第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Although the car was
2. Miss Yang offered to help when she found it
3. Birds can't fly without wings.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) daily super simply
1. Many students lost marks in the exam
2. Making plans for spending money really matters in our
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. They will
2. With the development of the technology, our lives have changed a lot
(四)仿写句子
Instead of having to pick up your phone and look at the screen, all of the information you need simply appears in front of you, in your glasses. (instead of + doing)
仿写:不要害怕失败。我们需要从失败中学习,而不是放弃。
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
A. To start a story.
B. To tell a joke.
C. To introduce a topic.
D. To discuss a problem.
(
A. When smart glasses might be made.
B. Where smart glasses could be used.
C. Why smart glasses should be changed.
D. How smart glasses would give directions.
(
A. Making spatial audio.
B. Recognizing voices.
C. Creating digital 3D objects.
D. Sending images onto glasses.
(
A. Bored.
B. Negative.
C. Confident.
D. Uncertain.
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Although the car was
basically
in a good condition, I was worried about certain parts inside.2. Miss Yang offered to help when she found it
impossible
for me to work out the maths problem.3. Birds can't fly without wings.
Similarly
, human beings can't travel afar without dreams.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) daily super simply
1. Many students lost marks in the exam
simply
because they didn't read the questions carefully.2. Making plans for spending money really matters in our
daily
life.(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. They will
carry out
many tasks and take part in some scientific studies at the same time.2. With the development of the technology, our lives have changed a lot
so far
.(四)仿写句子
Instead of having to pick up your phone and look at the screen, all of the information you need simply appears in front of you, in your glasses. (instead of + doing)
仿写:不要害怕失败。我们需要从失败中学习,而不是放弃。
Don't fear failure. We need to learn from it instead of giving up.
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
C
)1. Why does the writer mention smart phones in Paragraph 1?A. To start a story.
B. To tell a joke.
C. To introduce a topic.
D. To discuss a problem.
(
B
)2. What are Paragraphs 2 and 3 mainly about?A. When smart glasses might be made.
B. Where smart glasses could be used.
C. Why smart glasses should be changed.
D. How smart glasses would give directions.
(
D
)3. Which of the following technologies needs to be improved to invent smart glasses?A. Making spatial audio.
B. Recognizing voices.
C. Creating digital 3D objects.
D. Sending images onto glasses.
(
C
)4. 新考法·观点态度 How might the writer feel about the future of smart glasses?A. Bored.
B. Negative.
C. Confident.
D. Uncertain.
答案:
一、(一)1. basically 2. impossible 3. Similarly
(二)1. simply 2. daily
(三)1. carry out 2. so far
(四)Don't fear failure. We need to learn from it instead of giving up.
二、【主旨大意】本文主要介绍了智能眼镜的应用和发展前景,作者对它的未来充满信心。
1. C【点拨】推理判断题。第一段讲智能手机变得无聊,科学家们希望发明出一些新的、可以改变我们生活的物品,而这个物品可能是智能眼镜,第一段中提及智能手机就是为了引出本文讨论的话题,故选 C。
2. B【点拨】段落大意题。第二段提到可以直接在智能眼镜上看所需信息,也可以直接导航至目的地;第三段提到智能眼镜可以应用于工业操作和医疗手术。由此可知,第二、三段主要讲述了智能眼镜的应用场景,故选 B。
3. D【点拨】推理判断题。根据最后一段中的“So far,no one has invented a good way to send images of our world onto glasses.”可知,“传送图像至眼镜上”这一技术需要提升。故选 D。
4. C【点拨】推理判断题。根据最后一段中的“However, with the rapid development of technology, smart glasses could arrive much sooner than we think.”可知,作者对智能眼镜的未来充满信心。故选 C。
(二)1. simply 2. daily
(三)1. carry out 2. so far
(四)Don't fear failure. We need to learn from it instead of giving up.
二、【主旨大意】本文主要介绍了智能眼镜的应用和发展前景,作者对它的未来充满信心。
1. C【点拨】推理判断题。第一段讲智能手机变得无聊,科学家们希望发明出一些新的、可以改变我们生活的物品,而这个物品可能是智能眼镜,第一段中提及智能手机就是为了引出本文讨论的话题,故选 C。
2. B【点拨】段落大意题。第二段提到可以直接在智能眼镜上看所需信息,也可以直接导航至目的地;第三段提到智能眼镜可以应用于工业操作和医疗手术。由此可知,第二、三段主要讲述了智能眼镜的应用场景,故选 B。
3. D【点拨】推理判断题。根据最后一段中的“So far,no one has invented a good way to send images of our world onto glasses.”可知,“传送图像至眼镜上”这一技术需要提升。故选 D。
4. C【点拨】推理判断题。根据最后一段中的“However, with the rapid development of technology, smart glasses could arrive much sooner than we think.”可知,作者对智能眼镜的未来充满信心。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看