2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版》

任务1 阅读文章,选择正确的选项填入空白处
①You are what you eat, as a saying goes. This is really true for the giant panda. ②What pandas eat has a big influence on many different parts of their lives.
1.
E
This is because pandas mostly eat bamboo, which is very poor in nutrition(营养) and difficult to take in. Since 99% of a panda's food is bamboo, pandas also have really small babies because of their food. Baby pandas are born helpless and tiny. 2.
D
No other mammal's(哺乳动物) babies are born so much smaller than their mother or father. This, too, baby pandas grow quickly. 3.
B

The black and white fur of pandas may help them to hide(隐蔽). Once again, we can look at a panda's food to help understand the reason. In winter, they can't change their fur quickly enough to match their background like other animals can. 4.
G

In the past, pandas lived in and travelled across large places and faced lots of predators(捕食者). So, their black and white fur was very important for them to keep safe.
5.
A
③The main danger to pandas is not from predators,而是竹子减少、人类活动增加和气候变化. The good news is that pandas are no longer known as endangered(脆弱的).
A. However, things are a little different today.
B. One-year-old pandas can be about 45kg heavy.
C. Pandas are still one of the endangered animals in the world.
D. They are just 140g, about 1/1,000 the size of their mother.
E. For one, pandas have to spend more than half a day eating.
F. The baby pandas can't see clearly at birth and sleep all day.
G. So being black and white helps them hide in both snow and the dark.
任务2 完成下面的句子
6. ①You are what you eat, as a saying goes. (翻译成汉语)
俗话说,人如其食。

7. ②What pandas eat has a big influence on many different parts of their lives. (变成否定句)
What pandas eat doesn't have a big influence on many different parts of their lives.

8. ③The main danger to pandas is not from predators,而是竹子减少、人类活动增加和气候变化. (汉译英,用 not...but 句式,同时注意用比较级表达)
The main danger to pandas is not from predators, but from less bamboo, more human activities and more climate change.
答案: 任务 1:1.E [解析]根据“This is because pandas mostly eat bamboo,which is very poor in nutrition(营养) and difficult to take in.”可知,大熊猫吃竹子,竹子营养低并且难以吸收,选项 E“首先,熊猫要花半天以上的时间来吃东西”符合语境。故选 E。
2.D [解析]根据“Since 99% of a panda's food is bamboo,pandas also have really small babies because of their food. Baby pandas are born helpless and tiny.”可知,这里在说熊猫宝宝出生时的情况很弱小,选项 D “它们只有140g,大约是它们妈妈体型的千分之一”符合语境.故选 D。
3.B [解析]根据“Baby pandas are born helpless and tiny.”以及“No other mammal's(哺乳动物) babies are born so much smaller than their mother or father.This,too,baby pandas grow quickly.”可知,前面说熊猫宝宝出生时的情况,后面说它们成长快,选项 B“一岁的熊猫大约可以重 45 千克”符合语境。故选 B。
4.G [解析]根据“In winter,they can't change their fur quickly enough to match their background like other animals can.”可知,这里在说熊猫 的皮毛在冬天不能像其他动物那样快速改变来匹配背量,选项 G“所以黑白相间 的颜色帮助它们在雪地 和黑暗中都能隐藏"符合语境。故选 G,
5.A [解析]根据“The main danger to pandas is not from predators,but rather from less bamboo,more human activities and climate change. The good news is that pandas are no longer known as endangered(脆弱的).”可知,前面说 的足过去熊猫面临的情况,现在情况不词了,选项 A"然而,今天的情况有点不 同"符合语境。故选 A。
任务 2:6.俗话说,人如其食。
7.What pandas eat doesn't have a big influence on many different parts of their lives.
8.but(rather) from less bamboo,more human activities and climate change.
任务1 (2025·江苏盐城东台期末)阅读理解
As Peter was flying towards the ship, he passed the crocodile(鳄鱼). It had swallowed(吞) a clock that went “tick, tick” inside it before. However, the clock wasn't ticking then. Peter realized it must have stopped. He began ticking himself so that the other animals would think he was the crocodile and leave him alone. The crocodile, thinking that Peter had taken the clock, followed him. But when Peter reached the ship, Captain Hook believed the crocodile was coming to get him.
Peter climbed over the side of the ship and went inside a room. He barked like a dog, and all the pirates(海盗) were very afraid. Hook sent two pirates in to find out what the noise was, but they didn't come back. Then he sent in the children, inside, Peter set them free, and they prepared to fight.
Peter ran out to meet Hook. “It is I, Peter Pan!” he cried.
“Get him!” cried Hook.
The pirates ran at Peter, and the lost boys ran forward to fight them. The pirates were stronger, but they were so afraid of the ticking and the noise of the dog that they didn't fight well. Finally only Captain Hook was ready to fight. Peter came to fight him. For a long time, the two enemies stood face to face.
They began to fight. At last Peter hit Hook with his sword. Captain Hook began to bleed. Captain Hook continued to fight, but he was not strong any more. He knew he was going to die. He ran to the side of the ship and jumped into the sea. He didn't know the crocodile was waiting for him, as it no longer ticked. The crocodile swallowed him in one bite.
1. Why did Peter tick himself at the beginning of the story?
A. To make the pirates feel afraid.
B. To get away from other animals.
C. To catch Captain Hook.
D. To follow the crocodile.
B

2. 中考新考法 推断代词指代 What does the underlined word “them” in Paragraph 5 mean?
A. The pirates.
B. Captain Hook and the children.
C. The children.
D. Captain Hook and the crocodile.
A

3. 中考新考法 事件排序 Which is the right order of the following events?
a. Peter passed the crocodile.
b. Captain Hook jumped into the water.
c. The pirates and the lost boys fought against each other.
d. The crocodile had swallowed a clock that went “tick, tick” inside it.
A. c-b-a-d
B. d-c-a-b
C. d-a-c-b
D. c-b-d-a
C

4. Who tells the story?
A. Captain Hook.
B. Peter.
C. The pirates and the crocodiles.
D. Someone who is not in the story.
D

任务2 翻译下面的短语
5. leave him alone ______
别管他

6. find out ______
发现,弄清楚

7. be afraid of ______
担心,害怕

8. face to face ______
面对面

9. no longer ______
不再
答案: 任务 1:1.B [解析]细节理解题。根据“He began ticking himself so that the other animals would think he was the crocodile and leave him alone.”可知,他自己开始发出滴答声,这样其他动物就会以为他是鳄鱼,从而远离他。故选 B。
2.A [解析]代词指代题。根据“The pirates ran at Peter,and the lost boys ran forward to fight them.”可知,海盗们朝彼得冲过去,那些男孩们也冲上前去与“他们”战斗。可以推断“them”指代“海盗们”。故选 A。
3.C [解析]细节理解题。根据“As Peter was flying towards the ship,he passed the crocodile(鳄鱼). It had swallowed(吞)a clock that went‘tick,tick’inside it before.”可知,彼得朝着船飞去的时候,路过了鳄鱼。在这之前,这条鳄鱼吞下了一个会发出“滴答、滴答”声的钟表。根据“The pirates ran at Peter,and the lost boys ran forward to fight them.”可知,海盗们朝彼得冲过去,那些男孩们也冲上前去与海盗战斗。根据“Captain Hook continued to fight,but he was not strong any more. He knew he was going to die. He ran to the side of the ship and jumped into the sea.”可知,胡克船长跳进了水中。故选 C。
4.D [解析]推理判断题。本文是从第三者的角度进行叙述的,讲述了彼得和鳄鱼、胡克船长、海盗们之间的故事,讲故事的人不在故事中。故选 D。
任务 2:5.别管他 6.发现,弄清楚 7.担心,害怕 8.面对面 9.不再

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭