2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册人教版》

任务1 阅读理解
1. 中考新考法 短语理解 The underlined expression “catch his eye” in Paragraph 4 means “
C
”.
A. make him excited
B. cause him surprise
C. get his attention
D. help him see clearly
2. Why did the father have doubts about Lin's choice of cooking?
C

A. Lin wasn't good at cooking.
B. Cooking wasn't very convenient.
C. He didn't think Lin would continue.
D. Cooking wasn't a good hobby for a boy.
3. 中考新考法 标题归纳 What is the best title for the passage?
D

A. A Strict Father
B. A Changeable Boy
C. The Fun of Cooking
D. The Birthday Gift
任务2 按要求完成句子
4. 将句④翻译成汉语。
For his eleventh birthday, Lin was given a gift that would shape his life.
在他11岁生日那天,林收到了一份将塑造他一生的礼物。

5. ⑤His mum once gave him a bag of stamps to encourage stamp collecting. (对画线部分提问)
What did his mum give him to encourage stamp collecting?

6. 将句⑥翻译成英语。
He didn't even know what that meant.

7. ⑦Based on Lin's hobby history, his dad had doubts(怀疑), but he agreed. (改为否定句)
Based on Lin's hobby history,his dad didn't have doubts,but he didn't agree.
答案: 任务1:1. C [解析]词句猜测题。根据“He continued looking. The next course to catch his eyes was‘Language Art’.”可知,在林选择的过程中,“语言艺术”课程引起了他的注意,因此“catch his eyes”在此处的意思是“吸引他的注意力”。get his attention 意为 “吸引他的注意力”。故选C。
2. C [解析]推理判断题。根据“To that point Lin had had many hobbies,but none kept his interest for more than a week or two.”和“Based on Lin's hobby history, his dad had doubts(怀疑), but he agreed.”可知,林之前的爱好都坚持不长久,所以他父亲有些怀疑,觉得他不会坚持下去。故选C。
3. D [解析]标题归纳题。根据“and remembers the special gift he received all those years ago”并结合全文可知,本文主要讲述了林在11岁生日时收到的礼物,及其对他的一生的影响,因此最适合的标题是D选项“生日礼物”。故选D。
任务2:4. 在他11岁生日那天,林收到了一份将塑造他一生的礼物。
5. What did his mum give him to encourage stamp collecting?
6. He didn't even know what that meant.
7. Based on Lin's hobby history,his dad didn't have doubts,but he didn't agree.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭