2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

3a 速连
1. powerful 检查;核查
3. torn 替换
2. examine 有权势的
4. replace 破损的
答案: 3a 1. 有权势的 2. 检查;核查 3. 破损的 4. 替换
3b 阅读理解
In Paris, one freezing winter evening, I was having dinner with my friend, Mr. Dupin, the famous detective. We had just finished our meal when there was a loud knock at the door. Dupin opened it. There stood Mr. Germain, chief of the Paris Police.
We welcomed him warmly, for he was an old acquaintance(熟人) whom we hadn’t seen for a long time.
“I need your assistance,” said Germain. “I met a case(案件) that has been giving me a great deal of trouble. I have learned that a very important letter had been stolen from the king. We are sure who stole it and that the letter is in his house.”
“But who would dare do such a thing?” I cried.
“The thief,” said Germain softly, “is a man who dares to do many dangerous things. He is one of the most powerful and important ministers in the government. He is Minister Danton!”
“Have you searched his house?”
“A lot of times. While Minister Danton was out, a lot of well-trained police officers carefully searched the entire house, room by room. In fact, we examined everything in the house but found nothing…”
A month later, Dupin asked Germain and me to his house. There he took out a letter and handed it to the chief. We were both very surprised.
Dupin explained, “I know Minister Danton very well. He could not hide the letter in any of the usual hiding places. I realized that he might have left the letter out in the open, right under everyone’s nose, where no one would search for it.”
“Then I visited him with my dark glasses on to help me observe(观察) better. While we were chatting, a dirty, torn letter in the letter holder suddenly caught my eye—unusual for the minister, who is careful and neat. I was sure it was the letter. Then I purposely left my gloves behind so I could come back again. The next morning, I hired a man to fire a gun on the street. While the minister went to see what happened, I stole the letter by replacing it with a similar one.” On it Dupin wrote these words:
Your plan was good, but mine was better. As you can see, I took the letter.
—Based on a story by Edgar Allan Poe
( )1. Dupin _______ when Germain came to visit him.
A. had just finished dinner
B. was having dinner with the writer
C. was reading a letter
D. was writing a letter
( )2. The underlined word “assistance” in the third paragraph probably means “_______”.
A. hobby
B. help
C. habit
D. holiday
( )3. Who is the best at solving difficult cases according to the passage?
A. The writer.
B. Mr. Germain.
C. Mr. Dupin.
D. Minister Danton.
( )4. Dupin did all the following things to help get the letter back EXCEPT _______.
A. wear his dark glasses when visiting Danton’s house
B. leave his gloves purposely behind in Danton’s house
C. hire a man to fire a gun on the street the next morning
D. write some words on the letter he put into the letter holder
答案: 3b 1. A 2. B [解析] 词义猜测题。根据上下文可知,警长Germain遇到棘手的案子,来找侦探Dupin帮忙,最后侦探Dupin帮他取回信件。故此处“I need your assistance”意为“我需要你的帮助”,assistance相当于help。故选B。 3. C 4. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭