2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
II. 阅读理解
A(2024. 开封期中)While people usually consider New Year's Day as the beginning of a new year, the Chinese think differently. According to the
Chinese calendar, we Chinese think the start of a new year is Chinese New Year.
Chinese New Year is a traditional and very important Chinese holiday. It is known as the Spring Festival.
Chinese New Year is celebrated through a number of traditions.
Red envelopes: Red is an important color in
Chinese culture as it shows good luck and joy. Money is given in red envelopes. The amount(金额)
people receive is usually a lucky even number, like two, six, eight and so on. The amount cannot have four, as in Chinese tradition, it means death.
Firecrackers: Firecrackers are popular during
Chinese New Year. They are thought to scare off ghosts. Some countries have stopped the use of firecrackers because they can be dangerous.
Lion and dragon dances: These dances are performed by highly - skilled acrobats(杂技演员). The drums are played along with the dance to frighten away bad spirits. The dragon dance is a highlight(亮点) of the festival around the world, and large crowds get together to watch it.
Food and families: It's common for Chinese families to have a big dinner the night before Chinese New Year. Many different kinds of delicious food will be prepared for the family get - together.
Each year is named after a different animal. It's said that twelve kinds of animals had a race to decide the order of the Chinese years. And then the name of each year depended on the order the animals finished the race. The rat won the race, with the pig coming in last.
16. What's the topic of the passage?
A. Travel. B. Animals.
C. Family. D. Festivals.
17. (新考向)What's the best title for①,②,③ in the text?
a: A folk story.
b: How is it celebrated?
c: Different animals.
d: Why is it important?
e: What is Chinese New Year?
A. ①e,②d,③c B. ①e,②b,③a
C. ①d,②b,③a D. ①d,②e,③c
18. (跨学科试题)Which of the following is an even number?
A. 2023. B. 9.
C. 378. D. 110815.
19. Which is TRUE according to the text?
A. Lion and dragon dances are easy to perform.
B. The dragon dance is quite popular across the world.
C. Bad spirits are scared away by the dance and the crowds.
D. The acrobats perform the dance and play the drums at the same time.
20. Which part of a newspaper does the text probably come from?
A. Culture. B. Sports.
C. Education. D. News.
答案:
16. D [提示:推理判断题。根据第一段“While people usually consider New Year's Day...New Year.”以及下文的内容可知,本文的话题是中国新年,由此可推断,本文的话题是“节日”,故选D。]
17. B [提示:细节理解题。根据①之后的描述可知,适合此处的句子是e,该句的含义是“中国新年是什么?”;根据②之后提到的红包、鞭炮、舞龙舞狮以及食物和家庭可推断,此处所缺的句子是b,该句的含义是“怎样庆祝它?”;根据③之后讲的生肖故事可知,此处所缺的句子是a,故选B。]
18. C [提示:细节理解题。根据Red envelopes描述中的“The amount people receive is usually a lucky even number, like two, six, eight and so on.”可知,红包的金额通常是像2,6,8这样幸运的偶数。根据数学知识可知,378是偶数,故选C。]
19. B [提示:推理判断题。根据Lion and dragon dances描述中的“The dragon dance is a highlight of the festival around the world, and large crowds get together to watch it.”可知,舞龙是世界各地节日的一大亮点,大批人群聚集在一起观看,由此可推断“舞龙在全世界都很受欢迎”,故选项B是正确的描述。]
20. A [提示:推理判断题。本文的话题是“中国新年”,和文化有关,故答案为A。]
17. B [提示:细节理解题。根据①之后的描述可知,适合此处的句子是e,该句的含义是“中国新年是什么?”;根据②之后提到的红包、鞭炮、舞龙舞狮以及食物和家庭可推断,此处所缺的句子是b,该句的含义是“怎样庆祝它?”;根据③之后讲的生肖故事可知,此处所缺的句子是a,故选B。]
18. C [提示:细节理解题。根据Red envelopes描述中的“The amount people receive is usually a lucky even number, like two, six, eight and so on.”可知,红包的金额通常是像2,6,8这样幸运的偶数。根据数学知识可知,378是偶数,故选C。]
19. B [提示:推理判断题。根据Lion and dragon dances描述中的“The dragon dance is a highlight of the festival around the world, and large crowds get together to watch it.”可知,舞龙是世界各地节日的一大亮点,大批人群聚集在一起观看,由此可推断“舞龙在全世界都很受欢迎”,故选项B是正确的描述。]
20. A [提示:推理判断题。本文的话题是“中国新年”,和文化有关,故答案为A。]
B
(吉林中考)In many countries around the world, May 1st is a holiday which is called Labor Day or Workers' Day. It is an interesting holiday that honors working people and their jobs. But do you know how it started?
During the late 1880s, in many parts of the world, people worked for fourteen to sixteen hours a day in factories, but made very little money. Later, in the United States and Canada, working people got together to set up unions(工会). The union leaders asked factory bosses for shorter working time and higher salaries(工资), but many of the bosses .
On May 1st, 1886, men and women in the United States and Canada stopped working and went onto the streets. They walked through cities and towns to force bosses to let them work eight hours a day.In the city of Chicago, several people died in fighting with the police. Over the next few years, people in cities around the world stopped working on May 1st to honor workers everywhere. By the early twentieth century, the first of May became a national holiday in many countries.
However, in the United States and Canada, May 1st is not a holiday. North Americans celebrate Labor
Day on the first Monday in September. Today in the United States, Labor Day is mostly about having fun.
People enjoy a long weekend and often celebrate it by having picnics with friends or family. In many parts of the United States, Labor Day is also the last day of summer vacation, and students return to school the next day.
21. How long did people work a day in factories in the late 1880s?
A. For 8 - 10 hours.
B. For 10 - 12 hours.
C. For 12 - 14 hours.
D. For 14 - 16 hours.
22. Which can be the best for“ A ”?
A. refused their ideas
B. accepted their ideas
C. agreed with them
D. understood them
23. What does the underlined word “force" mean?
A. 感激 B. 迫使
C. 宣扬 D. 欣赏
24. (新考向)Which is the right order of the following events?
① Working people began to fight for better life.
② People stopped working on May 1st to honor workers.
③ Working people set up unions.
A. ①②③ B. ②①③
C. ③②① D. ③①②
25. How do people often celebrate Labor Day in
America nowadays?
A. By working all day.
B. By giving gifts to working people.
C. By having fun with friends or family.
D. By having a big ceremony.
(吉林中考)In many countries around the world, May 1st is a holiday which is called Labor Day or Workers' Day. It is an interesting holiday that honors working people and their jobs. But do you know how it started?
During the late 1880s, in many parts of the world, people worked for fourteen to sixteen hours a day in factories, but made very little money. Later, in the United States and Canada, working people got together to set up unions(工会). The union leaders asked factory bosses for shorter working time and higher salaries(工资), but many of the bosses .
On May 1st, 1886, men and women in the United States and Canada stopped working and went onto the streets. They walked through cities and towns to force bosses to let them work eight hours a day.In the city of Chicago, several people died in fighting with the police. Over the next few years, people in cities around the world stopped working on May 1st to honor workers everywhere. By the early twentieth century, the first of May became a national holiday in many countries.
However, in the United States and Canada, May 1st is not a holiday. North Americans celebrate Labor
Day on the first Monday in September. Today in the United States, Labor Day is mostly about having fun.
People enjoy a long weekend and often celebrate it by having picnics with friends or family. In many parts of the United States, Labor Day is also the last day of summer vacation, and students return to school the next day.
21. How long did people work a day in factories in the late 1880s?
A. For 8 - 10 hours.
B. For 10 - 12 hours.
C. For 12 - 14 hours.
D. For 14 - 16 hours.
22. Which can be the best for“ A ”?
A. refused their ideas
B. accepted their ideas
C. agreed with them
D. understood them
23. What does the underlined word “force" mean?
A. 感激 B. 迫使
C. 宣扬 D. 欣赏
24. (新考向)Which is the right order of the following events?
① Working people began to fight for better life.
② People stopped working on May 1st to honor workers.
③ Working people set up unions.
A. ①②③ B. ②①③
C. ③②① D. ③①②
25. How do people often celebrate Labor Day in
America nowadays?
A. By working all day.
B. By giving gifts to working people.
C. By having fun with friends or family.
D. By having a big ceremony.
答案:
21. D [提示:细节理解题。根据第二段中的“During the late 1880s, in many parts of the world, people worked for fourteen to sixteen hours a day in factories...”可知答案为D。]
22. A [提示:推理判断题。根据上文中的转折语气可推断,工会的领导人要求工厂老板缩短工作时间并增加工资,但许多老板拒绝了他们的想法,故答案为A。]
23. B [提示:词义猜测题。结合上文可推断,他们游行是为了“迫使”老板同意让他们每天工作八个小时,force的含义是“迫使”,故答案为B。]
24. D [提示:细节理解题。根据第二段和第三段的描述可知,正确的顺序是:工人成立工会→工人开始为了更好的生活而斗争→人们为了对工人表达敬意五月一日不工作,故答案为D。]
25. C [提示:细节理解题。根据第四段中的“People enjoy a long weekend and often celebrate it by having picnics with friends or family.”可知答案为C。]
22. A [提示:推理判断题。根据上文中的转折语气可推断,工会的领导人要求工厂老板缩短工作时间并增加工资,但许多老板拒绝了他们的想法,故答案为A。]
23. B [提示:词义猜测题。结合上文可推断,他们游行是为了“迫使”老板同意让他们每天工作八个小时,force的含义是“迫使”,故答案为B。]
24. D [提示:细节理解题。根据第二段和第三段的描述可知,正确的顺序是:工人成立工会→工人开始为了更好的生活而斗争→人们为了对工人表达敬意五月一日不工作,故答案为D。]
25. C [提示:细节理解题。根据第四段中的“People enjoy a long weekend and often celebrate it by having picnics with friends or family.”可知答案为C。]
查看更多完整答案,请扫码查看