2025年暑假Happy假日六年级文科五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假Happy假日六年级文科五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假Happy假日六年级文科五四制》

第132页
五、给下列句子选择合适的答语。
(
D
)1. How old is Li Mei? A. She's 1.65 metres.
(
A
)2. How tall is Lucy? B. Five.
(
B
)3. How many girls are there? C. Seventy yuan.
(
C
)4. How much is your new bag? D. She's 12 years old.
(
F
)5. How are you? E. On foot.
(
E
)6. How do you go to school? F. Fine, thank you.
答案: 1. D;2. A;3. B;4. C;5. F;6. E
六、仿照示例写句子。
示例:My sister is 1.56 metres. My brother is 1.65 metres.
→My sister is shorter than my brother.
→My brother is taller than my sister.
1. I am 12 years old. Hanhan is 13 years old.
I am younger than Hanhan.

Hanhan is older than me.

2. The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge(港珠澳大桥) is 55,000 metres. Wuhan Yangtze River Bridge(武汉长江大桥) is 1,670 metres.
The Wuhan Yangtze River Bridge is shorter than the Hong Kong - Zhuhai - Macao Bridge.

The Hong Kong - Zhuhai - Macao Bridge is longer than the Wuhan Yangtze River Bridge.
答案: 1. I am younger than Hanhan.
Hanhan is older than me.
2. The Wuhan Yangtze River Bridge is shorter than the Hong Kong - Zhuhai - Macao Bridge.
The Hong Kong - Zhuhai - Macao Bridge is longer than the Wuhan Yangtze River Bridge.
七、读短文,完成下列各题。
Hello, everyone! My name is Stella. I'm a girl. I'm 12 years old and 1.68 metres tall. I have a brother. He is 9 years old and 1.66 metres tall. Our mother is 39 years old and 1.65 metres tall. Our father is 38 years old and 1.87 metres tall.
(一)根据短文内容,选择合适的选项。
(
C
)1. Stella is ____ than her brother.
A. older B. taller C. both A and B
(
B
)2. Stella's mother is ____ than Stella.
A. taller B. shorter C. thinner
(
A
)3. ____ is the tallest in their family.
A. Stella's father B. Stella's mother C. Stella
(二)根据短文内容,回答问题。
1. How tall is Stella?
She is 1.68 metres tall.

2. Who is older, Stella's father or Stella's mother?
Stella's mother.
答案: (一)1. C
2. B
3. A
(二)1. She is 1.68 metres tall.
2. Stella's mother.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭