2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
2a 速连
1. mention 提到
4. date back 追溯(到);开始(于)
2. owner 主人
5. hang upside down 倒挂
3. thankful 感激的
6. excite the interest of 激发……的兴趣
1. mention 提到
4. date back 追溯(到);开始(于)
2. owner 主人
5. hang upside down 倒挂
3. thankful 感激的
6. excite the interest of 激发……的兴趣
答案:
2a 1. 提到 2. 主人 3. 感激的
4. 追溯(到);开始(于) 5. 倒挂
6. 激发……的兴趣
4. 追溯(到);开始(于) 5. 倒挂
6. 激发……的兴趣
2b 阅读理解
As one of the oldest castles in Ireland,Blarney Castle(布拉尼城堡) was built in 1446. It’s so fantastic that more than 450,000 visitors come to visit it every year.
When we talk about Blarney Castle,we must mention the magic Blarney Stone. It was built into the wall at the top of Blarney Castle. The tradition of kissing the Blarney Stone dates back more than 200 years. It’s said that if you kiss the stone,you will get the gift of great speaking skills. So,it’s not only an excellent place for a visit but a true window into the Irish culture.
However,it’s never easy to get that gift. To kiss the Blarney Stone,one must lie on his back and hang upside down while holding onto the metal bars(棒). For visitors’ safety,a worker from Blarney Castle is there to help those kiss the stone.
Though there is no recorded history about the origins(来源) of the stone,there is an interesting story. Some people believe that the stone was brought over from the Holy Land. After the owner of the castle saved a witch(女巫) from a nearby lake,she was so thankful that she gave the stone to him as a gift. She told him that if he kissed it,he would be good at speaking.
We’ll never know for sure whether the story is true or not,but it does add to its mystery and excite the interest of tourists from around the world.
( )1. It’s said that one can _______ by kissing the Blarney Stone.
A. improve his speaking skills
B. get a better view of Blarney Castle
C. get the ticket to Blarney Castle for free
D. communicate with Irish people more easily
( )2. In the writer’s opinion,it’s _______ to kiss the Blarney Stone.
A. important
B. necessary
C. impossible
D. difficult
( )3. What’s the writer’s purpose of writing this passage?
A. To encourage us to kiss the Blarney Stone.
B. To tell us something about the Blarney Stone.
C. To warn us not to get too close to the Blarney Stone.
D. To show us how the Blarney Stone was built into the wall.
As one of the oldest castles in Ireland,Blarney Castle(布拉尼城堡) was built in 1446. It’s so fantastic that more than 450,000 visitors come to visit it every year.
When we talk about Blarney Castle,we must mention the magic Blarney Stone. It was built into the wall at the top of Blarney Castle. The tradition of kissing the Blarney Stone dates back more than 200 years. It’s said that if you kiss the stone,you will get the gift of great speaking skills. So,it’s not only an excellent place for a visit but a true window into the Irish culture.
However,it’s never easy to get that gift. To kiss the Blarney Stone,one must lie on his back and hang upside down while holding onto the metal bars(棒). For visitors’ safety,a worker from Blarney Castle is there to help those kiss the stone.
Though there is no recorded history about the origins(来源) of the stone,there is an interesting story. Some people believe that the stone was brought over from the Holy Land. After the owner of the castle saved a witch(女巫) from a nearby lake,she was so thankful that she gave the stone to him as a gift. She told him that if he kissed it,he would be good at speaking.
We’ll never know for sure whether the story is true or not,but it does add to its mystery and excite the interest of tourists from around the world.
( )1. It’s said that one can _______ by kissing the Blarney Stone.
A. improve his speaking skills
B. get a better view of Blarney Castle
C. get the ticket to Blarney Castle for free
D. communicate with Irish people more easily
( )2. In the writer’s opinion,it’s _______ to kiss the Blarney Stone.
A. important
B. necessary
C. impossible
D. difficult
( )3. What’s the writer’s purpose of writing this passage?
A. To encourage us to kiss the Blarney Stone.
B. To tell us something about the Blarney Stone.
C. To warn us not to get too close to the Blarney Stone.
D. To show us how the Blarney Stone was built into the wall.
答案:
2b 1. A [解析] 细节理解题。根据第二段“It’s said that if you kiss the stone,you will get the gift of great speaking skills.”可知,据说亲吻布拉尼石可以提高演讲技能。故选A。
2. D [解析] 细节理解题。根据第三段 “However,it’s never easy to get that gift. To kiss the Blarney Stone,one must lie on his back and hang upside down while holding onto the metal bars(棒).”可知,作者认为亲吻布拉尼石是困难的。故选D。
3. B [解析] 主旨大意题。结合全文内容可知,作者主要是想告诉我们关于布拉尼石的神秘故事。故选B。
2. D [解析] 细节理解题。根据第三段 “However,it’s never easy to get that gift. To kiss the Blarney Stone,one must lie on his back and hang upside down while holding onto the metal bars(棒).”可知,作者认为亲吻布拉尼石是困难的。故选D。
3. B [解析] 主旨大意题。结合全文内容可知,作者主要是想告诉我们关于布拉尼石的神秘故事。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看