第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
1. The underlined word “uncanny” in Paragraph 1 means “____”.
A. unknown
B. uncertain
C. unusual
D. unexpected
2. 中考新考法 句意理解 What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. She can deal with the complaints properly.
B. She doesn't get angry with kids' complaints.
C. She stops the kids' fighting thanks to the armor.
D. She turns complaints into a way to educate kids.
3. From the writer's experience in the passage, we can learn that ____.
A. a family vacation is a waste of time
B. nothing but joy is left after the journey
C. complaints are the most difficult to forget
D. more time is needed on housework after the trip
4. 中考新考法 推断作者写作意图 The passage is probably written to ____.
A. ask people not to worry about small things
B. advise people to make a plan before a travel
C. describe an unforgettable family vacation
D. remind people to enjoy life in the moment
A. unknown
B. uncertain
C. unusual
D. unexpected
C
2. 中考新考法 句意理解 What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. She can deal with the complaints properly.
B. She doesn't get angry with kids' complaints.
C. She stops the kids' fighting thanks to the armor.
D. She turns complaints into a way to educate kids.
A
3. From the writer's experience in the passage, we can learn that ____.
A. a family vacation is a waste of time
B. nothing but joy is left after the journey
C. complaints are the most difficult to forget
D. more time is needed on housework after the trip
D
4. 中考新考法 推断作者写作意图 The passage is probably written to ____.
A. ask people not to worry about small things
B. advise people to make a plan before a travel
C. describe an unforgettable family vacation
D. remind people to enjoy life in the moment
D
答案:
1. C [解析]词义猜测题。根据“I have an uncanny ability to forget this as soon as we return home from a trip, and I've finished washing piles of dirty clothes in our luggage and cleaning all the mess caused by the kids. Extremely tired and annoyed, I would begin to miss the place we just left!”可知,当作者旅行回家,洗完行李里成堆的脏衣服,清理完孩子们造成的所有混乱,作者就会忘记这件事,所以作者认为自己的这种能力是不同寻常的。uncanny 和 unusual 同义。故选 C。 2. A [解析]句意理解题。根据“as soon as we land somewhere, and it forces complaints to bounce off me and land at my feet”可知,作者认为自己一旦降落在某个地方,就会穿上“隐形盔甲”,屏蔽抱怨。故选 A。 3. D [解析]推理判断题。根据第一段中的“and I've finished washing piles of dirty clothes in our luggage and cleaning all the mess caused by the kids”可知,旅行后需洗衣服、清理混乱,说明需要花更多的时间在家务上。故选 D。 4. D [解析]主旨大意题。根据第一段中的“Travelling with kids is 90 percent reminding yourself to live in the moment and 10 percent making up your mind to never again leave your house.”和最后一段中的“It's remembering that joy and memories are where you make them,not where you find them.”可知,最后一段点明主题:快乐和回忆是主动创造的,而非被动寻找的,呼应开头的“活在当下”。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看