2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
3a 速连
1. jewelry 充分地
2. wealth 珠宝
3. fully 财富
4. be regarded as 世界上
5. draw one’s attention 被认为;被看作
6. on earth 吸引某人的注意
1. jewelry 充分地
2. wealth 珠宝
3. fully 财富
4. be regarded as 世界上
5. draw one’s attention 被认为;被看作
6. on earth 吸引某人的注意
答案:
3a 1. 珠宝 2. 财富 3. 充分地
4. 被认为;被看作 5. 吸引某人的注意
6. 世界上
4. 被认为;被看作 5. 吸引某人的注意
6. 世界上
3b 阅读理解
Chinese fancy knots(中国结), also called Chinese knots, are very important in Chinese culture. They began as a form of traditional art in the Tang and Song dynasties, and became popular in the Ming Dynasty. Long ago, they found their way to Japan and other Southeast Asian countries, and were well received there. Now they are regarded as one of the symbols of Chinese culture.
As for the name itself, it is surely meaningful. The Chinese word for “knot”, jie, means “connection”. And the pronunciation of the Chinese word jie is very close to that of ji, which means “good luck”. As a result, Chinese knots are used as a way to express people’s strong wishes for marvelous things like happiness, love and good luck.
The knots are used widely in everyday life. They come in different sizes. Small ones are connected to jewelry, clothes and gifts in order to draw people’s attention. They are named after their shapes and usages. For example, Double Coin Knots are called “Shuangqian Jie” because they are in the shape of two ancient Chinese coins. Chinese knots are famous for their bright colors. Different colors have different traditional culture meanings. Red means good luck and happiness, green means health, and yellow means wealth.
All in all, the famous Chinese fancy knots fully show the Chinese culture. These brightly colored knots with their endless chains(链条) of knots, mean that life on earth will continue forever.
(
A. good
B. common
C. special
D. colorful
(
A. pronunciations
B. sizes
C. shapes
D. colors
(
A. The Chinese word for “knot” means “luck”.
B. Chinese knots became popular in the Song Dynasty.
C. All of the Chinese knots have the same sizes and colors.
D. Chinese knots mean that life on earth will continue forever.
(
A. Ask people to buy Chinese fancy knots.
B. Introduce a traditional Chinese art form.
C. Teach people how to make a Chinese knot.
D. Describe the usage of Chinese fancy knots.
(
A. Chinese Culture
B. Chinese Knots
C. Chinese Color
D. Chinese Life
Chinese fancy knots(中国结), also called Chinese knots, are very important in Chinese culture. They began as a form of traditional art in the Tang and Song dynasties, and became popular in the Ming Dynasty. Long ago, they found their way to Japan and other Southeast Asian countries, and were well received there. Now they are regarded as one of the symbols of Chinese culture.
As for the name itself, it is surely meaningful. The Chinese word for “knot”, jie, means “connection”. And the pronunciation of the Chinese word jie is very close to that of ji, which means “good luck”. As a result, Chinese knots are used as a way to express people’s strong wishes for marvelous things like happiness, love and good luck.
The knots are used widely in everyday life. They come in different sizes. Small ones are connected to jewelry, clothes and gifts in order to draw people’s attention. They are named after their shapes and usages. For example, Double Coin Knots are called “Shuangqian Jie” because they are in the shape of two ancient Chinese coins. Chinese knots are famous for their bright colors. Different colors have different traditional culture meanings. Red means good luck and happiness, green means health, and yellow means wealth.
All in all, the famous Chinese fancy knots fully show the Chinese culture. These brightly colored knots with their endless chains(链条) of knots, mean that life on earth will continue forever.
(
A
)1. The underlined word “marvelous” in the passage means “ ”.A. good
B. common
C. special
D. colorful
(
C
)2. Double Coin Knots are called “Shuangqian Jie” because of their C
.A. pronunciations
B. sizes
C. shapes
D. colors
(
D
)3. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The Chinese word for “knot” means “luck”.
B. Chinese knots became popular in the Song Dynasty.
C. All of the Chinese knots have the same sizes and colors.
D. Chinese knots mean that life on earth will continue forever.
(
B
)4. What does the writer want to do by writing this passage?A. Ask people to buy Chinese fancy knots.
B. Introduce a traditional Chinese art form.
C. Teach people how to make a Chinese knot.
D. Describe the usage of Chinese fancy knots.
(
B
)5. What is the best title for this passage?A. Chinese Culture
B. Chinese Knots
C. Chinese Color
D. Chinese Life
答案:
3b 1. A [解析] 词义猜测题。根据此句后半部分“things like happiness, love and good luck”
可知,幸福、爱与好运都是美好的事物。故选 A。
2. C
3. D [解析] 细节理解题。根据最后一段“These brightly colored knots with their endless chains(链条) of knots, mean that life on earth will continue forever.”可知,这些色彩鲜艳的结和它们无尽的结链,意味着地球上的生命将永远延续下去。故选 D。
4. B 5. B
可知,幸福、爱与好运都是美好的事物。故选 A。
2. C
3. D [解析] 细节理解题。根据最后一段“These brightly colored knots with their endless chains(链条) of knots, mean that life on earth will continue forever.”可知,这些色彩鲜艳的结和它们无尽的结链,意味着地球上的生命将永远延续下去。故选 D。
4. B 5. B
查看更多完整答案,请扫码查看