第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
Last summer, I went to Yunnan on vacation with my family. We 1 four days there.
Our first stop was Lugu Lake. I 2 why there was so beautiful a lake in the world. I enjoyed staying there. We went boating and took quite a few photos. Then we went up to a 3. On the top of the hill, we got to see something beautiful. I 4 I was in a painting. I thought I would 5 forget the beautiful scenery there.
The next morning we went to Lijiang by bus. It was a long trip from Lugu Lake to Lijiang. We 6 there in the afternoon. After a short break, we went to walk around the town and bought some gifts. Then we decided to try the famous Guoqiao Rice Noodles for dinner. They were very 7 and delicious. After dinner, we took a walk and enjoyed the old streets and buildings 8 the moon. The summer evening was cool.
Our 9 stop was the “spring city” Kunming. We visited Dianchi, watched the birds and went to the flower market. We had a really wonderful day.
The four-day trip came to a(n) 10 soon. We had to go home. Everything in Yunnan was great. It is a very beautiful and interesting place. Why not visit it? I'm sure you'll never regret (后悔) going on a trip there.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Last summer, I went to Yunnan on vacation with my family. We 1 four days there.
Our first stop was Lugu Lake. I 2 why there was so beautiful a lake in the world. I enjoyed staying there. We went boating and took quite a few photos. Then we went up to a 3. On the top of the hill, we got to see something beautiful. I 4 I was in a painting. I thought I would 5 forget the beautiful scenery there.
The next morning we went to Lijiang by bus. It was a long trip from Lugu Lake to Lijiang. We 6 there in the afternoon. After a short break, we went to walk around the town and bought some gifts. Then we decided to try the famous Guoqiao Rice Noodles for dinner. They were very 7 and delicious. After dinner, we took a walk and enjoyed the old streets and buildings 8 the moon. The summer evening was cool.
Our 9 stop was the “spring city” Kunming. We visited Dianchi, watched the birds and went to the flower market. We had a really wonderful day.
The four-day trip came to a(n) 10 soon. We had to go home. Everything in Yunnan was great. It is a very beautiful and interesting place. Why not visit it? I'm sure you'll never regret (后悔) going on a trip there.
(
D
)1. A. found B. paid C. took D. spent(
C
)2. A. disliked B. answered C. wondered D. decided(
B
)3. A. photo B. hill C. lake D. painting(
D
)4. A. looked after B. waited for C. laughed at D. felt like(
D
)5. A. always B. sometimes C. often D. never(
C
)6. A. left B. went C. arrived D. moved(
D
)7. A. lucky B. natural C. same D. special(
B
)8. A. with B. under C. for D. on(
C
)9. A. first B. second C. third D. fourth(
B
)10. A. place B. end C. thing D. time
答案:
1. D【点拨】根据“I went to Yunnan on vacation with my family”以及“four days there”可知,在那里度过了四天,应用 spent,故选 D。
2. C【点拨】根据“there was so beautiful a lake in the world”可知,我想知道世界上为什么会有这么美的一个湖泊。故选 C。
3. B【点拨】根据“On the top of the hill, we got to see something beautiful.”可知选 B。
4. D【点拨】根据“I... I was in a painting.”可知,作者感觉自己就像在一幅画中。故选 D。
5. D【点拨】根据“I... I was in a painting. I thought I would... forget the beautiful scenery there.”可知,作者认为自己将不会忘记那里的美景,故选 D。
6. C【点拨】根据“It was a long trip from Lugu Lake to Lijiang. We... there in the afternoon.”可知,作者和家人是下午到达丽江的。故选 C。
7. D【点拨】根据“Then we decided to try the famous Guoqiao Rice Noodles for dinner. They were very... and delicious.”可知,过桥米线非常特别并且美味,故选 D。
8. B【点拨】根据“enjoyed the old streets and buildings... the moon”可知,欣赏月光下的古老的街道和建筑,故选 B。
9. C【点拨】根据“Our first stop was Lugu Lake.”以及“The next morning we went to Lijiang by bus.”可知,昆明是第三站,故选 C。
10. B【点拨】根据“We had to go home.”可知,四天的旅程结束了,故选 B。
2. C【点拨】根据“there was so beautiful a lake in the world”可知,我想知道世界上为什么会有这么美的一个湖泊。故选 C。
3. B【点拨】根据“On the top of the hill, we got to see something beautiful.”可知选 B。
4. D【点拨】根据“I... I was in a painting.”可知,作者感觉自己就像在一幅画中。故选 D。
5. D【点拨】根据“I... I was in a painting. I thought I would... forget the beautiful scenery there.”可知,作者认为自己将不会忘记那里的美景,故选 D。
6. C【点拨】根据“It was a long trip from Lugu Lake to Lijiang. We... there in the afternoon.”可知,作者和家人是下午到达丽江的。故选 C。
7. D【点拨】根据“Then we decided to try the famous Guoqiao Rice Noodles for dinner. They were very... and delicious.”可知,过桥米线非常特别并且美味,故选 D。
8. B【点拨】根据“enjoyed the old streets and buildings... the moon”可知,欣赏月光下的古老的街道和建筑,故选 B。
9. C【点拨】根据“Our first stop was Lugu Lake.”以及“The next morning we went to Lijiang by bus.”可知,昆明是第三站,故选 C。
10. B【点拨】根据“We had to go home.”可知,四天的旅程结束了,故选 B。
A
I LOVE CHINESE!
David Brown is a 15-year-old boy from the UK. This summer he is studying Chinese in a summer camp in Gansu Province. This is what he told our interviewer.
What do you think of Gansu?
Well, I think it's fantastic. Summer is the best season to visit Gansu. I enjoy the pleasant weather a lot. Gansu also has many pretty sights with a long history.
Where are you staying in Gansu?
I'm staying with some very nice families in different cities in Gansu. That's quite helpful for learning Chinese and experiencing the life and culture here. That's why I've chosen the homestay.
续表
Is there anything else you especially like about it?
Yes, the friendly people and delicious food. When we were in Tianshui City 3 days ago, we tried malatang, a traditional spicy hot pot dish. I like it a lot. Beef noodles and niangpizi are also my favorites. I haven't tried huidouzi. But it seems very tasty.
Do you like learning Chinese?
I enjoy learning Chinese because it's interesting and has a rich history. Chinese characters are beautiful, and the language offers many chances. Being able to speak Chinese will be very helpful in the future. I want to be a Chinese teacher when I grow up.
(
A. He is a Chinese teacher. B. He is a tour guide.
C. He is an English student. D. He is an American teenager.
(
A. Beef noodles. B. Malatang. C. Niangpizi. D. Huidouzi.
(
A. He enjoys it a lot. B. He doesn't mind it. C. He can't stand the weather. D. He hates it.
(
A. Because he has no other choices. B. Because his parents ask him to do so.
C. Because it's helpful for language learning. D. Because it's cheaper than staying in hotels.
(
A. The enjoyment Chinese food brings. B. Chinese people he met.
C. What the interviewer told him. D. Many chances the language will bring.
I LOVE CHINESE!
David Brown is a 15-year-old boy from the UK. This summer he is studying Chinese in a summer camp in Gansu Province. This is what he told our interviewer.
What do you think of Gansu?
Well, I think it's fantastic. Summer is the best season to visit Gansu. I enjoy the pleasant weather a lot. Gansu also has many pretty sights with a long history.
Where are you staying in Gansu?
I'm staying with some very nice families in different cities in Gansu. That's quite helpful for learning Chinese and experiencing the life and culture here. That's why I've chosen the homestay.
续表
Is there anything else you especially like about it?
Yes, the friendly people and delicious food. When we were in Tianshui City 3 days ago, we tried malatang, a traditional spicy hot pot dish. I like it a lot. Beef noodles and niangpizi are also my favorites. I haven't tried huidouzi. But it seems very tasty.
Do you like learning Chinese?
I enjoy learning Chinese because it's interesting and has a rich history. Chinese characters are beautiful, and the language offers many chances. Being able to speak Chinese will be very helpful in the future. I want to be a Chinese teacher when I grow up.
(
C
)11. What does David Brown do?A. He is a Chinese teacher. B. He is a tour guide.
C. He is an English student. D. He is an American teenager.
(
D
)12. What food hasn't David Brown tried in Gansu?A. Beef noodles. B. Malatang. C. Niangpizi. D. Huidouzi.
(
A
)13. How does David Brown like Gansu?A. He enjoys it a lot. B. He doesn't mind it. C. He can't stand the weather. D. He hates it.
(
C
)14. Why is David Brown staying with the local families?A. Because he has no other choices. B. Because his parents ask him to do so.
C. Because it's helpful for language learning. D. Because it's cheaper than staying in hotels.
(
D
)15. What makes David Brown want to be a Chinese teacher?A. The enjoyment Chinese food brings. B. Chinese people he met.
C. What the interviewer told him. D. Many chances the language will bring.
答案:
11. C【点拨】细节理解题。根据“David Brown is a 15-year-old boy... summer camp in Gansu Province.”可知 David Brown 15 岁,来自英国,正在学习汉语,因此他是一个英国学生,故选 C。
12. D【点拨】细节理解题。根据“I haven’t tried huidouzi. But it seems very tasty.”可知 David Brown 没有尝试灰豆子,故选 D。
13. A【点拨】细节理解题。根据“What do you think of Gansu?”和“Well, I think it’s fantastic.”可知选 A。
14. C【点拨】细节理解题。根据“That’s quite helpful... life and culture here.”可知住在当地居民家中对学习汉语有好处,故选 C。
15. D【点拨】细节理解题。根据“Chinese characters... chances... grow up.”可知汉语可以给 David Brown 提供很多机会,所以他才想成为一名汉语老师,故选 D。
12. D【点拨】细节理解题。根据“I haven’t tried huidouzi. But it seems very tasty.”可知 David Brown 没有尝试灰豆子,故选 D。
13. A【点拨】细节理解题。根据“What do you think of Gansu?”和“Well, I think it’s fantastic.”可知选 A。
14. C【点拨】细节理解题。根据“That’s quite helpful... life and culture here.”可知住在当地居民家中对学习汉语有好处,故选 C。
15. D【点拨】细节理解题。根据“Chinese characters... chances... grow up.”可知汉语可以给 David Brown 提供很多机会,所以他才想成为一名汉语老师,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看