第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、跨学科 阅读理解


(
A. A song.
B. A poem.
C. A story.
D. A poster.
(
A. 部分
B. 属于
C. 聚集
D. 分开
(
A. The walls of our home.
B. The roof over our heads.
C. Memories.
D. A soft bed.
(
A. It is a place where we can never find peace.
B. It is a place where worries never stop.
C. It is a safe place from the life's storms.
D. It is a place where joy never begins.
(
A. The meaning of home in our lives.
B. How to build a strong house.
C. The history of different homes.
D. The best places to travel.
(
B
) 1. What kind of style is the material?A. A song.
B. A poem.
C. A story.
D. A poster.
(
D
) 2. What does the underlined word “part” mean?A. 部分
B. 属于
C. 聚集
D. 分开
(
C
) 3. What holds our soul according to the material?A. The walls of our home.
B. The roof over our heads.
C. Memories.
D. A soft bed.
(
C
) 4. What can we infer about home from the last part of the material?A. It is a place where we can never find peace.
B. It is a place where worries never stop.
C. It is a safe place from the life's storms.
D. It is a place where joy never begins.
(
A
) 5. What does the material mainly talk about?A. The meaning of home in our lives.
B. How to build a strong house.
C. The history of different homes.
D. The best places to travel.
答案:
【主旨大意】本文主要介绍了“家”的深层含义。
1. B【点拨】细节理解题。根据文章的形式可知它是一首诗歌。故选 B。
2. D【点拨】词义猜测题。根据语境及所给选项可知,分开符合语境。故选 D。
3. C【点拨】细节理解题。根据“The walls may hold the roof, But memories hold our soul.”可知,记忆支撑着我们的灵魂。故选 C。
4. C【点拨】推理判断题。根据“Home is where we find our peace, A safe place from the rain, A spot where worries stop, And joy begins again.”可知,家是躲避风暴的安全港湾。故选 C。
5. A【点拨】主旨大意题。文章主要表达了家在我们生活中的意义。故选 A。
1. B【点拨】细节理解题。根据文章的形式可知它是一首诗歌。故选 B。
2. D【点拨】词义猜测题。根据语境及所给选项可知,分开符合语境。故选 D。
3. C【点拨】细节理解题。根据“The walls may hold the roof, But memories hold our soul.”可知,记忆支撑着我们的灵魂。故选 C。
4. C【点拨】推理判断题。根据“Home is where we find our peace, A safe place from the rain, A spot where worries stop, And joy begins again.”可知,家是躲避风暴的安全港湾。故选 C。
5. A【点拨】主旨大意题。文章主要表达了家在我们生活中的意义。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看