2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

2a 速译
1. strange
陌生的;奇怪的
4. hand sb. sth.
递给某人某物

2. pleasantly
愉快地
5. go on one’s way
继续走自己的路

3. repeat
重复
6. fewer and fewer
越来越少
答案: 2a 1. 陌生的;奇怪的 2. 愉快地
3. 重复 4. 递给某人某物
5. 继续走自己的路 6. 越来越少
2b 阅读理解
I was in a strange city. Besides, I could not speak a word of the language. After having spent my first day in the town center, I decided to lose my way on my second day, since I believed that this was the surest way of getting to know the strange city.
I rode on a bus for several stops, then got off it and walked on. The first two hours passed pleasantly enough. Then I decided to turn back to my hotel for lunch. I wanted to ask the way. But the trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street my hotel was in. I stopped to ask a newspaper-seller. He smiled and handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person I asked was a policeman. The policeman listened to me carefully. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I nodded politely and began walking in the direction he pointed. About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were seen on each side of me. I knew the only thing left for me to do was to find the nearest railway station.
(
D
)1. The writer believed at first that if people wanted to get to know a strange city,
.
A. they should go everywhere on foot
B. they should have a map
C. they should ask people the way
D. they should get lost
(
B
)2. The newspaper-seller
.
A. could understand what the writer said
B. didn’t know what the writer said
C. laughed at the writer
D. didn’t want to take the money
(
A
)3. The writer’s real trouble was that
.
A. he couldn’t speak the language
B. he followed the policeman’s direction
C. he took the wrong bus
D. he left the town center
(
C
)4. The policeman
.
A. didn’t help the writer
B. pointed at the writer
C. didn’t understand what the writer really meant
D. didn’t know the way
(
B
)5. At the end of the story, the writer
.
A. got closer to his hotel
B. found that he was much farther away from the hotel
C. got to the hotel with the help of the policeman
D. found the hotel in the direction the policeman pointed
2c 开放性题目(根据个人实际情况作答)
What will you do if you get lost in a strange city?
I will ask the police for help.(答案不唯一,仅供参考)

答案: 2b 1. D2. B [解析] 推理判断题。根据第二段“He smiled and handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way.”可知,卖报纸的人根本就不知道作者说的是什么。故选B。3. A 4. C5. B [解析] 推理判断题。根据第二段“About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were seen on each side of me. I knew the only thing left for me to do was to find the nearest railway station.”可知,作者到的地方离他的宾馆更远了。故选B。
@@2c I will ask the police for help.(答案不唯一,仅供参考)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭