2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
3a 速连
1. energetic 逐渐
4. make it 多亏;幸亏
2. slim 精力充沛的
5. do morning exercises 成功
3. gradually 苗条的;纤细的
6. thanks to 做早操;晨练
1. energetic 逐渐
4. make it 多亏;幸亏
2. slim 精力充沛的
5. do morning exercises 成功
3. gradually 苗条的;纤细的
6. thanks to 做早操;晨练
答案:
3a 1. 精力充沛的 2. 苗条的;纤细的
3. 逐渐 4. 成功 5. 做早操;晨练
6. 多亏;幸亏
3. 逐渐 4. 成功 5. 做早操;晨练
6. 多亏;幸亏
3b 阅读理解
I asked three of my friends how they had changed since they came to our middle school. And here are their answers.
Robin
I didn’t do well in my study before, but since I began to study in this school, things have changed. The teachers here are all energetic, active and helpful. They always encourage me by saying “I’m sure you can make it” or “You are one of the cleverest students I have ever met”. These words really mean a lot to me. Now I’m one of the top students in my class, and I like studying as well.
Nick
I used to be a fat boy who could hardly run 500 meters. When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day. It really worked. Now I’m used to running and exercising in the morning, and I am slim and strong. Besides, my P.E. teacher thinks I could be a good runner in the future!
Jason
I used to like to be alone and didn’t feel like talking to anyone. But after I met Robin and Nick, I found that they were really good people. Then gradually we became closer and finally became good friends. Thanks to them, I’m talkative and outgoing now, and I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy.
三步解题
第一步:明确问题
(
A. His teachers.
B. His friends.
C. His parents.
D. His classmates.
(
A. Because he wanted to lose weight.
B. Because he wanted his son to be healthy.
C. Because he loved doing sports.
D. Because he worried that his son would be laughed at in school.
(
A. Nick and Tim
B. Robin and Tim
C. Nick and Tom
D. Nick and Robin
(
A. 活跃的
B. 兴奋的
C. 健谈的
D. 沉默的
(
A. Robin thinks the teachers in the middle school are humorous.
B. Nick runs every morning and he is strong.
C. Jason isn’t outgoing and he doesn’t make friends with anyone.
D. Robin doesn’t study hard and he is a bad student in his class.
I asked three of my friends how they had changed since they came to our middle school. And here are their answers.
Robin
I didn’t do well in my study before, but since I began to study in this school, things have changed. The teachers here are all energetic, active and helpful. They always encourage me by saying “I’m sure you can make it” or “You are one of the cleverest students I have ever met”. These words really mean a lot to me. Now I’m one of the top students in my class, and I like studying as well.
Nick
I used to be a fat boy who could hardly run 500 meters. When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day. It really worked. Now I’m used to running and exercising in the morning, and I am slim and strong. Besides, my P.E. teacher thinks I could be a good runner in the future!
Jason
I used to like to be alone and didn’t feel like talking to anyone. But after I met Robin and Nick, I found that they were really good people. Then gradually we became closer and finally became good friends. Thanks to them, I’m talkative and outgoing now, and I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy.
三步解题
第一步:明确问题
(
A
)1. Who has always been encouraging Robin since he came to the middle school?A. His teachers.
B. His friends.
C. His parents.
D. His classmates.
(
D
)2. Why did Nick’s father do exercise with him?A. Because he wanted to lose weight.
B. Because he wanted his son to be healthy.
C. Because he loved doing sports.
D. Because he worried that his son would be laughed at in school.
(
D
)3. Thanks to Nick and Robin
, Jason is an outgoing boy now.A. Nick and Tim
B. Robin and Tim
C. Nick and Tom
D. Nick and Robin
(
C
)4. The underlined word “talkative” means “健谈的
” in Chinese.A. 活跃的
B. 兴奋的
C. 健谈的
D. 沉默的
(
B
)5. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Robin thinks the teachers in the middle school are humorous.
B. Nick runs every morning and he is strong.
C. Jason isn’t outgoing and he doesn’t make friends with anyone.
D. Robin doesn’t study hard and he is a bad student in his class.
答案:
3b 1. A
2. D [解析] 细节理解题。根据“When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day.”可知,尼克的父亲锻炼他,是因为他担心尼克在学校会被嘲笑。故选D。
04 练就优等生 初中英语 九年级
3. D
4. C [解析] 词义猜测题。根据“…I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy.”可知,杰森交了很多朋友,并且每天和朋友们聊天、玩耍,每天都感到快乐。结合选项可推知,杰森现在外向且健谈。故选C。
5. B
2. D [解析] 细节理解题。根据“When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day.”可知,尼克的父亲锻炼他,是因为他担心尼克在学校会被嘲笑。故选D。
04 练就优等生 初中英语 九年级
3. D
4. C [解析] 词义猜测题。根据“…I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy.”可知,杰森交了很多朋友,并且每天和朋友们聊天、玩耍,每天都感到快乐。结合选项可推知,杰森现在外向且健谈。故选C。
5. B
查看更多完整答案,请扫码查看