2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
1a 速连
1. education 娱乐 5. lifestyle 探索
2. thought 代表 6. explore 生活方式
3. entertainment 教育 7. rise and set 情绪的
4. represent 想法;看法 8. emotional 升起和落下
1. education 娱乐 5. lifestyle 探索
2. thought 代表 6. explore 生活方式
3. entertainment 教育 7. rise and set 情绪的
4. represent 想法;看法 8. emotional 升起和落下
答案:
1a 1. 教育 2. 想法;看法 3. 娱乐 4. 代表
5. 生活方式 6. 探索 7. 升起和落下
8. 情绪的
5. 生活方式 6. 探索 7. 升起和落下
8. 情绪的
1b 完形填空
How important is music? Many people usually think that listening to music is nice, but not very 1 . It is often only thought to be entertainment, but not the first 2 for education. This opinion is wrong. 3 , music education is necessary for all students.
Music tells us who we are. Music 4 the creators’ thoughts and ideas, and the social environment they came from. For example, just as Mozart’s music represents a lifestyle, rock music 5 represents a lifestyle. George Gershwin’s music is another 6 . He introduced jazz style into his music.
Music 7 a kind of ability to know the world in a different way. Science explains how the sun rises and sets. Music explores emotional meanings. People should try every possible way to 8 about our world.
Music shows people’s thoughts. We can “talk” to each other in this amazing way. Through the language we 9 our feelings, discoveries, ideas and hopes. All of these can be shared with others. When we do not let our children receive a good music education, we take 10 away from the meanings that music expresses. So music education is much more necessary than people usually think.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
How important is music? Many people usually think that listening to music is nice, but not very 1 . It is often only thought to be entertainment, but not the first 2 for education. This opinion is wrong. 3 , music education is necessary for all students.
Music tells us who we are. Music 4 the creators’ thoughts and ideas, and the social environment they came from. For example, just as Mozart’s music represents a lifestyle, rock music 5 represents a lifestyle. George Gershwin’s music is another 6 . He introduced jazz style into his music.
Music 7 a kind of ability to know the world in a different way. Science explains how the sun rises and sets. Music explores emotional meanings. People should try every possible way to 8 about our world.
Music shows people’s thoughts. We can “talk” to each other in this amazing way. Through the language we 9 our feelings, discoveries, ideas and hopes. All of these can be shared with others. When we do not let our children receive a good music education, we take 10 away from the meanings that music expresses. So music education is much more necessary than people usually think.
(
D
)1. A. interesting B. possible C. boring D. important(
A
)2. A. choice B. step C. advice D. purpose(
B
)3. A. In total B. In fact C. In the end D. In that case(
C
)4. A. recalls B. reminds C. reflects D. reviews(
D
)5. A. ever B. still C. even D. also(
B
)6. A. decision B. example C. suggestion D. tradition(
C
)7. A. performs B. promises C. provides D. prepares(
B
)8. A. doubt B. learn C. talk D. worry(
D
)9. A. explain B. expect C. excite D. express(
A
)10. A. them B. him C. her D. it
答案:
1b 1. D
2. A [解析] 考查名词。根据短文第一段“This opinion is…music education is necessary for all students.”可推知,音乐经常只被认为是娱乐,而不是教育的第一选择。step 步骤,advice 建议,purpose 目的,均不符合语境。故选 A。
3. B 4. C 5. D
6. B [解析] 考查名词。根据短文第二段“For example”及“He introduced jazz style into his music.”可推知,乔治·格什温的音乐是另外一个例子。decision 决定,suggestion 建议,tradition 传统,均不符合语境。故选 B。
7. C [解析] 考查动词。根据短文第三段“Science explains how the sun rises and sets.
Music explores emotional meanings.”可推知,音乐给“我们”提供一种用不同的方式认识世界的能力。perform 表演,promise 承诺,prepare 准备,均不符合语境。故选 C。
8. B
9. D [解析] 考查动词。根据短文第四段“Music shows people’s thoughts.”可推知,通过音乐这种语言,“我们”能表达“我们”的情感、发现、观点和希望。explain 解释,expect 期待,excite 使……兴奋,均不符合语境。故选 D。
10. A
2. A [解析] 考查名词。根据短文第一段“This opinion is…music education is necessary for all students.”可推知,音乐经常只被认为是娱乐,而不是教育的第一选择。step 步骤,advice 建议,purpose 目的,均不符合语境。故选 A。
3. B 4. C 5. D
6. B [解析] 考查名词。根据短文第二段“For example”及“He introduced jazz style into his music.”可推知,乔治·格什温的音乐是另外一个例子。decision 决定,suggestion 建议,tradition 传统,均不符合语境。故选 B。
7. C [解析] 考查动词。根据短文第三段“Science explains how the sun rises and sets.
Music explores emotional meanings.”可推知,音乐给“我们”提供一种用不同的方式认识世界的能力。perform 表演,promise 承诺,prepare 准备,均不符合语境。故选 C。
8. B
9. D [解析] 考查动词。根据短文第四段“Music shows people’s thoughts.”可推知,通过音乐这种语言,“我们”能表达“我们”的情感、发现、观点和希望。explain 解释,expect 期待,excite 使……兴奋,均不符合语境。故选 D。
10. A
查看更多完整答案,请扫码查看