2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一、阅读理解
[主题语境:人与自然][语篇类型:记叙文][难度:中][建议用时:7分钟]
[2025陕西西安市第八十五中学高二期中考试] Nestled in the heart of a mountain village in China's Guizhou province is a unique ecological family farm. It is run by Kevin Cillen, a 28 - year - old Belgian who is passionate about the land. With his parents and siblings, they have combined Western farming techniques with local countryside practices to develop an "ecological oasis(绿洲)".
The family's pursuit of their farming dream in China began in 2000, when Kevin's mother Hetty Cillen visited China as a volunteer for the first time. The attractive landscapes and rich cultural heritage of Guizhou fascinated her, causing her to make this foreign country her home. Soon after, Kevin's father Patrick Jan Cillen joined her. In 2017, the family rented a plot amid the forest to establish an ecological farm where they leveled the land, sowed pastures(牧场) and reared lambs and chicks.
The locals have openly embraced the foreigners, inviting them to take part in the festivities and celebrate traditional Chinese holidays together. In 2018, Yang Chengkai, a 34 - year - old villager, befriended the family, often assisting them on the farm. "The community has embraced this family. Even the vendors(小贩) at the local market contribute by giving them vegetable scraps for free to feed their livestock," Yang says.
The family farm, hidden within the dense forest, is proof of Guizhou's ecological progress. The farm practises diversified grass planting for high - quality animal feed, uses solar panels for clean energy and employs rainwater harvesting systems for a stable water supply.
Living in China, the 28 - year - old Belgian has witnessed the country's remarkable changes. He has also seized the opportunities of the Internet and new media to increase the farm's visibility. Partnering with Qiu Ye, a social media influencer, he has set up accounts like "Kevin's family in Guizhou" on various platforms. By sharing their daily lives on the farm and the natural beauty of rural China, their accounts have quickly earned over 700,000 subscribers.
1. Which made Hetty Cillen decide to settle in Guizhou?
A. The natural beauty.
B. Volunteer work.
C. A research project.
D. Career prospects.
2. How does the family farm contribute to ecological progress in Guizhou?
A. By creating jobs for the locals.
B. By introducing Western equipment.
C. By practising sustainable ways of farming.
D. By facilitating eco - tourism and green living.
3. How has Kevin promoted the farm?
A. He has created a website.
B. He has opened social media accounts.
C. He has it advertised by local villagers.
D. He has organized events for subscribers.
4. What might be the best title for the text?
A. Belgians Live in a Local Chinese Community
B. Belgians Harvest a Good Farm Life in Guizhou
C. Belgians Get Fascinated by the Beauty of Guizhou
D. Belgians Become Social Media Influencers in China
[主题语境:人与自然][语篇类型:记叙文][难度:中][建议用时:7分钟]
[2025陕西西安市第八十五中学高二期中考试] Nestled in the heart of a mountain village in China's Guizhou province is a unique ecological family farm. It is run by Kevin Cillen, a 28 - year - old Belgian who is passionate about the land. With his parents and siblings, they have combined Western farming techniques with local countryside practices to develop an "ecological oasis(绿洲)".
The family's pursuit of their farming dream in China began in 2000, when Kevin's mother Hetty Cillen visited China as a volunteer for the first time. The attractive landscapes and rich cultural heritage of Guizhou fascinated her, causing her to make this foreign country her home. Soon after, Kevin's father Patrick Jan Cillen joined her. In 2017, the family rented a plot amid the forest to establish an ecological farm where they leveled the land, sowed pastures(牧场) and reared lambs and chicks.
The locals have openly embraced the foreigners, inviting them to take part in the festivities and celebrate traditional Chinese holidays together. In 2018, Yang Chengkai, a 34 - year - old villager, befriended the family, often assisting them on the farm. "The community has embraced this family. Even the vendors(小贩) at the local market contribute by giving them vegetable scraps for free to feed their livestock," Yang says.
The family farm, hidden within the dense forest, is proof of Guizhou's ecological progress. The farm practises diversified grass planting for high - quality animal feed, uses solar panels for clean energy and employs rainwater harvesting systems for a stable water supply.
Living in China, the 28 - year - old Belgian has witnessed the country's remarkable changes. He has also seized the opportunities of the Internet and new media to increase the farm's visibility. Partnering with Qiu Ye, a social media influencer, he has set up accounts like "Kevin's family in Guizhou" on various platforms. By sharing their daily lives on the farm and the natural beauty of rural China, their accounts have quickly earned over 700,000 subscribers.
1. Which made Hetty Cillen decide to settle in Guizhou?
A. The natural beauty.
B. Volunteer work.
C. A research project.
D. Career prospects.
2. How does the family farm contribute to ecological progress in Guizhou?
A. By creating jobs for the locals.
B. By introducing Western equipment.
C. By practising sustainable ways of farming.
D. By facilitating eco - tourism and green living.
3. How has Kevin promoted the farm?
A. He has created a website.
B. He has opened social media accounts.
C. He has it advertised by local villagers.
D. He has organized events for subscribers.
4. What might be the best title for the text?
A. Belgians Live in a Local Chinese Community
B. Belgians Harvest a Good Farm Life in Guizhou
C. Belgians Get Fascinated by the Beauty of Guizhou
D. Belgians Become Social Media Influencers in China
答案:
1. A 考查细节理解。根据第二段中的"The family's attractive landscapes and rich cultural pursuit... The attractive landscapes and rich heritage of Guizhou fascinated her, causing her to make this foreign country her home"可知,贵州迷人的风景和丰富的文化遗产让 Hetty Cillen 着迷,所以她决定定居在贵州。故选 A 项。
2. C 考查细节理解。根据第四段中的"The farm practises... uses solar panels for clean energy... for a stable water supply"可知,该家庭农场种植多样化的草料以提供高质量的动物饲料,使用太阳能电池板提供清洁能源,并采用雨水收集系统以确保稳定的水源。由此可知,这个家庭农场通过实践可持续的农场方式来为贵州的生态进步做贡献。故选 C 项。
3. B 考查细节理解。根据最后一段中的"Partnering with Qiu Ye, a social media influencer, he has set up accounts like 'Kevin's family in Guizhou' on various platforms"可知,Kevin 通过在各种社交平台上开设账号来推广农场。故选 B 项。
4. B 考查主旨大意。通读全文,尤其根据第一段的内容可知,中国贵州省的一个山村里,有一个独特的生态家庭农场。它由 28 岁的比利时人 Kevin Cillen 经营,他与父母和兄弟姐妹一起,将西方农业技术与当地农村实践相结合,创建了一个"生态绿洲"。由此可知,本文主要讲述了比利时人 Kevin Cillen 和他的家人在中国贵州省经营生态农场的故事。所以,B 项"比利时人在贵州收获美好的农场生活"最适合作文章标题。
2. C 考查细节理解。根据第四段中的"The farm practises... uses solar panels for clean energy... for a stable water supply"可知,该家庭农场种植多样化的草料以提供高质量的动物饲料,使用太阳能电池板提供清洁能源,并采用雨水收集系统以确保稳定的水源。由此可知,这个家庭农场通过实践可持续的农场方式来为贵州的生态进步做贡献。故选 C 项。
3. B 考查细节理解。根据最后一段中的"Partnering with Qiu Ye, a social media influencer, he has set up accounts like 'Kevin's family in Guizhou' on various platforms"可知,Kevin 通过在各种社交平台上开设账号来推广农场。故选 B 项。
4. B 考查主旨大意。通读全文,尤其根据第一段的内容可知,中国贵州省的一个山村里,有一个独特的生态家庭农场。它由 28 岁的比利时人 Kevin Cillen 经营,他与父母和兄弟姐妹一起,将西方农业技术与当地农村实践相结合,创建了一个"生态绿洲"。由此可知,本文主要讲述了比利时人 Kevin Cillen 和他的家人在中国贵州省经营生态农场的故事。所以,B 项"比利时人在贵州收获美好的农场生活"最适合作文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看