2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
2a 速连
1. frighten 证明
2. prove 使惊吓;使惊恐
3. mayor 市长
4. breathe in 和……一样著名
5. get the disease 吸入
6. as famous as 染上疾病
1. frighten 证明
2. prove 使惊吓;使惊恐
3. mayor 市长
4. breathe in 和……一样著名
5. get the disease 吸入
6. as famous as 染上疾病
答案:
1. 使惊吓;使惊恐 2. 证明 3. 市长
4. 吸入 5. 染上疾病 6. 和……一样著名
4. 吸入 5. 染上疾病 6. 和……一样著名
2b 阅读理解
In the city of London about 150 years ago, many people started to get very sick. The sickness they had was called "cholera(霍乱)". The disease frightened Londoners because nobody knew how to stop it. At that time, most doctors thought that people got cholera from breathing in polluted air. They told them to open their windows and breathe in fresh air as much as possible. However, this advice did not seem to work as more and more people got the disease.
John Snow had a different idea. He thought that cholera might spread through the water that people were drinking. Maybe polluted water was making everyone sick. At first, nobody paid much attention to him. So he thought of a plan to test his idea about the polluted water. He went to different neighborhoods in London and tested their water. It was just as he had thought! The neighborhoods with the cleanest water had the fewest sick people. The places with the dirtiest water had the greatest number of sick people. This proved his idea that cholera was spread through dirty water.
John Snow showed the results of his study to the mayor of London and the other doctors. They realized that he was right. After that, all over London people stopped drinking water that might be polluted. John Snow may not be as famous as Superman, but he is really a hero.
(
A. A nurse and a scientist.
B. A doctor and a scientist.
C. A scientist and a mayor.
D. A doctor and an inventor.
(
a. John Snow thought that people got sick because they drank polluted water.
b. Cholera broke out about 150 years ago.
c. Most doctors believed that people got sick because of polluted air.
d. John Snow helped stop cholera and saved London.
e. John Snow tested his idea and proved he was right.
A. b-c-e-a-d
B. b-c-a-e-d
C. c-b-a-e-d
D. c-b-e-a-d
(
A. opening windows to breathe in fresh air
B. stopping drinking the polluted water
C. cleaning the dirty water
D. showing the results to the mayor of London
(
A. The Ways to Stop Cholera
B. The Hero like Superman
C. The Doctor Who Saved London
D. The Disease That Made Londoners Frightened
In the city of London about 150 years ago, many people started to get very sick. The sickness they had was called "cholera(霍乱)". The disease frightened Londoners because nobody knew how to stop it. At that time, most doctors thought that people got cholera from breathing in polluted air. They told them to open their windows and breathe in fresh air as much as possible. However, this advice did not seem to work as more and more people got the disease.
John Snow had a different idea. He thought that cholera might spread through the water that people were drinking. Maybe polluted water was making everyone sick. At first, nobody paid much attention to him. So he thought of a plan to test his idea about the polluted water. He went to different neighborhoods in London and tested their water. It was just as he had thought! The neighborhoods with the cleanest water had the fewest sick people. The places with the dirtiest water had the greatest number of sick people. This proved his idea that cholera was spread through dirty water.
John Snow showed the results of his study to the mayor of London and the other doctors. They realized that he was right. After that, all over London people stopped drinking water that might be polluted. John Snow may not be as famous as Superman, but he is really a hero.
(
B
)1. What might John Snow do?A. A nurse and a scientist.
B. A doctor and a scientist.
C. A scientist and a mayor.
D. A doctor and an inventor.
(
B
)2. What is the CORRECT order of the following events?a. John Snow thought that people got sick because they drank polluted water.
b. Cholera broke out about 150 years ago.
c. Most doctors believed that people got sick because of polluted air.
d. John Snow helped stop cholera and saved London.
e. John Snow tested his idea and proved he was right.
A. b-c-e-a-d
B. b-c-a-e-d
C. c-b-a-e-d
D. c-b-e-a-d
(
B
)3. The Londoners stopped the disease by B
.A. opening windows to breathe in fresh air
B. stopping drinking the polluted water
C. cleaning the dirty water
D. showing the results to the mayor of London
(
C
)4. What's the best title of the passage?A. The Ways to Stop Cholera
B. The Hero like Superman
C. The Doctor Who Saved London
D. The Disease That Made Londoners Frightened
答案:
1. B [解析] 推理判断题。根据第二段“He went to different neighborhoods in London and tested their water. It was just as he had thought!”以及第三段“John Snow showed the results of his study to … and the other doctors.”可知,约翰采集样本证明了自己的猜想,说明他可能是一名科学家。之后他将自己的研究结果告诉了其他医生,说明他可能是一名医生。因此约翰可能既是一名医生又是一名科学家。故选B。
2. B
3. B [解析] 细节理解题。根据第三段“…all over London people stopped drinking water that might be polluted.”可知,伦敦人是通过不再喝被污染的水从而阻止霍乱的。故选B。
4. C
2. B
3. B [解析] 细节理解题。根据第三段“…all over London people stopped drinking water that might be polluted.”可知,伦敦人是通过不再喝被污染的水从而阻止霍乱的。故选B。
4. C
查看更多完整答案,请扫码查看