2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

3a 速连
1. upset 眼泪
4. smooth 剩余的
2. tear 感激
5. the rest of 价值
3. appreciation 苦恼的;沮丧的
6. value 光滑的;平整的
答案: 3a 1. 苦恼的;沮丧的 2. 眼泪 3. 感激
4. 光滑的;平整的 5. 剩余的 6. 价值
3b 阅读理解
A young man with excellent grades wanted to get a job in a big company. He met the manager for the interview. The manager asked, “Who paid for your education?”
“My parents,” the young man replied.
“Where do they work?”
“They work as clothes cleaners. ”
Then, the manager asked the young man to show his hands. He found the young man’s hands were so smooth, and asked, “Have you ever helped your parents wash the clothes?”
“Never. ”
“Now go home and clean your parents’ hands, and then see me tomorrow morning. ”
The young man felt upset. When he got home, he asked his parents to let him clean their hands. They felt strange but happy. While the young man was cleaning their hands, he found his parents’ hands were so wrinkled(起皱的), and there were so many bruises(瘀伤) in their hands. His tears fell. After cleaning his parents’ hands, he quietly washed all the rest of the clothes.
The next morning, he went to the manager’s office. The manager asked him, “Can you tell me what you did and learned yesterday in your house?” He told the manager all he did with tears in his eyes and added, “Now I know what appreciation is. Without my parents, I would not be who I am today… By helping my parents, I realize how much they’ve done for me. And I also realize the importance and value of helping my family. ”
The manager smiled and said, “This is what I’m looking for. ”
(
C
)1. Why did the young man meet the manager?
A. Because the manager was his friend.
B. Because the manager needed his help.
C. Because he wanted to find a job.
D. Because he wanted to ask for information.
(
B
)2. What did the young man’s parents do?
A. Street cleaners.
B. Clothes cleaners.
C. Factory workers.
D. Farm workers.
(
D
)3. What did the manager ask the young man to do after going home?
A. To wash the clothes.
B. To talk with his parents.
C. To clean the house.
D. To clean his parents’ hands.
(
A
)4. What can we infer from the last paragraph?
A. The young man got the job.
B. The young man failed the interview.
C. The manager laughed at the young man.
D. The manager was angry with the young man.
(
B
)5. What does the text mainly tell us?
A. We should face difficulties bravely.
B. We should learn to be thankful.
C. Excellent grades are the most important.
D. It’s hard to get a job in a big company.
答案: 3b 1. C [解析] 细节理解题。根据第一段“A young man with excellent grades wanted to get a job in a big company. He met the manager for the interview.”可知,年轻人见那位经理是因为他想找份工作。故选C。
2. B 3. D
4. A [解析] 推理判断题。根据最后一段“The manager smiled and said, ‘This is what I’m looking for.’”可推知,年轻人得知父母为支持其学业所付出的艰辛后有所感悟,经理因此给了他这份工作。故选A。
5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭