第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
A girl cooks over a burning flame (火焰) when she swings a ladle (挥舞长柄勺) to the beat of pop music. 10-year-old Sun Jiarui makes her way around the 1 like a real cook.
Sun is a fourth grader at a primary school in the city of Wuxi. She can cook over 50 kinds of dishes. In fact, it is not 2 work for an adult.
Short videos of the young cooking 3 have become popular online. Netizens (网民) are interested in her 4 cooking skills. She has got over 830,000 followers and 9 million likes on Douyin. Her videos were 5 more than 40 million times.
“My daughter just grew up in the kitchen,” says Sun Yadong. He is the owner and cook of a farm 6 in Wuxi. “She started 7 with household chores when she was around 4 or 5. When she was 8, she asked me to 8 her to cook after school. It’s not bad for her to learn to cook, 9 she can better take care of herself when she grows up.” Sun Yadong says. He made a few 10 of his daughter’s learning to cook and posted them online, but he did not expect them to become popular.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
A girl cooks over a burning flame (火焰) when she swings a ladle (挥舞长柄勺) to the beat of pop music. 10-year-old Sun Jiarui makes her way around the 1 like a real cook.
Sun is a fourth grader at a primary school in the city of Wuxi. She can cook over 50 kinds of dishes. In fact, it is not 2 work for an adult.
Short videos of the young cooking 3 have become popular online. Netizens (网民) are interested in her 4 cooking skills. She has got over 830,000 followers and 9 million likes on Douyin. Her videos were 5 more than 40 million times.
“My daughter just grew up in the kitchen,” says Sun Yadong. He is the owner and cook of a farm 6 in Wuxi. “She started 7 with household chores when she was around 4 or 5. When she was 8, she asked me to 8 her to cook after school. It’s not bad for her to learn to cook, 9 she can better take care of herself when she grows up.” Sun Yadong says. He made a few 10 of his daughter’s learning to cook and posted them online, but he did not expect them to become popular.
(
C
) 1. A. dining room B. bedroom C. kitchen D. meeting room(
A
) 2. A. easy B. busy C. lucky D. lazy(
D
) 3. A. game B. sport C. subject D. star(
C
) 4. A. boring B. terrible C. surprising D. moving(
B
) 5. A. read B. watched C. heard D. listened(
B
) 6. A. hotel B. restaurant C. school D. hospital(
A
) 7. A. helping out B. going out C. looking out D. running out(
D
) 8. A. tell B. order C. ask D. teach(
A
) 9. A. for B. either C. or D. but(
C
) 10. A. books B. pictures C. videos D. cards
答案:
1. C【点拨】根据文中“like a real cook”可知,此处指厨房。故选C。
2. A【点拨】根据“She can cook over 50 kinds of dishes. In fact, it is not... work for an adult.”可知,一个四年级的学生能做50多种菜肴,这对成年人来说都是不容易的。故选A。
3. D【点拨】根据“Short videos of the young cooking... have become popular online.”可知,她在网上很受欢迎,所以是个小烹饪明星。故选D。
4. C【点拨】根据“Netizens(网民)are interested in her... cooking skills.”可知,网民对她令人惊讶的烹饪技能很感兴趣。故选C。
5. B【点拨】根据“Her videos were... more than 40 million times.”可知,她的视频被观看了很多次。故选B。
6. B【点拨】根据前文“My daughter just grew up in the kitchen”可知,他女儿在厨房长大,所以他是餐馆的老板兼厨师。故选B。
7. A【点拨】根据“She started... with household chores when she was around 4 or 5.”可知,她四五岁的时候就开始帮忙做家务了。故选A。
8. D【点拨】根据“she asked me to... her to cook after school”可知,她让我在放学后教她做饭。故选D。
9. A【点拨】根据“It's not bad for her to... when she grows up.”可知,前后两句构成因果关系,用for连接。故选A。
10. C【点拨】根据前文“Short videos of the young cooking... have become popular online.”可知,他制作了一些女儿学习烹饪的视频。故选C。
2. A【点拨】根据“She can cook over 50 kinds of dishes. In fact, it is not... work for an adult.”可知,一个四年级的学生能做50多种菜肴,这对成年人来说都是不容易的。故选A。
3. D【点拨】根据“Short videos of the young cooking... have become popular online.”可知,她在网上很受欢迎,所以是个小烹饪明星。故选D。
4. C【点拨】根据“Netizens(网民)are interested in her... cooking skills.”可知,网民对她令人惊讶的烹饪技能很感兴趣。故选C。
5. B【点拨】根据“Her videos were... more than 40 million times.”可知,她的视频被观看了很多次。故选B。
6. B【点拨】根据前文“My daughter just grew up in the kitchen”可知,他女儿在厨房长大,所以他是餐馆的老板兼厨师。故选B。
7. A【点拨】根据“She started... with household chores when she was around 4 or 5.”可知,她四五岁的时候就开始帮忙做家务了。故选A。
8. D【点拨】根据“she asked me to... her to cook after school”可知,她让我在放学后教她做饭。故选D。
9. A【点拨】根据“It's not bad for her to... when she grows up.”可知,前后两句构成因果关系,用for连接。故选A。
10. C【点拨】根据前文“Short videos of the young cooking... have become popular online.”可知,他制作了一些女儿学习烹饪的视频。故选C。
A
Hi, young cooks! Today, we’re going to make delicious potato pancakes. Are you ready to make something tasty? Let’s follow these steps.
Ingredients:
2 big potatoes (peeled)
1 carrot
2 eggs
1/4 cup of flour (面粉)
1 teaspoon of salt
1/3 cup of vegetable oil
Steps:
First, cut potatoes and the carrot into pieces and place them in a bowl.
Next, add eggs, salt and flour to the bowl. Mix everything together.
Then, pour the oil into a pan and heat the oil on medium heat.
After that, put the mixture into the hot oil and cook it for 3-4 minutes on each side until it is golden brown.
Finally, move the cooked pancake to a plate.
Enjoy your meal!
(
A. dumplings B. bread C. hamburgers D. potato pancakes
(
A. apples and bananas. B. potatoes and eggs C. tomatoes and onions D. water and flour
(
A. 3 B. 4 C. 7 D. 10
(

A. ②①⑤③④ B. ①②③④⑤ C. ①④③⑤② D. ⑤③①④②
(
A. in a storybook B. in a science book C. in a cooking magazine D. in a travel poster
Hi, young cooks! Today, we’re going to make delicious potato pancakes. Are you ready to make something tasty? Let’s follow these steps.
Ingredients:
2 big potatoes (peeled)
1 carrot
2 eggs
1/4 cup of flour (面粉)
1 teaspoon of salt
1/3 cup of vegetable oil
Steps:
First, cut potatoes and the carrot into pieces and place them in a bowl.
Next, add eggs, salt and flour to the bowl. Mix everything together.
Then, pour the oil into a pan and heat the oil on medium heat.
After that, put the mixture into the hot oil and cook it for 3-4 minutes on each side until it is golden brown.
Finally, move the cooked pancake to a plate.
Enjoy your meal!
(
D
) 11. The passage tells us how to make ____.A. dumplings B. bread C. hamburgers D. potato pancakes
(
B
) 12. The main ingredients for making potato pancakes are ____.A. apples and bananas. B. potatoes and eggs C. tomatoes and onions D. water and flour
(
C
) 13. We can cook the mixture for about ____ minutes on both sides.A. 3 B. 4 C. 7 D. 10
(
A
) 14. 新考法·图文转换 The right order of the following pictures to make potato pancakes is ____.A. ②①⑤③④ B. ①②③④⑤ C. ①④③⑤② D. ⑤③①④②
(
C
) 15. You can see the passage ____.A. in a storybook B. in a science book C. in a cooking magazine D. in a travel poster
答案:
11. D【点拨】主旨大意题。根据“Today, we're going to make delicious potato pancakes.”可知,本文介绍了如何做美味的土豆煎饼。故选D。
12. B【点拨】细节理解题。根据“2 big potatoes (peeled)”和“2 eggs”可知,主要的原材料是土豆和鸡蛋。故选B。
13. C【点拨】推理判断题。根据“put the mixture into the hot oil and cook it for 3—4 minutes on each side until it is golden brown.”可知,每面煎3—4分钟;据此可以推断,两面需要煎6—8分钟。故选C。
14. A【点拨】细节理解题。根据“Steps: First, cut potatoes and the carrot into pieces and place them in a bowl.”可知,第一步要把土豆和胡萝卜切好放在碗里,所以第一步是②,排除B、C、D选项。故选A。
15. C【点拨】推理判断题。结合全文可知,本文介绍了如何做美味的土豆煎饼,据此可以推断,人们可能在烹饪杂志上看到这篇文章。故选C。
12. B【点拨】细节理解题。根据“2 big potatoes (peeled)”和“2 eggs”可知,主要的原材料是土豆和鸡蛋。故选B。
13. C【点拨】推理判断题。根据“put the mixture into the hot oil and cook it for 3—4 minutes on each side until it is golden brown.”可知,每面煎3—4分钟;据此可以推断,两面需要煎6—8分钟。故选C。
14. A【点拨】细节理解题。根据“Steps: First, cut potatoes and the carrot into pieces and place them in a bowl.”可知,第一步要把土豆和胡萝卜切好放在碗里,所以第一步是②,排除B、C、D选项。故选A。
15. C【点拨】推理判断题。结合全文可知,本文介绍了如何做美味的土豆煎饼,据此可以推断,人们可能在烹饪杂志上看到这篇文章。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看