第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
任务1 (2025·山东德州第十中学期中)阅读理解
I moved from my home country, Germany, to England with my family when I was seven. Now at the age of 21, I left my second home country, England, to work as an English language assistant in Switzerland.
So, what are the advantages of leaving your home country for a foreign country?
1. The chance to learn a new language
You may learn a language in the classroom and learn it well, but nothing can be better than putting you into real foreign language conversations. You can also learn about the special culture there.
2. New friends
I love getting to know new people. Moving to a foreign country is a good chance to make new friends. These new friends can not only show you the fun things to do in your new home, but also give you new ideas on life. They have different ideas and you can open your mind and see the new world from them.
3. Food, delicious food!
There must be delicious food in a new place, so why not try something completely new? If you are interested in the food, you can ask the local people to teach you to make it. Perhaps you can surprise your friends with your new cooking skills when you go back home.
1. Where is the writer from according to the passage?
A. Germany. B. England.
C. France. D. Switzerland.
2. Which of the following is NOT the advantage of living in a foreign country?
A. You can make more foreign friends.
B. You can try different delicious food.
C. You can learn a language in a better classroom.
D. You can learn a lot about the new special culture.
3. 中考新考法 细节多选 Why is learning German in Germany better than learning it in your home country?
①Because you put yourself into the German language.
②Because you can take part in real German conversations.
③Because you can travel around the country.
④Because you can experience the culture there.
A. ②③④ B. ①②③
C. ①②④ D. ①③④
4. What can we know from the passage?
A. The writer isn’t good at cooking meals.
B. The writer is too shy to know new people.
C. The writer didn’t like the life in a foreign country.
D. The writer likes the experience in a foreign country.
5. 中考新考法 推断文章主旨 What’s the main idea of the passage?
A. The writer’s experiences in foreign countries.
B. The advantages of living in foreign countries.
C. How to learn a new language in foreign countries.
D. How to improve cooking skills in foreign countries.
任务2 实验班原创 再次读上面的文章,根据首字母和提示写出单词的正确形式
Alice was born in Germany and then m 1 to England with her family at age 7. Now at the age of 21, she left England working as 2 English language assistant in Switzerland. She thought there were many 3 (advantage) living in a foreign country. First, she had the chance 4 (learn) a language. In her opinion, nothing can be 5 (good) than putting one person into real foreign language conversations. What’s more, 6 (work) in a foreign country is a good chance to make new friends. These new friends can not only show you the fun things to do in your new home, 7 give you new ideas on life. Last but not 8 (little), she thought she could try something 9 (complete) new. Dear friends, if you are i 10 in some food in a foreign country, you can ask the local people to teach you to make it.
1. ______
4. ______
7. ______
10. ______
I moved from my home country, Germany, to England with my family when I was seven. Now at the age of 21, I left my second home country, England, to work as an English language assistant in Switzerland.
So, what are the advantages of leaving your home country for a foreign country?
1. The chance to learn a new language
You may learn a language in the classroom and learn it well, but nothing can be better than putting you into real foreign language conversations. You can also learn about the special culture there.
2. New friends
I love getting to know new people. Moving to a foreign country is a good chance to make new friends. These new friends can not only show you the fun things to do in your new home, but also give you new ideas on life. They have different ideas and you can open your mind and see the new world from them.
3. Food, delicious food!
There must be delicious food in a new place, so why not try something completely new? If you are interested in the food, you can ask the local people to teach you to make it. Perhaps you can surprise your friends with your new cooking skills when you go back home.
1. Where is the writer from according to the passage?
A. Germany. B. England.
C. France. D. Switzerland.
A
2. Which of the following is NOT the advantage of living in a foreign country?
A. You can make more foreign friends.
B. You can try different delicious food.
C. You can learn a language in a better classroom.
D. You can learn a lot about the new special culture.
C
3. 中考新考法 细节多选 Why is learning German in Germany better than learning it in your home country?
①Because you put yourself into the German language.
②Because you can take part in real German conversations.
③Because you can travel around the country.
④Because you can experience the culture there.
A. ②③④ B. ①②③
C. ①②④ D. ①③④
C
4. What can we know from the passage?
A. The writer isn’t good at cooking meals.
B. The writer is too shy to know new people.
C. The writer didn’t like the life in a foreign country.
D. The writer likes the experience in a foreign country.
D
5. 中考新考法 推断文章主旨 What’s the main idea of the passage?
A. The writer’s experiences in foreign countries.
B. The advantages of living in foreign countries.
C. How to learn a new language in foreign countries.
D. How to improve cooking skills in foreign countries.
B
任务2 实验班原创 再次读上面的文章,根据首字母和提示写出单词的正确形式
Alice was born in Germany and then m 1 to England with her family at age 7. Now at the age of 21, she left England working as 2 English language assistant in Switzerland. She thought there were many 3 (advantage) living in a foreign country. First, she had the chance 4 (learn) a language. In her opinion, nothing can be 5 (good) than putting one person into real foreign language conversations. What’s more, 6 (work) in a foreign country is a good chance to make new friends. These new friends can not only show you the fun things to do in your new home, 7 give you new ideas on life. Last but not 8 (little), she thought she could try something 9 (complete) new. Dear friends, if you are i 10 in some food in a foreign country, you can ask the local people to teach you to make it.
1. ______
moved
2. ______an
3. ______advantages
4. ______
to learn
5. ______better
6. ______working
7. ______
but
8. ______least
9. ______completely
10. ______
interested
答案:
任务1:1.A [解析]细节理解题。根据"I moved from my home country,Germany..."可知,作者的祖国是德国。故选A。
2.C [解析]细节理解题。根据"1. The chance to learn a new language" "2. New friends"和"3. Food,delicious food!"可知,生活在其他国家,可以有机会学新的语言,交新的朋友和品尝新的美食。故选C。
3.C [解析]细节理解题。根据"You may learn a language in the classroom and learn it well,but nothing can be better than putting you into real foreign language conversations. You can also learn about the special culture there."可知,在德国学习德语可以使自己置于德语环境中,可以参与真正的德语对话以及体验当地的文化。故选C。
4.D [解析]细节理解题。根据"I love getting to know new people. Moving to a foreign country is a good chance to make new friends."可知,作者喜欢在国外的体验。故选D。
5.B [解析]主旨大意题。根据"So,what are the advantages of leaving your home country for a foreign country?"以及下文可知,本文谈论了居住在其他国家的优点。故选B。
任务2:1. moved 2. an 3. advantages 4. to learn 5. better
6. working 7. but 8. least 9. completely 10. interested
2.C [解析]细节理解题。根据"1. The chance to learn a new language" "2. New friends"和"3. Food,delicious food!"可知,生活在其他国家,可以有机会学新的语言,交新的朋友和品尝新的美食。故选C。
3.C [解析]细节理解题。根据"You may learn a language in the classroom and learn it well,but nothing can be better than putting you into real foreign language conversations. You can also learn about the special culture there."可知,在德国学习德语可以使自己置于德语环境中,可以参与真正的德语对话以及体验当地的文化。故选C。
4.D [解析]细节理解题。根据"I love getting to know new people. Moving to a foreign country is a good chance to make new friends."可知,作者喜欢在国外的体验。故选D。
5.B [解析]主旨大意题。根据"So,what are the advantages of leaving your home country for a foreign country?"以及下文可知,本文谈论了居住在其他国家的优点。故选B。
任务2:1. moved 2. an 3. advantages 4. to learn 5. better
6. working 7. but 8. least 9. completely 10. interested
查看更多完整答案,请扫码查看