2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

3a 速译
1. stressed_______
2. improve
3. remind
4. deal with_______
5. push sb. to do sth.______________
6. cheer up_______
答案: 3a 1. 有压力的 2. 提高;改善 3. 提醒
4. 处理;应对 5. 推动/驱使某人做某事
6. (使)振奋起来;高兴
3b 阅读理解
Nowadays kids have a lot in their minds. They have to deal with too many things about school, family and activities, which may cause a lot of negative feelings to them. Some students are nervous when it comes to exams and others often feel helpless especially when they are pushed to join in activities they are not good at. Here are some tips on cheering them up and making them feel better.
1. Pay attention to how you feel. “This seems to be easy,” an expert says. “But a lot of times, we may go for a long time feeling sad or worried or stressed and not notice that.” Take a rest, draw a deep breathe and ask yourself, “How am I feeling today?”
2. Connect with people you trust. Turning to friends and family you trust can make a huge difference. You don’t have to discuss anything sad or serious. Just talking or spending time with them can improve your mood. It can help you feel relaxed.
3. Find sources(来源) of inspiration. Keep a list of things that make you feel good when you read, watch, or listen to something. We all need a toolbox of things that we can reach for. They can be poems, songs, books, movies or speeches—whatever they might be for you. Just make sure they can change your bad feelings into inspirations.
4. Take care of your body. Eating well and getting enough sleep can help to take care of our bodies. Of course, exercise matters, too. Studies show that if we are physically active, it will actually lift our mood.
5. Help others. One of the best ways to fight bad feelings is through service. When we help other people, not only do we leave them warmth, we also remind ourselves that we have a lot of value and strength(力量) to add to the world.
(
C
)1. What can we know from Paragraph 3?
A. We must discuss anything sad or serious with our friends or family.
B. Turning to friends and family we trust can make a small difference.
C. Talking or spending time with friends or family can help us feel relaxed.
D. We must feel better if we talk with our friends or family.
(
B
)2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Pay no attention to your own feelings.
B. Find a toolbox filled with things which can be anything as long as they can change your bad feelings into an inspiration.
C. Eating well and getting enough sleep can’t help you lift your mood.
D. Serving others can’t increase your bad feelings.
(
A
)3. What is the structure of the passage?

(
C
)4. What is the best title of this passage?
A. How to Be Lonely
B. How to Connect with Friends or Family
C. How to Deal with Bad Feelings
D. How to Take Care of Your Body
答案: 3b 1. C
2. B [解析] 细节理解题。根据第二段“Pay attention to how you feel.”可知,应该关注自己的情绪,故选项A错误;根据第五段“Eating well and getting enough sleep can help to take care of our bodies.”和“Studies show that if we are physically active,it will actually lift our mood.”可知,吃好睡足有助于我们照顾好自己的身体,有研究表明如果我们身体活跃,这会有助于改善情绪,故选项C错误;根据第六段“One of the best ways to fight bad feelings is through service.”可知,帮助别人有助于打败坏情绪,故选项D错误。故选B。
3. A [解析] 篇章结构题。根据第一段“Here are some tips on cheering them up and making them feel better.”以及文章后面各段落的主题句可知,该文章是“总—分”结构。故选A。
4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭