2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过高中英语选择性必修第一册北师大版》

二、七选五
Boundaries (界限) are personal guidelines that define what is and isn't okay in your interpersonal relationships. As everyone has different needs and comfort levels, they may appear different for each person. Having healthy boundaries may provide such benefits as avoiding burnout, boosting self - esteem and maintaining personal space. 1. ______
D
After setting your boundaries, it's helpful to review them on a regular basis.
2. ______
C
The way you set them reflects your attitude to taking responsibility in life. Taking the time to think about your wants and needs in different situations will help you understand how your values influence boundary - setting. Once you have made the list of your values, needs, and wants, use that knowledge to establish clear boundaries that respect yourself and those around you.
Once you have identified your boundaries, it is important to communicate them effectively. 3. ______
A
Express your ideas in an open and honest manner; speak up for yourself so that others can hear, understand and respect your needs. Additionally, take a step back if tensions arise during a conversation about setting boundaries. Allow yourself or the other person to cool down before restarting the conversation. 4. ______
E

When you learn how to set healthy boundaries, it is important to learn how to say "no". Saying "yes" to everything can lead to stress, burnout, and frustration. It is important to understand what you consider acceptable and unacceptable, and then you set limits that reflect those standards. 5. ______
B
If the situation continues, remove yourself from it respectfully. You deserve more than surrounding yourself with people who don't value your values.
A. Honesty and respect play a key role in the process.
B. When you feel that someone has crossed your boundaries, remind them.
C. At the beginning, you are supposed to identify your personal boundaries.
D. Therefore, setting healthy boundaries is of great importance in social activities.
E. This contributes to finding possible solutions to issues regarding boundary - setting.
F. Keeping saying "no" to things you disapprove of helps to understand yourself better.
G. Pick up the conversation unless there appears another argument needed to be settled.
答案: 1. D 上文中的"Having healthy boundaries... maintaining personal space"提到健康的界限的好处,空后一句讲在设定好健康的界限之后,经常回顾是很有帮助的,由此可推知,空处应该是讲设定健康的界限的重要性,D项"因此,在社交活动中,设定健康的界限是非常重要的"符合语境。D项中的"setting healthy boundaries"与空后的"setting your boundaries"相呼应。2. C 空处为本段主旨句。根据下文"The way you set them... influence boundary-setting"可知,空处应该是与"设立健康的界限"相关的内容;再结合第三段第一句过渡句可确定,C项"首先你应该确定你的个人界限"可概括第二段内容,符合语境。空后的them指代C项中的"personal boundaries"。3. A 根据本段主旨句"Once you have identified... communicate them effectively"可知,本段强调有效表达健康的界限的重要性。下文中的"Express your ideas in an open and honest manner... respect your needs"具体介绍了该如何表达。由此可知,空处应承上启下,说明表达健康的界限时应该注意的事项。故A项"诚实和尊重在这一过程中起着至关重要的作用"符合语境。4. E 根据上文中的"Additionally, take a step back... before restarting the conversation"可推知,下文应讲让自己或对方冷静下来的好处。E项"这有助于找到有关界限设定问题可能的解决方案"承接上文,说明保持冷静的意义,故选E。contribute to..."促成/导致……";solution to..."……的解决方法"。5. B 根据本段主旨句"When you learn how... say 'no'"可知,本段主要介绍在学会设定健康的界限后还要学会说"不"。根据空后"If the situation continues, remove yourself from it respectfully"可知,空处应该讲一种需要你说"不"的情况。B项"当你觉得有人越界了,提醒他们"符合语境,故选B。
三、语法填空
In today's fast - paced world, many people lack emotional connections with others. It wasn't until I reflected 1.
on/upon
my own life that I realized how grateful I should be for the ordinary moments that often went unnoticed. An incident 2.
occurred
(occur) that exposed this issue to me.
One day, while I was browsing through a magazine, an advertisement caught my eye. It 3.
was based
(base) on the idea that the 4.
majority
(major) of people felt disconnected in their daily lives. The advertisement recommended 5.
finding
(find) a solution to this problem by changing our attitude towards relationships.
I was struck by the thought that our emotions could sometimes disappear in the hustle and bustle of life. We became so engaged in our own routines that we failed 6.
to admire
(admire) something around us. This reflection made me realize the importance of being 7.
appreciative
(appreciate) of every interaction, no matter how small it was.
Everyone should spend time thinking about connections 8.
which/that
they have with others. By doing so, we can change our different 9.
attitudes
(attitude). It's only when we appreciate the ordinary moments 10.
that
true connections can appear, and the sense of disconnection will gradually disappear.
答案: 1. on/upon 考查介词。句子结构分析如下:It wasn't until I reflected 1. my own life that 强调句型,强调"not until..."结构 I realized [how grateful I should be for the ordinary 宾语从句 ↘that引导的定语从句 moments (that often went unnoticed)].译文:直到我反思自己的生活,我才意识到我应该对那些经常被忽视的平凡时刻心怀感激。此处考查固定搭配reflect on/upon"仔细思考"。故填on/upon。2. occurred 考查动词的时态。occur作主句谓语,根据从句谓语exposed可知,此处描述发生在过去的事,应用一般过去时。故填occurred。3. was based 考查动词的时态、语态和主谓一致。它基于这样一种观点,即大多数人在日常生活中感到(与外界)隔绝。此处是固定搭配be based on,意为"基于",联系上下文语境可知,此处应用一般过去时,且主语It为第三人称单数,故填was based。4. majority 考查名词。根据空前的the和空后的of可知,此处应用名词,the majority of"大多数……"。故填majority。5. finding 考查非谓语动词。这一广告建议通过改变我们对待人际关系的态度来解决这个问题。此处是固定用法recommend doing sth.,意为"建议做某事"。故填finding。6. to admire 考查非谓语动词。此处是固定用法fail to do sth.,意为"没能做某事"。故填to admire。7. appreciative 考查形容词。这种反思让我意识到感激每一次互动的重要性,无论它多么微小。空处位于be动词后,表示"感激的",应用所给词的形容词形式appreciative。8. which/that 考查定语从句。"8. they have with others"是定语从句,先行词是connections,指物,且空处在从句中作宾语,应用which/that引导该定语从句。9. attitudes 考查名词复数。根据空前的different和语境可知,空处应用所给名词的复数形式。故填attitudes。10. that 考查强调句型。只有当我们感激平凡的时刻,真正的联系才会出现,脱节感才会逐渐消失。此处是强调句型,其基本结构为"it is/was + 被强调部分 + that/who + 其他部分"。本题强调的是when引导的时间状语从句,故填that。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭