2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第101页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
1a 速连
1. pound 零散的;未固定的
2. loose 线
3. thread 磅
4. thousands of 被制成……
5. be made into 数以千计的
6. be used for 被用作……
1. pound 零散的;未固定的
2. loose 线
3. thread 磅
4. thousands of 被制成……
5. be made into 数以千计的
6. be used for 被用作……
答案:
1a 1.磅 2.零散的;未固定的 3.线 4.数以千计的 5.被制成…… 6.被用作……
1b 完形填空
It's hard to believe that a beautiful silk dress comes from thousands of very little worms(虫子) called silkworms! It takes about 5,500 silkworms to make 2.2 pounds of silk. The process was 1 by the Chinese about 5,000 years ago.
2 is silk made? The process starts with silkworm eggs. The eggs are collected and kept warm. 3 , silkworms come out of the eggs. They are 4 with leaves from mulberry trees(桑树) every 30 minutes all day and all night. The room 5 be kept warm, without loud noises or bad smells. After a month, they start to make cocoons(茧), and only after four days, the process is over.
Next, the silkworms are killed 6 the cocoons while they are heated. Then the cocoons are put into water to make the silk loose. The silk from three or four cocoons is 7 and made into a thread. One cocoon can make a thread which is 1 kilometer long! Finally, the silk threads are made into cloth, and the cloth is used for 8 like dresses, scarves and neckties, etc.
Today, silk is produced in many 9 countries, including India and Thailand, but more than 80 percent of the world's silk comes from China. Every year, enough silk thread produced can go from the earth to the sun 300 times. People love silk clothes because they are beautiful and 10 —silk feels cool in warm weather and warm in cool weather. Now you know why silk is so expensive!
(
B. lent
C. discussed
D. discovered
(
B. When
C. Where
D. Why
(
B. Later
C. Therefore
D. Recently
(
B. taken
C. fed
D. made
(
B. must
C. may
D. need
(
B. around
C. outside
D. under
(
B. put off
C. put down
D. put together
(
B. objects
C. treasures
D. clothes
(
B. other
C. the other
D. others
(
B. popular
C. comfortable
D. simple
It's hard to believe that a beautiful silk dress comes from thousands of very little worms(虫子) called silkworms! It takes about 5,500 silkworms to make 2.2 pounds of silk. The process was 1 by the Chinese about 5,000 years ago.
2 is silk made? The process starts with silkworm eggs. The eggs are collected and kept warm. 3 , silkworms come out of the eggs. They are 4 with leaves from mulberry trees(桑树) every 30 minutes all day and all night. The room 5 be kept warm, without loud noises or bad smells. After a month, they start to make cocoons(茧), and only after four days, the process is over.
Next, the silkworms are killed 6 the cocoons while they are heated. Then the cocoons are put into water to make the silk loose. The silk from three or four cocoons is 7 and made into a thread. One cocoon can make a thread which is 1 kilometer long! Finally, the silk threads are made into cloth, and the cloth is used for 8 like dresses, scarves and neckties, etc.
Today, silk is produced in many 9 countries, including India and Thailand, but more than 80 percent of the world's silk comes from China. Every year, enough silk thread produced can go from the earth to the sun 300 times. People love silk clothes because they are beautiful and 10 —silk feels cool in warm weather and warm in cool weather. Now you know why silk is so expensive!
(
D
)1. A. borrowedB. lent
C. discussed
D. discovered
(
A
)2. A. HowB. When
C. Where
D. Why
(
B
)3. A. ActuallyB. Later
C. Therefore
D. Recently
(
C
)4. A. boughtB. taken
C. fed
D. made
(
B
)5. A. canB. must
C. may
D. need
(
A
)6. A. insideB. around
C. outside
D. under
(
D
)7. A. put upB. put off
C. put down
D. put together
(
D
)8. A. subjectsB. objects
C. treasures
D. clothes
(
B
)9. A. anotherB. other
C. the other
D. others
(
C
)10. A. commonB. popular
C. comfortable
D. simple
答案:
1b 1.D [解析] 考查动词。句意:这种工序是大约在5000年前由中国人发现的。borrow 借入;lend 借出;discuss 讨论;discover 发现。根据“The process was...by the Chinese...”可知,此处是指这种工序是中国人发现的。故选D。
2.A
3.B [解析] 考查副词。句意:之后,蚕从卵中出来了。actually 事实上;later 后来;therefore 因此;recently 最近。根据“The eggs are collected and kept warm ... silkworms come out of the eggs.”可知,此处介绍过程:后来蚕从蚕卵中出来。故选B。
4.C
5.B [解析] 考查情态动词。句意:房间必须保持温暖,没有噪声和难闻的气味。can 能;must 必须;may 可能;need 需要。根据“The room... be kept warm, without loud noises or bad smells.”可知,此处在说养蚕必备的条件,应用must 表示。故选B。
6.A
7.D [解析] 考查动词短语。句意:把三四个茧的丝放在一起,做成一根线。put up 张贴;put off 推迟;put down 放下;put together 组合。根据“The silk from three or four cocoons is...and made into a thread.”可知,应该是把三四个蚕茧的丝放在一起,然后做成一根线。故选D。
8.D
9.B [解析] 考查不定代词。句意:如今,许多其他国家都生产丝绸,包括印度和泰国,但世界上80%以上的丝绸来自中国。another 三者或者三者以上的另一个;other 其他的,后接复数名词;the other 两者中的另一个;others 其他的,泛指别的人或物。根据“countries”可知,此处指其他一些国家。故选B。
10.C
2.A
3.B [解析] 考查副词。句意:之后,蚕从卵中出来了。actually 事实上;later 后来;therefore 因此;recently 最近。根据“The eggs are collected and kept warm ... silkworms come out of the eggs.”可知,此处介绍过程:后来蚕从蚕卵中出来。故选B。
4.C
5.B [解析] 考查情态动词。句意:房间必须保持温暖,没有噪声和难闻的气味。can 能;must 必须;may 可能;need 需要。根据“The room... be kept warm, without loud noises or bad smells.”可知,此处在说养蚕必备的条件,应用must 表示。故选B。
6.A
7.D [解析] 考查动词短语。句意:把三四个茧的丝放在一起,做成一根线。put up 张贴;put off 推迟;put down 放下;put together 组合。根据“The silk from three or four cocoons is...and made into a thread.”可知,应该是把三四个蚕茧的丝放在一起,然后做成一根线。故选D。
8.D
9.B [解析] 考查不定代词。句意:如今,许多其他国家都生产丝绸,包括印度和泰国,但世界上80%以上的丝绸来自中国。another 三者或者三者以上的另一个;other 其他的,后接复数名词;the other 两者中的另一个;others 其他的,泛指别的人或物。根据“countries”可知,此处指其他一些国家。故选B。
10.C
查看更多完整答案,请扫码查看