2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年全科王同步课时练习九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
(2024.青岛市北区期中)Ever since the19th century,people's search for ways of producing electricity has never stopped.Now a UK company has developed a new kind of floor.It is very special.There is a system that can produce a certain amount of electricity cheaply using the energy from footsteps.That is to say,every time people step on this special floor,they produce electricity.
The inventor of the floor came up with the idea when he was a student and worked in an energy company.The company asked him to find ways to power up street lights in city centers using the energy from the sun,but it soon became clear that this might not work because many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings.Then he thought of a better plan.Why not use the energy produced by people who walk past the street instead?The technology could be used to convert the energy into electricity−right under people's feet.
The floor could actually be very efficient(效率高的).This is especially true when it is used in very busy areas.And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.
The floor can have other uses too,such as recording how many people visit a place at a certain time.This kind of information is very useful to certain people.For example,shop owners near the place would be interested in knowing at which time of the day they have the highest customer numbers.
15.What can we know about the new kind of floor?
A.It is mainly used in less crowded streets.
B.It depends on sunlight to produce electricity.
C.It can provide customers with shopping information.
D.It produces electricity with the energy from footsteps.
16.What makes many city centers fail to get enough sunlight?
A.Busy traffic. B.The weather.
C.The special floor.D.Tall buildings.
17.What does the underlined word“convert"mean in English?
A.Discover. B.Change.
C.Collect. D.Spread.
18.The more people walk on the floor,________.
A.the less electricity can be produced
B.the more nervous the shop owners will be
C.the more electricity can be produced
D.the more sunlight can be gotten
19.What does the text mainly talk about?
A.A creative company.
B.A talented inventor's history.
C.A discussion about energy.
D.An invention of producing electricity.
The inventor of the floor came up with the idea when he was a student and worked in an energy company.The company asked him to find ways to power up street lights in city centers using the energy from the sun,but it soon became clear that this might not work because many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings.Then he thought of a better plan.Why not use the energy produced by people who walk past the street instead?The technology could be used to convert the energy into electricity−right under people's feet.
The floor could actually be very efficient(效率高的).This is especially true when it is used in very busy areas.And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.
The floor can have other uses too,such as recording how many people visit a place at a certain time.This kind of information is very useful to certain people.For example,shop owners near the place would be interested in knowing at which time of the day they have the highest customer numbers.
15.What can we know about the new kind of floor?
A.It is mainly used in less crowded streets.
B.It depends on sunlight to produce electricity.
C.It can provide customers with shopping information.
D.It produces electricity with the energy from footsteps.
16.What makes many city centers fail to get enough sunlight?
A.Busy traffic. B.The weather.
C.The special floor.D.Tall buildings.
17.What does the underlined word“convert"mean in English?
A.Discover. B.Change.
C.Collect. D.Spread.
18.The more people walk on the floor,________.
A.the less electricity can be produced
B.the more nervous the shop owners will be
C.the more electricity can be produced
D.the more sunlight can be gotten
19.What does the text mainly talk about?
A.A creative company.
B.A talented inventor's history.
C.A discussion about energy.
D.An invention of producing electricity.
答案:
15.D[提示:细节理解题。根据第一段中的“There is a system that can produce a certain amount of electricity cheaply using the energy from footsteps.”可知,它利用脚步产生的能量来发电,故选D。]
16.D[提示:细节理解题。根据第二段中的“many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings”可知,许多市中心因为高楼大厦而得不到足够的阳光,故选D。]
17.B[提示:词义猜测题。画线的词是convert,它的宾语是energy,根据上下文可知,这项技术可以用于把人走路时脚下产生的能量转换为电能。由此可推断convert与change同义,表示“转变;变成”,故选B。]
18.C[提示:推理判断题。根据第三段中的描述可推断,在地板上行走的人越多,产生的电就越多,故选C。]
19.D[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了英国一家公司研发出的一种产生电能的新型地板,选项D意为“一种发电的发明”,故选D。]
16.D[提示:细节理解题。根据第二段中的“many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings”可知,许多市中心因为高楼大厦而得不到足够的阳光,故选D。]
17.B[提示:词义猜测题。画线的词是convert,它的宾语是energy,根据上下文可知,这项技术可以用于把人走路时脚下产生的能量转换为电能。由此可推断convert与change同义,表示“转变;变成”,故选B。]
18.C[提示:推理判断题。根据第三段中的描述可推断,在地板上行走的人越多,产生的电就越多,故选C。]
19.D[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了英国一家公司研发出的一种产生电能的新型地板,选项D意为“一种发电的发明”,故选D。]
查看更多完整答案,请扫码查看