2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版》

一、阅读理解
主题语境:人与自我 语篇类型:议论文 难度:中 建议用时:7分钟
[2025 江苏常州市第一中学月考]The expression "Genius is 1% inspiration and 99% perspiration" is often attributed to Thomas Edison. But as we have progressed into the 21st century, I think we should update the saying: "Success is 1% inspiration and 99% preparation."
Indeed, ideas are spreading faster than ever, but most are worthless because no one does the hard work to implement(实施) them. And as we're in a service economy now, implementation requires hours of preparation, not sweat. You must do it all: reading, researching on the Internet to find the right series of test cases and quotes to make your point, and presenting your idea briefly and clearly.
Preparation is everything! Watch the amazing video of the Perseverance rover landing on the surface of Mars. The onboard camera shows the terrain(地形). In preparation for the mission, the entire landing area was digitized. The planners knew the placement of every rock and dip in the terrain.
Churchill famously memorized his speeches and he practiced giving them over and over in his bathtub. Some of this was to overcome his stutter(口吃), but it was mainly to get the tone just right. His speeches didn't sound like they were read from a piece of paper; they felt like stream of consciousness. He showed the value of preparation.
But, you may ask, why put in any extra effort? ChatGPT can pass Advanced Placement tests, entry exams for law and medical school, and even the bar exam. That probably says more about how poor those tests are than about AI's ability. But even though AI can answer almost any question you throw at it, it is worthless in an elevator when your boss asks you what you think about new product ideas or sales prospects in Omaha.
The only answer comes from that 99% preparation. Study everything, not only the task you've been assigned. Dig deep. Come up with ideas and potential solutions. Trust me. The feeling you get from preparation - induced success is better than anything you can buy. Preparation will make you super great.
1. What can we learn from paragraph 2?
A. The service economy makes ideas worthless.
B. Implementation does not take much time these days.
C. Ideas are worthless without preparation and hard work.
D. Implementation requires more inspiration than preparation.
2. How does the author try to persuade readers to accept his argument?
A. By listing examples.
B. By sharing his experience.
C. By providing research results.
D. By referring to experts' words.
3. What point is the author trying to make by mentioning ChatGPT?
A. ChatGPT is capable of passing various tests.
B. Elevator conversations require high social skills.
C. Preparation can help you perform better than AI.
D. Standardized tests do not fully represent one's ability.
4. What does the text mainly talk about?
A. How we can achieve success with little sweat.
B. How we should make preparations for our future.
C. Why perspiration still matters in the 21st century.
D. Why preparation can pave the way for your success.
答案: 1. C 考查细节理解。根据第二段中的"Indeed, ideas are spreading faster than ever, but most are worthless because no one does the hard work to implement (实施) them...preparation, not sweat"可知,没有准备且没有付出努力的想法是无价值的。故选C项。
2. A 考查推理判断。根据第三段中的"Watch the amazing video of Perseverance rover landing on the surface of Mars"以及第四段中的"Churchill famously memorized his speeches...it was mainly to get the tone just right"可知,作者在文章中通过列举"毅力号"火星车着陆前的详尽准备以及丘吉尔对演讲的精心准备这两个例子来说服读者接受其观点,故选A项。
3. C 考查推理判断。根据第五段中的"But even though AI can answer...or sales prospects in Omaha"可知,在实际的工作场景中,如在电梯里老板询问你对新的产品创意或奥马哈地区的销售前景的看法时,AI是没有用的。这实际上是在突出准备和人的能力的重要性,即准备工作可以让你表现得比AI更好。故选C项。
4. D 考查主旨大意。快速串线法:
第一段 提出论点:成功来自1%的灵感和99%的准备。
第二段 阐明准备工作的重要性。
第三至五段 通过"毅力号"火星车着陆前的详尽准备以及丘吉尔对演讲的精心准备这两个例子来说服读者接受其观点。
最后一段 总述论点:成功的关键在于充分的准备。
综上可知,整篇文章主要围绕"准备"这一主题展开,通过多个例子来论述准备工作对于成功的重要性。故D项"为什么准备工作可以为你的成功铺平道路"概括了文章主旨。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭