2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略九年级英语全一册通用版》

3b 阅读理解
One winter term during college in New York, I took an 8:00 a.m. history class to meet the requirements. It was hard to get up for that class, but 15 of us met 3 times a week to face the cold winds and walk difficultly to that lecture in a classroom.
The professor of the class was a strange fellow. He had red hair, usually looking sleepy, and wore galoshes(胶鞋) with one pant leg in and one out. He was terribly nervous about the class and hardly controlled the lecture looking up through his gold glasses at his students.
I felt that I needed to do something to clear up the boredom that would ensue(因而产生) in his lecture, so I created a little game for myself. For the first time I raised my hand. He was obviously pleased to have a question to answer. In fact, his answers were always interesting.
I continued to do this and found myself actually enjoying the game. The professor seemed to loosen up and some of the other students even joined in from time to time. My little game had saved me from being bored, as it was designed. And I learned quite a bit about ancient world history in addition. The professor clearly knew his material, but had a hard time passing it on to college students in an interesting way. Except for all his strange appearance, he was indeed quite an expert in his field.
On the last day of class we took our books and headed out the door for the last time. As I reached the door, the professor said, “I want to thank you for making my class so interesting.” As he shook my hand happily and smiled for the first time, I was so surprised.
That moment has stayed with me for 30 years. I can’t recall the facts that I learned in his class, but I’ll never forget the professor who taught me a lesson about the power of facts of kindness, on purpose or not.
(
A
)1. What does Paragraph 2 mainly describe?
A. The professor’s strange appearance.
B. The professor’s strange class.
C. The professor’s poor family.
D. The professor’s bad character.
(
B
)2. From the passage, we can know
.
A. the writer liked playing jokes on the professor
B. the writer was bored with the professor’s classes at first
C. the writer was a student who was not very creative
D. the writer liked asking the professor for help
(
C
)3. The meaning of the underlined phrase “loosen up” is similar to“ ”.
A. be nervous
B. be angry
C. be relaxed
D. be embarrassed
(
B
)4. On the last day of class, the professor thanked the writer because
A. the writer gave him some advice on how to have class
B. the writer’s questions made his class interesting
C. the writer understood more history knowledge than him
D. the writer made him learn a lot that he had never known before
(
D
)5. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The writer’s story happened 30 years ago.
B. The professor had red hair with gold glasses.
C. The writer had history 3 times a week at that time.
D. The writer wanted to say sorry to the professor at last.
答案: 3b 1. A 2. B
3. C [解析] 词义猜测题。由画线词组前后文的信息可知,每当作者和其他学生提出问题时,教授都会高兴地回答这些问题,所以推断教授似乎变得轻松了。故选C。
4. B
5. D [解析] 细节理解题。根据最后一段“That moment has stayed with me for 30 years.”可知,作者的这段经历发生在30年前;根据文章第二段“He had red hair”以及“through his gold glasses”可知,教授是红头发并且戴着金色眼镜;根据第一段“15 of us met 3 times a week to face the cold winds and walk difficultly to that lecture in a classroom”可知,作者每周三次面对寒风并艰难地去教室听教授的讲座,也就是说,教授的历史课应该是每周三节。文章自始至终没有提及作者想对教授表达歉意。故选D。
3c 翻译句子
Except for all his strange appearance, he was indeed quite an expert in his field.
除了他那奇怪的外表外,他确实是他那个领域的专家。
答案: 3c 除了他那奇怪的外表外,他确实是他那个领域的专家。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭