2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

4b 还原短文
Earth’s climate(气候) is becoming more and more changeable. As a result, storms and droughts(干旱) are becoming more serious. Temperatures are rising. Polar ice caps are melting(融化). This is causing oceans to rise. 1.
C
Scientists are sending the alarm: If we don’t make changes to stop global warming, the planet’s climate will be out of control.
2.
A
According to NASA, 97% of climate scientists agree that there is a direct connection between human activity and the changes happening on our planet. Over the past 150 years, humans have used more and more engines and other machines which burn through fossil fuels(化石燃料) like coal and oil. 3.
D
Normally, plants, trees and the oceans take in carbon dioxide and release oxygen back into the air. But an increase in fossil fuels has created more carbon dioxide than nature can take in. Adding to the problem are other human activities. 4.
That makes it even harder to take in all that carbon dioxide. When too much carbon dioxide remains in the air, it causes problems for Earth’s climate. Sunlight can pass through those gases. But the heat the sun produces cannot go back into space. So the gases end up trapping that heat. This then turns the planet into a big greenhouse.
What should we do with climate change? Governments, companies and humans are working to reduce greenhouse gas emissions(排放). 5.
E
Companies are working to create earth-friendly fuels. And more and more people are using electric cars. Time will tell the true influence that climate change has on Earth. But how humans adapt to a warming planet will set the course for years to come.
根据短文内容,从下列所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A.Scientists say that natural causes are not the main reason for Earth’s climate change.
B.The earth will be in danger.
C.Animals are losing their homes.
D.They give off carbon dioxide and other greenhouse gases.
E.Countries are making laws to fight climate change.
F.The number of trees and plants cut down by humans is increasing.
G. They take in oxygen and send out carbon dioxide and other greenhouse gases.
答案: 4b 1. C [解析] 根据设空句上文 “Temperatures are rising. Polar ice caps are melting( 融 化 ). This is causing oceans to rise.” 可知,该部分阐述全球气候变化带来的影响,C选项“动物正在失去它们的家园”符合语境。故选C。
2. A [解析] 根据设空句上文“... humans have used more and more engines and other machines which burn through fossil fuels(化石燃料) like coal and oil.”可知,此处阐述人类一直使用燃烧煤和石油等化石燃料的机器,紧接着应该说明燃烧化石燃料带来的危害,D选项“它们释放二氧化碳和其他温室气体”符合语境。故选D。
4(该题序号识别存在模糊情况,按整体逻辑应为接着4b题后的序号延续,这里按识别呈现) 5. E [解析] 根据设空句上文“Governments, companies and humans are working to reduce greenhouse gases emissions( 排放 ).”以及下文“Companies are working to create earth-friendly fuels.”可知,设空处是对应的措施,E选项“国家正在制定法律去应对气候变化”符合语境。故选E。
4c 开放性题目(根据个人实际情况作答)
What is your plan to protect the environment?
First, I plan to clean up the parks as a volunteer. I can pick up rubbish into the bins. Second, saving water and electricity is also a good way to protect environment. Third, if I want to go somewhere, it’s better to take public transport.(答案不唯一,仅供参考)
答案: 4c First, I plan to clean up the parks as a volunteer. I can pick up rubbish into the bins. Second, saving water and electricity is also a good way to protect environment. Third, if I want to go somewhere, it’s better to take public transport.
(答案不唯一,仅供参考)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭