第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
My Twin Brother and I
My name is Mike. I have a twin brother. 1 name is David. Many people think we are the same. We both like playing football. 2 we are on different teams. Last week, our team played 3 theirs. Before the match, our team 4 hard so that we could win. In the match, our team played more carefully and 5. But their team didn't score (得分)at all. Our fans were very 6.
But in some ways there are many differences between us. David does 7 in school than me, so my parents often say to me, "David is younger than you, but you should 8 from him. " He always helps me with my schoolwork. I like buying 9 for all the matches. I think watching matches at the sports centre is more enjoyable. However, David likes watching matches at home. He thinks staying at home is more 10 than going to the sports centre. And it's cheaper too.
(
B. Her
C. His
D. Your
(
B. But
C. So
D. Or
(
B. for
C. about
D. into
(
B. studied
C. cheered
D. practised
(
B. passed
C. warmed
D. hurt
(
B. happy
C. famous
D. careful
(
B. worse
C. well
D. better
(
B. borrow
C. learn
D. miss
(
B. books
C. toys
D. tapes
(
B. beautiful
C. important
D. relaxing
My Twin Brother and I
My name is Mike. I have a twin brother. 1 name is David. Many people think we are the same. We both like playing football. 2 we are on different teams. Last week, our team played 3 theirs. Before the match, our team 4 hard so that we could win. In the match, our team played more carefully and 5. But their team didn't score (得分)at all. Our fans were very 6.
But in some ways there are many differences between us. David does 7 in school than me, so my parents often say to me, "David is younger than you, but you should 8 from him. " He always helps me with my schoolwork. I like buying 9 for all the matches. I think watching matches at the sports centre is more enjoyable. However, David likes watching matches at home. He thinks staying at home is more 10 than going to the sports centre. And it's cheaper too.
(
C
)1. A. MyB. Her
C. His
D. Your
(
B
)2. A. AndB. But
C. So
D. Or
(
A
)3. A. againstB. for
C. about
D. into
(
D
)4. A. beatB. studied
C. cheered
D. practised
(
A
)5. A. scoredB. passed
C. warmed
D. hurt
(
B
)6. A. confidentB. happy
C. famous
D. careful
(
D
)7. A. badlyB. worse
C. well
D. better
(
C
)8. A. hearB. borrow
C. learn
D. miss
(
A
)9. A. ticketsB. books
C. toys
D. tapes
(
D
)10. A. difficultB. beautiful
C. important
D. relaxing
答案:
1. C【点拨】由上文中的brother可知,此处填His。故选C。
2. B【点拨】上下文为转折关系。故选B。
3. A【点拨】play against意为“和……打(对抗)”。故选A。
4. D【点拨】根据句意可知,我们队在赛前为了赢而努力训练。故选D。
5. A【点拨】由上文中的“played more carefully”可推测scored(得分)符合语境。故选A。
6. B【点拨】由上文可知,我们队得分了,推测球迷非常高兴。故选B。
7. D【点拨】由下文中的“David is younger than you, but you should...from him.”可知,David在学校的表现比Mike更优秀。故选D。
8. C【点拨】learn from意为“向……学习”,是固定搭配。故选C。
9. A【点拨】由下文“I think watching matches at the sports centre is more enjoyable.”可知,作者认为在运动中心看比赛更高兴,故推测他喜欢买球赛的票。故选A。
10. D【点拨】由句意可知,他认为在家看球赛比在运动中心看球赛更令人放松。故选D。
2. B【点拨】上下文为转折关系。故选B。
3. A【点拨】play against意为“和……打(对抗)”。故选A。
4. D【点拨】根据句意可知,我们队在赛前为了赢而努力训练。故选D。
5. A【点拨】由上文中的“played more carefully”可推测scored(得分)符合语境。故选A。
6. B【点拨】由上文可知,我们队得分了,推测球迷非常高兴。故选B。
7. D【点拨】由下文中的“David is younger than you, but you should...from him.”可知,David在学校的表现比Mike更优秀。故选D。
8. C【点拨】learn from意为“向……学习”,是固定搭配。故选C。
9. A【点拨】由下文“I think watching matches at the sports centre is more enjoyable.”可知,作者认为在运动中心看比赛更高兴,故推测他喜欢买球赛的票。故选A。
10. D【点拨】由句意可知,他认为在家看球赛比在运动中心看球赛更令人放松。故选D。
A [多模态语篇]
Dear Tom,
Long time no see, my dear friend! I miss you so much!
I make a new friend Albert. He's a naughty (淘气的) boy with black hair and brown eyes. He is tall and handsome. Our favorite subject is science. And we have the same dream—to be a scientist.
His best friend is Alisa. She is kind, beautiful and funny. She is from a village. Next summer we will go to her village together. I think we can have a good time.
Emma is Alisa's good friend. She is a very tall girl with long straight black hair and brown eyes. She is nice to everyone.
Robin is Emma's little brother. He is fat and short. He has short black hair, a small mouth, a big nose and small eyes. He doesn't like smiling. He always wears a blue T-shirt.
My new school life is colorful because of my best friend.
Best wishes!
Yours,
Li Hua
(
A. Next spring.
B. Next summer.
C. Next autumn.
D. Next winter.
(
A. Alisa.
B. Albert.
C. Robin.
D. Li Hua.
(

(
A. Li Hua and Albert like science best.
B. Albert is very short.
C. Emma wants to be a scientist.
D. Robin always wears a blue shirt.
(
A. A story.
B. A letter.
C. A report.
D. A notice.
Dear Tom,
Long time no see, my dear friend! I miss you so much!
I make a new friend Albert. He's a naughty (淘气的) boy with black hair and brown eyes. He is tall and handsome. Our favorite subject is science. And we have the same dream—to be a scientist.
His best friend is Alisa. She is kind, beautiful and funny. She is from a village. Next summer we will go to her village together. I think we can have a good time.
Emma is Alisa's good friend. She is a very tall girl with long straight black hair and brown eyes. She is nice to everyone.
Robin is Emma's little brother. He is fat and short. He has short black hair, a small mouth, a big nose and small eyes. He doesn't like smiling. He always wears a blue T-shirt.
My new school life is colorful because of my best friend.
Best wishes!
Yours,
Li Hua
(
B
)11. When will Li Hua and Albert go to Alisa's village?A. Next spring.
B. Next summer.
C. Next autumn.
D. Next winter.
(
D
)12. Who is Tom's friend?A. Alisa.
B. Albert.
C. Robin.
D. Li Hua.
(
A
)13.新考法·图文转换 What does Robin look like?(
A
)14. What can we know from the passage?A. Li Hua and Albert like science best.
B. Albert is very short.
C. Emma wants to be a scientist.
D. Robin always wears a blue shirt.
(
B
)15. What is this passage?A. A story.
B. A letter.
C. A report.
D. A notice.
答案:
11. B【点拨】细节理解题。根据“Next summer we will go to her village together.”可知,他们明年夏天想去Alisa的村庄,故选B。
12. D【点拨】细节理解题。根据“Long time no see, my dear friend!”以及这封信是李华写的可知,李华是Tom的朋友。故选D。
13. A【点拨】图文转换题。根据“Robin is Emma's little brother... like smiling.”可知,Robin又胖又矮,他有黑色的短发,小嘴巴,大鼻子和小眼睛。A选项符合,故选A。
14. A【点拨】细节理解题。根据“I make a new friend Albert. He's a naughty(淘气的)boy with black hair and brown eyes. He is tall and handsome. Our favorite subject is science.”可知,李华和Albert最喜欢的科目是科学,故选A。
15. B【点拨】文章类型题。根据“Dear Tom”和“Yours, Li Hua”可以判断这是一封信件。故选B。
12. D【点拨】细节理解题。根据“Long time no see, my dear friend!”以及这封信是李华写的可知,李华是Tom的朋友。故选D。
13. A【点拨】图文转换题。根据“Robin is Emma's little brother... like smiling.”可知,Robin又胖又矮,他有黑色的短发,小嘴巴,大鼻子和小眼睛。A选项符合,故选A。
14. A【点拨】细节理解题。根据“I make a new friend Albert. He's a naughty(淘气的)boy with black hair and brown eyes. He is tall and handsome. Our favorite subject is science.”可知,李华和Albert最喜欢的科目是科学,故选A。
15. B【点拨】文章类型题。根据“Dear Tom”和“Yours, Li Hua”可以判断这是一封信件。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看