).
In the end, the old man hired Peter. Although Peter looked quite ordinary, he had impressive inner (内在的) beauty.
11. What did the old man want a nurse to do?
A. Live with him.
B. Help with housework and look after his wife.
C. Work as a doctor.
D. Help with housework and look after him.
12. What did Anthony look like?
A. Handsome. B. Ordinary.
C. Old. D. Ugly.
13. The old man told Peter that Anthony ________.
A. had had some bad words of him
B. had praised him
C. did not trust him
D. considered him to be not important
14. How did Peter react(反应) when he heard the old man's words?
A. He was angry.
B. He took it seriously.
C. He didn't believe him.
D. He blamed(责怪) Anthony.
15. What can we learn from the passage?
A. Ordinary people are more trustworthy.
B. Handsome men must be good men.
C. Inner beauty is more important than appearance.
D. Others’ opinions are always correct.
答案:
11.D[提示:根据第一段中的“..so he decided to hire a nurse to help with housework and take care of him.”可知答案为D。] 12.A[提示:根据第二段中的“Anthony happened to be a handsome young man”可知答案为A。] 13.A[提示:根据第二段中老人对Peter所说的话“Anthony has given me a very bad account of you.He said you were rude and untrustworthy.”可知,老人告诉Peter,Anthony说了一些关于他的坏话,故答案为A。] 14.B[提示:根据第三段的描述可知,Peter听了老人说的话后,认真思考并给出了自己的回答,故答案为B。] 15.C[提示:通读全文可知,内在美比外表更重要,故答案为C。]
B
(随州中考)Henry was going through a very hard time. His wife passed away one month ago. He thought his life became meaningless. Henry sat in his house sadly and did nothing.
One day, Henry’s neighbor, Lisa, saw him from
九年级英语.全(人教)
her yard. She hadn't seen him outside for several days! She wanted to help Henry. Then she had an idea.
Lisa said to Henry, “Hello, Henry! Just look at this fence(篱笆) between our houses. It is falling apart. You are a strong man. Can you help fix this fence?”
After hearing Lisa's words, Henry was a little angry. He didn't want to help her. He thought he was the one who needed help. He thought Lisa was kind of rude. However, he agreed to help Lisa because Lisa was too old to fix the fence herself.
Henry spent a few days fixing the fence. When he finished, Lisa thanked him. Henry gave her a smile. It was his first time to smile after his wife passed away.
“What a wonderful job! Could you please paint it for me?” Lisa said to him.
Henry thought for a while and agreed. Then he began to paint the fence in the hot sun. As his neighbors passed by and saw Henry, they all praised Henry for what he was doing. Henry felt happy and proud. He felt his life was not meaningless any more.
Henry finally understood Lisa's purpose. She wanted Henry to know that staying busy could help him forget his sorrow(悲痛). Henry thanked Lisa a lot.
16. (新考向)Which of the following shows how Henry's feelings changed over time?
A. Happy→thankful−→bored→sad.
B. Sad→angry→happy→thankful.
C. Sad→happy→thankful→sad.
D. Happy→upset−→thankful−→happy.
17. How did Lisa help Henry forget his sorrow?
A. She wanted him to get to know more neighbors.
B. She asked him to do some things to make him busy.
全科王练习
T IANXI
C. She encouraged him to make friends with other neighbors.
D. She advised him to find a new part−time job in his free time.
18. Which words can best describe Lisa according to the passage?
A. Silly and lazy.
B. Rude and lazy.
C. Clever and helpful.
D. Patient and hard−working.
19. What does the writer mainly want to tell us?
A. Staying busy can help us forget our sadness.
B. We should help others at any time.
C. It is hard to make friends with neighbors.
D. Asking others for help isn't rude.
(随州中考)Henry was going through a very hard time. His wife passed away one month ago. He thought his life became meaningless. Henry sat in his house sadly and did nothing.
One day, Henry’s neighbor, Lisa, saw him from
九年级英语.全(人教)
her yard. She hadn't seen him outside for several days! She wanted to help Henry. Then she had an idea.
Lisa said to Henry, “Hello, Henry! Just look at this fence(篱笆) between our houses. It is falling apart. You are a strong man. Can you help fix this fence?”
After hearing Lisa's words, Henry was a little angry. He didn't want to help her. He thought he was the one who needed help. He thought Lisa was kind of rude. However, he agreed to help Lisa because Lisa was too old to fix the fence herself.
Henry spent a few days fixing the fence. When he finished, Lisa thanked him. Henry gave her a smile. It was his first time to smile after his wife passed away.
“What a wonderful job! Could you please paint it for me?” Lisa said to him.
Henry thought for a while and agreed. Then he began to paint the fence in the hot sun. As his neighbors passed by and saw Henry, they all praised Henry for what he was doing. Henry felt happy and proud. He felt his life was not meaningless any more.
Henry finally understood Lisa's purpose. She wanted Henry to know that staying busy could help him forget his sorrow(悲痛). Henry thanked Lisa a lot.
16. (新考向)Which of the following shows how Henry's feelings changed over time?
A. Happy→thankful−→bored→sad.
B. Sad→angry→happy→thankful.
C. Sad→happy→thankful→sad.
D. Happy→upset−→thankful−→happy.
17. How did Lisa help Henry forget his sorrow?
A. She wanted him to get to know more neighbors.
B. She asked him to do some things to make him busy.
全科王练习
T IANXI
C. She encouraged him to make friends with other neighbors.
D. She advised him to find a new part−time job in his free time.
18. Which words can best describe Lisa according to the passage?
A. Silly and lazy.
B. Rude and lazy.
C. Clever and helpful.
D. Patient and hard−working.
19. What does the writer mainly want to tell us?
A. Staying busy can help us forget our sadness.
B. We should help others at any time.
C. It is hard to make friends with neighbors.
D. Asking others for help isn't rude.
答案:
[主旨大意] 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了亨利在妻子过世后觉得生活没有意义,后来在邻居的帮助下从悲痛中走了出来。
16.B[提示:细节理解题。根据第一段中的“Henry sat in his house sadly and did nothing.”,第四段中的“After hearing Lisa's words,Henry was a little angry.”,倒数第二段中的“Henry felt happy and proud.”以及最后一段中的“Henry thanked Lisa a lot.”可知选B。] 17.B[提示:细节理解题。根据最后一段中的“Henry finally understood Lisa's purpose. She wanted Henry to know that staying busy could help him forget his sorrow(悲痛).”及上文内容可知,丽萨通过让亨利做一些事情忙碌起来以忘却悲痛,故选B。] 18.C[提示:推理判断题。根据第二段中的“She wanted to help Henry. Then she had an idea.”可知,她想帮助亨利,然后她有了一个想法。由此可推知,丽萨是聪明且乐于助人的,故选C。] 19.A[提示:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段内容可知,作者主要想要告诉我们,忙碌能够使人忘记悲痛,故选A。]
16.B[提示:细节理解题。根据第一段中的“Henry sat in his house sadly and did nothing.”,第四段中的“After hearing Lisa's words,Henry was a little angry.”,倒数第二段中的“Henry felt happy and proud.”以及最后一段中的“Henry thanked Lisa a lot.”可知选B。] 17.B[提示:细节理解题。根据最后一段中的“Henry finally understood Lisa's purpose. She wanted Henry to know that staying busy could help him forget his sorrow(悲痛).”及上文内容可知,丽萨通过让亨利做一些事情忙碌起来以忘却悲痛,故选B。] 18.C[提示:推理判断题。根据第二段中的“She wanted to help Henry. Then she had an idea.”可知,她想帮助亨利,然后她有了一个想法。由此可推知,丽萨是聪明且乐于助人的,故选C。] 19.A[提示:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段内容可知,作者主要想要告诉我们,忙碌能够使人忘记悲痛,故选A。]
查看更多完整答案,请扫码查看