第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
Home is not just a house where we live. It is special and magical.
At home, we build our dreams. We can think about what we are going to be. Maybe we want to be a teacher 1 a doctor. We can study at home. We can read books and draw pictures. We can talk to our family about our dreams. Home is where our dreams 2 .
We feel comfortable at home. We can feel love and warmth. We can be ourselves and say everything 3 . We feel accepted there.
At home, we learn to listen, care and share. When we have a box of delicious cookies, we share them with our family members. We give some to our brothers or sisters and see the 4 on their faces. When someone in the family doesn't feel well, we learn to 5 them. We bring 6 a glass of water. When our parents talk about their day, we learn to listen 7 .
Home is also a place of growing. It's where we take our first steps and say our first words. It's where we have our first experiences and make our first 8 . Home is where we find our interest. We are not afraid to try anything in this place.
As we grow older, home becomes a safe place from the stress of the world. We always 9 peace there. Home is not just a place; it is a feeling that 10 us together.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Home is not just a house where we live. It is special and magical.
At home, we build our dreams. We can think about what we are going to be. Maybe we want to be a teacher 1 a doctor. We can study at home. We can read books and draw pictures. We can talk to our family about our dreams. Home is where our dreams 2 .
We feel comfortable at home. We can feel love and warmth. We can be ourselves and say everything 3 . We feel accepted there.
At home, we learn to listen, care and share. When we have a box of delicious cookies, we share them with our family members. We give some to our brothers or sisters and see the 4 on their faces. When someone in the family doesn't feel well, we learn to 5 them. We bring 6 a glass of water. When our parents talk about their day, we learn to listen 7 .
Home is also a place of growing. It's where we take our first steps and say our first words. It's where we have our first experiences and make our first 8 . Home is where we find our interest. We are not afraid to try anything in this place.
As we grow older, home becomes a safe place from the stress of the world. We always 9 peace there. Home is not just a place; it is a feeling that 10 us together.
(
B
)1. A. and B. or C. but D. so(
A
)2. A. start B. end C. stop D. break(
B
)3. A. quickly B. freely C. loudly D. slowly(
C
)4. A. tears B. anger C. smiles D. sadness(
A
)5. A. look after B. look for C. look at D. look up(
C
)6. A. he B. she C. them D. us(
D
)7. A. poorly B. carelessly C. loudly D. carefully(
C
)8. A. questions B. problems C. memories D. ideas(
C
)9. A. forget B. lose C. find D. avoid(
A
)10. A. brings B. takes C. sends D. pushes
答案:
1. B【点拨】根据“Maybe we want to be a teacher ...a doctor.”可知,此处指想成为一名老师或者医生。故选 B。
2. A【点拨】根据“We can talk to our family about our dreams. Home is where our dreams ...”可知,此处指家是梦想开始的地方。故选 A。
3. B【点拨】根据“We can be ourselves”可知,此处指在家里我们可以自由地表达。故选 B。
4. C【点拨】根据“We give some to our brothers or sisters and see the... on their faces.”可知,此处应该是看到他们脸上的微笑。故选 C。
5. A【点拨】根据“When someone in the family doesn't feel well”可知,这里是指家人不舒服时,我们要学会照顾他们。故选 A。
6. C
7. D【点拨】此处指当父母跟我们说话时,应该认真倾听。故选 D。
8. C
9. C【点拨】根据“As we grow older, home becomes a safe place from the stress of the world. We always ...peace there.”可知,家是能找到宁静的地方。故选 C。
10. A【点拨】根据“Home is not just a place; it is a feeling that... us together.”可知,这里是指家把我们凝聚在一起。故选 A。
2. A【点拨】根据“We can talk to our family about our dreams. Home is where our dreams ...”可知,此处指家是梦想开始的地方。故选 A。
3. B【点拨】根据“We can be ourselves”可知,此处指在家里我们可以自由地表达。故选 B。
4. C【点拨】根据“We give some to our brothers or sisters and see the... on their faces.”可知,此处应该是看到他们脸上的微笑。故选 C。
5. A【点拨】根据“When someone in the family doesn't feel well”可知,这里是指家人不舒服时,我们要学会照顾他们。故选 A。
6. C
7. D【点拨】此处指当父母跟我们说话时,应该认真倾听。故选 D。
8. C
9. C【点拨】根据“As we grow older, home becomes a safe place from the stress of the world. We always ...peace there.”可知,家是能找到宁静的地方。故选 C。
10. A【点拨】根据“Home is not just a place; it is a feeling that... us together.”可知,这里是指家把我们凝聚在一起。故选 A。
A
Mooncakes are a kind of special food of the Mid-Autumn Festival. They are in the shape of a full moon because people hope all their family can get together all the time.
When I was a child, my family always got together in my grandparents' home at the Mid-Autumn Festival. We sat around a big round table and made mooncakes by hand together. We followed my grandma's ways of making mooncakes. And my grandpa told interesting stories to us. Everyone was tired but with a happy face.
As I was older, my family and I moved to different cities. We were busy working and learning, so we seldom sat together and talked with each other. And it was different at the Mid-Autumn Festival. There were different kinds of beautiful and delicious mooncakes in the shops. However, my grandma still asked us to go back to make mooncakes together. She told us she liked doing that for it could let us get together and let us not forget those old hard days.
We all know what a mooncake brings for us. It passes our love to our family and makes Chinese virtue (美德) be passed down for a long time.
(
A. Because people hope all their family can always get together.
B. Because people hope all their family can get together at the Mid-Autumn Festival.
C. Because people hope all their family can sometimes get together.
D. Because people hope all their family can never get together.
(
A. In his home. B. In his parents' home.
C. In his grandparents' home. D. In his uncle's home.
(
A. working and learning together B. sitting together
C. talking together D. making mooncakes together
(
① kindness ② happiness ③ reunion (团聚) ④ love
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
(
A. To tell us to cherish (珍惜) the time with our family.
B. To tell us mooncakes are a kind of special food for him.
C. To tell us how they celebrate the Mid-Autumn Festival.
D. To tell us we should make mooncakes together at the Mid-Autumn Festival.
Mooncakes are a kind of special food of the Mid-Autumn Festival. They are in the shape of a full moon because people hope all their family can get together all the time.
When I was a child, my family always got together in my grandparents' home at the Mid-Autumn Festival. We sat around a big round table and made mooncakes by hand together. We followed my grandma's ways of making mooncakes. And my grandpa told interesting stories to us. Everyone was tired but with a happy face.
As I was older, my family and I moved to different cities. We were busy working and learning, so we seldom sat together and talked with each other. And it was different at the Mid-Autumn Festival. There were different kinds of beautiful and delicious mooncakes in the shops. However, my grandma still asked us to go back to make mooncakes together. She told us she liked doing that for it could let us get together and let us not forget those old hard days.
We all know what a mooncake brings for us. It passes our love to our family and makes Chinese virtue (美德) be passed down for a long time.
(
A
)11. Why are mooncakes in the shape of a full moon?A. Because people hope all their family can always get together.
B. Because people hope all their family can get together at the Mid-Autumn Festival.
C. Because people hope all their family can sometimes get together.
D. Because people hope all their family can never get together.
(
C
)12. Where did the writer's family get together at the Mid-Autumn Festival?A. In his home. B. In his parents' home.
C. In his grandparents' home. D. In his uncle's home.
(
D
)13. The underlined word "that" refers to (指的是) "____".A. working and learning together B. sitting together
C. talking together D. making mooncakes together
(
D
)14. What can a mooncake bring for the writer and his family?① kindness ② happiness ③ reunion (团聚) ④ love
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
(
A
)15. Why did the writer write this passage?A. To tell us to cherish (珍惜) the time with our family.
B. To tell us mooncakes are a kind of special food for him.
C. To tell us how they celebrate the Mid-Autumn Festival.
D. To tell us we should make mooncakes together at the Mid-Autumn Festival.
答案:
11. A【点拨】细节理解题。根据“They are in the shape...get together all the time.”可知,人们希望所有的家人都能一直聚在一起。故选 A。
12. C【点拨】细节理解题。根据“When I was a child...Mid - Autumn Festival.”可知,中秋节那一天,作者的家人会在他爷爷奶奶家团聚。故选 C。
13. D【点拨】词义猜测题。根据“However, my grandma still asked...forget those old hard days.”可知,画线单词 that 应是指代“一起做月饼”这件事。故选 D。
14. D【点拨】根据“Everyone was tired... happy face.”,“However, my grandma still asked... get together”和“We all know... passes our love to...”可知,月饼能为作者及其家人带来开心,团聚和爱。故选 D。
15. A【点拨】推理判断题。根据全文内容可知,作者写这篇文章的目的是告诉我们要珍惜和家人在一起的时光。故选 A。
12. C【点拨】细节理解题。根据“When I was a child...Mid - Autumn Festival.”可知,中秋节那一天,作者的家人会在他爷爷奶奶家团聚。故选 C。
13. D【点拨】词义猜测题。根据“However, my grandma still asked...forget those old hard days.”可知,画线单词 that 应是指代“一起做月饼”这件事。故选 D。
14. D【点拨】根据“Everyone was tired... happy face.”,“However, my grandma still asked... get together”和“We all know... passes our love to...”可知,月饼能为作者及其家人带来开心,团聚和爱。故选 D。
15. A【点拨】推理判断题。根据全文内容可知,作者写这篇文章的目的是告诉我们要珍惜和家人在一起的时光。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看