2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
3a 速连
1. probably 可能
4. protect... from... 保护……免受……
2. talented 有才华的
5. musical instrument 乐器
3. shape 塑造;影响
6. be closely connected 紧密联系
1. probably 可能
4. protect... from... 保护……免受……
2. talented 有才华的
5. musical instrument 乐器
3. shape 塑造;影响
6. be closely connected 紧密联系
答案:
3a 1. 可能 2. 有才华的 3. 塑造;影响
4. 保护……免受…… 5. 乐器
6. 紧密联系
4. 保护……免受…… 5. 乐器
6. 紧密联系
3b 阅读理解
Whenever we hear the name Leonardo da Vinci, most of us probably think of his famous paintings—Mona Lisa and The Last Supper. But do you know that he also did well in many other areas outside of art?
Leonardo da Vinci was considered to be one of the most talented and the cleverest people of all time. He left behind many notebooks full of creative ideas and inventions. They were also full of different subjects that he was studying. He spelt words backwards(朝反方向) and reversed(使……反转) each letter. So his notes could only be read through the use of a mirror. This “mirror writing” might have helped protect his ideas from getting stolen by others.
In his notebooks, there were designs of flying machines. It wasn’t until about 400 years later that people learned how to use machines to fly. Leonardo da Vinci drew pictures and designs of mirror grinding machines, musical instruments and many other things as well.
Besides, he was also interested in the human body. He studied the human body a lot. He described different parts of the body in his notebooks. One of his most famous drawings, The Vitruvian Man, imagines a man with perfect proportions(比例). Leonardo da Vinci also studied the bodies of horses, cows, frogs, monkeys and other animals.
Leonardo da Vinci believed that science and art were closely connected. In his opinion, the study of science and nature helped shape his work as an artist. Do you agree with him?
(
A. Mirror grinding machines.
B. Flying machines.
C. Reversing mirrors.
D. Musical instruments.
(
A. Leonardo da Vinci’s notebooks
B. Leonardo da Vinci’s paintings
C. Leonardo da Vinci’s ideas
D. Leonardo da Vinci’s designs
(
A. Science and his artworks weren’t closely connected.
B. Learning science helped him make better works of art.
C. All artists should learn to make scientific inventions.
D. The study of nature couldn’t improve his work as an artist.
(
A. To let us know more about Mona Lisa and The Last Supper.
B. To show us some Leonardo da Vinci’s flying machines.
C. To let us know more about Leonardo da Vinci.
D. To show us some Leonardo da Vinci’s special notebooks.
Whenever we hear the name Leonardo da Vinci, most of us probably think of his famous paintings—Mona Lisa and The Last Supper. But do you know that he also did well in many other areas outside of art?
Leonardo da Vinci was considered to be one of the most talented and the cleverest people of all time. He left behind many notebooks full of creative ideas and inventions. They were also full of different subjects that he was studying. He spelt words backwards(朝反方向) and reversed(使……反转) each letter. So his notes could only be read through the use of a mirror. This “mirror writing” might have helped protect his ideas from getting stolen by others.
In his notebooks, there were designs of flying machines. It wasn’t until about 400 years later that people learned how to use machines to fly. Leonardo da Vinci drew pictures and designs of mirror grinding machines, musical instruments and many other things as well.
Besides, he was also interested in the human body. He studied the human body a lot. He described different parts of the body in his notebooks. One of his most famous drawings, The Vitruvian Man, imagines a man with perfect proportions(比例). Leonardo da Vinci also studied the bodies of horses, cows, frogs, monkeys and other animals.
Leonardo da Vinci believed that science and art were closely connected. In his opinion, the study of science and nature helped shape his work as an artist. Do you agree with him?
(
C
)1. Which design of the following didn’t Leonardo da Vinci draw according to the passage?A. Mirror grinding machines.
B. Flying machines.
C. Reversing mirrors.
D. Musical instruments.
(
A
)2. The underlined word “They” in Paragraph 2 refers to “A
”.A. Leonardo da Vinci’s notebooks
B. Leonardo da Vinci’s paintings
C. Leonardo da Vinci’s ideas
D. Leonardo da Vinci’s designs
(
B
)3. Which of the following was Leonardo da Vinci’s idea?A. Science and his artworks weren’t closely connected.
B. Learning science helped him make better works of art.
C. All artists should learn to make scientific inventions.
D. The study of nature couldn’t improve his work as an artist.
(
C
)4. What’s the main purpose of the passage?A. To let us know more about Mona Lisa and The Last Supper.
B. To show us some Leonardo da Vinci’s flying machines.
C. To let us know more about Leonardo da Vinci.
D. To show us some Leonardo da Vinci’s special notebooks.
答案:
3b 1. C
2. A [解析] 代词指代题。根据第二段“He left behind many notebooks full of creative ideas and inventions. They were also full of different subjects that he was studying.”可知,他留下了许多充满创意和发明的笔记本,并且这些笔记本里还有他正在研究的不同物品。因此代词“They”指代“达·芬奇的笔记本”。故选 A。
3. B
4. C [解析] 写作意图题。根据第一段“But do you know that he also did well in many other areas outside of art?”可知,本文主要介绍了达·芬奇在艺术之外的其他领域的卓越表现。因此本文的写作目的是让我们更多地了解达·芬奇。故选 C。
2. A [解析] 代词指代题。根据第二段“He left behind many notebooks full of creative ideas and inventions. They were also full of different subjects that he was studying.”可知,他留下了许多充满创意和发明的笔记本,并且这些笔记本里还有他正在研究的不同物品。因此代词“They”指代“达·芬奇的笔记本”。故选 A。
3. B
4. C [解析] 写作意图题。根据第一段“But do you know that he also did well in many other areas outside of art?”可知,本文主要介绍了达·芬奇在艺术之外的其他领域的卓越表现。因此本文的写作目的是让我们更多地了解达·芬奇。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看