第92页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、情景题 补全对话
放学后,小美兴奋地和妈妈分享了课堂上关于未来生活的讨论。让我们一起来看看她们都说了些什么吧!
A: Mom, we had a discussion at school today.
B: 1.
A: It is about the future life.
B: 2.
A: I think there will be fewer doctors in the future.
B: 3.
A: Every family will have an intelligent doctor robot.
B: Really?
A: Yes. It will help people keep healthy. 4.
B: Yes, I agree with you. What about your classmates?
A: They think people will be able to travel to space easily.
B: 5.
放学后,小美兴奋地和妈妈分享了课堂上关于未来生活的讨论。让我们一起来看看她们都说了些什么吧!
A: Mom, we had a discussion at school today.
B: 1.
Oh, what is the discussion about
?A: It is about the future life.
B: 2.
What do you think the future life will be like
?A: I think there will be fewer doctors in the future.
B: 3.
Why do you think so
?A: Every family will have an intelligent doctor robot.
B: Really?
A: Yes. It will help people keep healthy. 4.
Do you agree with me, Mom
?B: Yes, I agree with you. What about your classmates?
A: They think people will be able to travel to space easily.
B: 5.
That sounds cool/ That sounds good
!
答案:
1. Oh, what is the discussion about
2. What do you think the future life will be like
3. Why do you think so
4. Do you agree with me, Mom
5. That sounds cool/ That sounds good
2. What do you think the future life will be like
3. Why do you think so
4. Do you agree with me, Mom
5. That sounds cool/ That sounds good
二、新素材 完形填空
主题:人与社会——学习与探索 学科素养:学习能力 词数:约220 建议用时:5分钟
Cities around the world are racing to become "smart". It's just like a 6 full of hard-working students. Take Toronto and Canada as an example. Tech company Google has made a 1,500-page 7. It is going to remake two streets with things like snow-melting roads.
To 8 smart cities, we need lots of new technologies, such as robots and artificial intelligence (AI). These technologies will make cities safer and more efficient. 9, they will also bring many problems. As we know, the Internet and our computers may 10 from time to time. What should we do if they break down suddenly? Can you 11 the result?
Tech products (产品) also age 12. Only a few years into their lives, they will have some problems. New technologies in 2025 will be out of date before 2027.We will need to replace them every few years. But who would want to 13 for these?
The most important problem is whether having a smart city will make us better at solving city problems. Smart technologies can't solve problems by 14. If AI programs find out a road that needs to be repaired (修理), it still needs people to do it.
As an engineer, I think smart technologies should have a place in cities. However, that place is not 15. For many of our city problems, we don't really need the latest technologies. The best of the old ideas works better.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
主题:人与社会——学习与探索 学科素养:学习能力 词数:约220 建议用时:5分钟
Cities around the world are racing to become "smart". It's just like a 6 full of hard-working students. Take Toronto and Canada as an example. Tech company Google has made a 1,500-page 7. It is going to remake two streets with things like snow-melting roads.
To 8 smart cities, we need lots of new technologies, such as robots and artificial intelligence (AI). These technologies will make cities safer and more efficient. 9, they will also bring many problems. As we know, the Internet and our computers may 10 from time to time. What should we do if they break down suddenly? Can you 11 the result?
Tech products (产品) also age 12. Only a few years into their lives, they will have some problems. New technologies in 2025 will be out of date before 2027.We will need to replace them every few years. But who would want to 13 for these?
The most important problem is whether having a smart city will make us better at solving city problems. Smart technologies can't solve problems by 14. If AI programs find out a road that needs to be repaired (修理), it still needs people to do it.
As an engineer, I think smart technologies should have a place in cities. However, that place is not 15. For many of our city problems, we don't really need the latest technologies. The best of the old ideas works better.
(
D
)6. A. hospital B. airport C. company D. school(
A
)7. A. plan B. mistake C. menu D. performance(
C
)8. A. discuss B. argue C. build D. promise(
C
)9. A. For B. Because C. However D. So(
D
)10. A. cut down B. turn down C. slow down D. break down(
A
)11. A. think about B. draw up C. make sure D. make up(
B
)12. A. quietly B. quickly C. carefully D. loudly(
B
)13. A. cost B. pay C. borrow D. take(
D
)14. A. itself B. herself C. himself D. themselves(
D
)15. A. nowhere B. anywhere C. somewhere D. everywhere
答案:
【主旨大意】本文主要讲述了建设智能城市,我们需要很多新技术以及智能城市的一些弊端。
6. D【点拨】根据“full of... students”可知,学校里有学生,因此此处说的是充满学生的学校。故选 D。
7. A【点拨】根据“It is going to remake... snow - melting roads.”可知,此处说的是谷歌的计划。故选 A。
8. C【点拨】根据“we need lots of new... artificial intelligence (AI).”可知,此处说的是建造智能城市。故选 C。
9. C【点拨】根据“they will also bring many problems”可知,此处表示转折,且空后有逗号,用 However 来引导。故选 C。
10. D【点拨】根据“they will also bring many problems”可知,此处说的是互联网存在的问题,应是出现故障。故选 D。
11. A【点拨】根据“What should we do if they break down suddenly?”可知,此处说的是考虑结果。故选 A。
12. B【点拨】根据“Only a few years... out of date before 2027.”可知,此处说的是科技产品也很快老化。故选 B。
13. B【点拨】pay for 意为“支付”,故选 B。
14. D【点拨】根据“Smart technologies can't solve problems by...”可知,此处说的是智能技术本身,Smart technologies 是名词复数形式,应该用 themselves 来代指。故选 D。
15. D【点拨】根据“As an engineer, I think... However, that place is not”可知,此处表示转折,指的是智能技术在城市中无处不在。故选 D。
6. D【点拨】根据“full of... students”可知,学校里有学生,因此此处说的是充满学生的学校。故选 D。
7. A【点拨】根据“It is going to remake... snow - melting roads.”可知,此处说的是谷歌的计划。故选 A。
8. C【点拨】根据“we need lots of new... artificial intelligence (AI).”可知,此处说的是建造智能城市。故选 C。
9. C【点拨】根据“they will also bring many problems”可知,此处表示转折,且空后有逗号,用 However 来引导。故选 C。
10. D【点拨】根据“they will also bring many problems”可知,此处说的是互联网存在的问题,应是出现故障。故选 D。
11. A【点拨】根据“What should we do if they break down suddenly?”可知,此处说的是考虑结果。故选 A。
12. B【点拨】根据“Only a few years... out of date before 2027.”可知,此处说的是科技产品也很快老化。故选 B。
13. B【点拨】pay for 意为“支付”,故选 B。
14. D【点拨】根据“Smart technologies can't solve problems by...”可知,此处说的是智能技术本身,Smart technologies 是名词复数形式,应该用 themselves 来代指。故选 D。
15. D【点拨】根据“As an engineer, I think... However, that place is not”可知,此处表示转折,指的是智能技术在城市中无处不在。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看